esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Tästä Sipilä ei halua puhua työvoiman tarveharkinnan vapauttamisessa.

Tulevien vaalien hallitusneuvotteluja käydään jo kovasti ja yksi tärkeimmistä Sipilän ehdotuksista on korvata suomalalaiset työntekijät ulkomaalaisella halpatyövoimalla mahdollisimman laajasti.  Sipilä haluaa keskustelun sijaan pysyä julistamisessa, että suomalaisten syrjäyttäminen työmarkkinoilla olisi hyvä asia.  Suomalaiset ovat vielä tietämättään antamassa äänensä tälle. 

 

VATT:n johtaja Juhana Vartiainen ja monet tahot on valjastettu kampanjoimaan EU/ETA-alueen ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnan lakkauttamisen puolesta. Helsingin Sanomat julistavat tätä sanomaa eri muodoissaan harva se päivä ja nyt oli EVA:n vuoro.  Viesti on selvä, suomalaisten palkkakustannukset ja etenkin lakisääteiset velvoitteet on eri hallitusten ajamana nousseet liian korkeille. 

 

Sen sijaan, että tuleva pääministeri Sipilä alentaisi suomalaisten palkansaajien velvoitteita kautta linjain, Sipilä ajaakin suomalaisen työvoiman korvaamista ulkomaalaisella halpatyövoimalla.  Elinkustannuksiin riittämätön osa palkasta maksetaan toimeentulotuen ja muiden tukien muodossa, joiden maksaminen taas nostaa suomalaisten elinkustannuksia ja näkyy vaatimuksina palkankorotuksille. 

 

Ruotsi vapautti työvoiman tarveharkinnan ja 66% työluvista myönnettiin aloille, joissa ei ollut työvoimapulaa. Sitä käytettiin siis palkkojen ja työehtojen dumppaamiseen. Lisäksi työvoiman tarveharkinnan vapauttaminen lisäsi ihmiskauppaa ja harmaata taloutta, jotka heikentävät hyvinvointivaltion rahoitusta entisestään. Tästä Sipilä eikä kukaan muukaan halua puhua. 

 

"Ruotsi lopetti viranomaisten saatavuusharkinnan ulkomaalaisten työntekijöiden pääsystä maan työmarkkinoille vuonna 2008. Arviointi annettiin työnantajille.

Ruotsalaisen palkansaajakeskusjärjestö LO:n tutkija Thord Ingesson kertoo, että työlupien määrä on muutoksen jälkeen lisääntynyt. Ingesson otti Ruotsin esimerkiksi pohjoismaista ihmiskauppaa käsitelleessä seminaarissa Helsingissä.

"– Työluvat ovat yleistyneet etenkin siivousalalla, rakennusalalla ja muilla aloilla, joissa ei ole edes ollut tarvetta ulkomaiselle työvoimalle. 66 prosenttia työluvista menee nykyisin näille aloille.

Ruotsista voi ostaa työluvan

Saatavuusharkinnan ottaminen pois viranomaisilta on Ingessonin mukaan lisännyt Ruotsissa työlupien laitonta kauppaa. Maahan pyrkivät ovat joutuneet maksamaan ihmissalakuljettajille suuria summia päästäkseen Schengen-alueelle.

– Tiedämme tapauksia, joissa ihminen on joutunut maksamaan jopa 25 000 euroa työluvasta.

Ingesson epäilee, että työluvan saaneet eivät ole edes pyrkineet töihin Ruotsiin, vaan maata on käytetty porttina Schengen-alueelle.

– Meille on tuotu bussikaupalla bangladeshilaisia marjanpoimintaan. Sen jälkeen he ovat hävinneet muualle Schengen-alueelle, Italiaan ja muihin Etelä-Euroopan maihin....."

 

https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/ihmiskauppa-rehottaa-ruotsissa-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Kuittinen

Kaikkea ei kestä myöskään julkaista mitä Sipilä sanoo...

"Oli toinenkin, Koivikon mukaan ”vakava” paikka: oliko Sipilä sanonut, että työntekijöitä pitäisi vähentää roimasti?

Tarkalleen Kuittinen varmisti asian kysymällä: ”Siis kymmeniä tuhansia virkamiehiä vähemmän?”

”Kyllä”, Sipilä vastasi haastattelunauhalle.

Vastaus kelpasi Koivikolle. Hän ja Kuittinen soittelivat vielä kahdesti. Faktat olivat heidän mielestään kunnossa.

Maanantaina Yrittäjien varatoimitusjohtaja, vastaava päätoimittaja Anssi Kujala irtisanoi Kuittisen määräaikaisuuden. Koeaikaa oli jäljellä reilu kuukausi.

Ennen irtisanomista Kuittisen työn jäljestä ei hänen mukaansa löydetty juuri huomautettavaa. Päinvastoin, kiitosta oli tullut hyvin klikkauksia saaneista jutuista.

Kujala kiistää, että irtisanominen liittyy Sipilä-juttuun. Koeajalla olleen työsuhteen purkamisen syitä hän ei halua julkisesti arvioida".

http://www.journalisti.fi/ajankohtaiset/koeaika-ka...

Esa Niemi

Sanotaan, että Sipilän vetovoima pohjautuu siihen, että on pysytellyt mahdollisimman hiljaa. Tulevien vaalien asetelman odotetaan muuttuvan sitä mukaa kun Sipilän suu saadaa avattua etenkin vaalipaneeleissa. Sipilää itseäkin jännittää kun suu on pakko välillä avata ja sitten aletaan tekemään damage controlia.

Itse olen liikkuva äänestäjä ja Keskusta edelleenkin yksi vaihtoehto, mutta työvoiman tarveharkinta on Suomen kannalta niin ongelmallinen ettei tällä kertaa Ruotsin kokemuksia haluta tältä osin ottaa keskusteluun mukaan.

Se on tunnustus jo itsessään, mutta jostain syystä vasemmistokin ajaa EK:n tavoitteita ja pyrkii luomaan rinnakkaiset työmarkkinat ay-liikkeen murtamisen ohella. Suomalaiset eivät vain voita eikä hyvinvointivaltion rahoitus kestä palkkojen dumppaamista. Palkkojen dumppaaminen tarkoittaa vähemmän kulutusta ja ostovoiman heikennystä kautta linjain. Ostovoima on heikentynyt Suomessa jo pitkään ja tämä vain kiihdyttää sitä.

Mika Samuel Kiekkijev

Ikävä kyllä poliittinen mediamme on varsin haluton esittämään usein kovin löysiä puhuhuvalle Sipilälle kriittisiä kysymyksiä yhtään mistään asiasta.

Ja mikäli Sipilä vanhingossa jotain konkreettista erehtyy sanomaan, on seuraavana päivänä kuoro kepuleita huutamassa väärinymmärryksestä, aivan kuten P.Väyrynen koko poliittisen uransa ajan.

On huolestuttavaa jos pääministeriksi tyrkyllä oleva ei saa sanaa suustaan ilman, että se ymmärretään joka kerta väärin.

Esa Niemi

Median tehtävä on monikultturisuuden edistäminen eikä ilmiön objektiivinen kuvaaminen tai tulosten arviointi.

Poliittinen eliittimme elää romanttisten haavekuvien ohjaamana ja maahanmuuton määrä on aina lupaus Suomen pelastamisesta eikä laatu. Korostakaamme siis määrää eikä laatua tai tuloksia, niin Sipilä ja Stubb ovat tyytyväisiä.

Toimituksen poiminnat