esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Miljoona laitonta siirtolaista odottaa Libyassa laivausta Eurooppaan

ISIS lupasi lähettää meille puoli miljoonaa laitonta siirtolaista Euroopan sekasortoon saattamiseksi, mutta EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontex laskee pelkästään Libyassa jopa miljoonan laittoman siirtolaisen odottavan laivausta Eurooppaan. 

 

Eurooppa ei ole selvinnyt edes n. 400 000 laitonta siirtolaista per vuosi tahdista, mutta nyt on ns. kukkahattujen lottovoitto tulossa, vaikka meillä ei ole mitään keinoja edellistenkään tulijoiden onnistuneeseen kotouttamiseen. 

 

Islamic State lupasi myös lähettää taistelijoita mukana, jotta Eurooppa saadaan syöstyä epävakauden tilaan. 

 

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/vakea_tulossa_lbyasta-32985

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Missä lähteet noiden ihmisten 'laittomuudesta'?

Esa Niemi

Nämä pyrkivät Eurooppaan laittomasti ei laillisia reittejä pitkin. Tarviiko sille erillisen lähteen kun tuossa artikkelissa Frontex antaa ymmärtää ettei heillä ole myönnettyjä oleskelulupia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Veneellä maahan tuleminen ei ole laiton reitti. Maassa asuminen ilman viranomaisten myöntämää lupaa on.
Valtaosa Italiaan saapuvista pakolaisista hakeutuu ja päätyy viranomaisten kautta vastaanottokeskuksiin haettuaan turvapaikkaa. Näillä on senjälkeen laillinen status eivätkä siten ole laittomia. Vastaanottokeskuksessa eläminen ei ole laitonta eikä rikos.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #20

Kokeile Tomi mennä vaikka Suomesta Venäjälle veneellä, niin toimintasi katsotaan laittomaksi.

Turvapaikanhakija on pakolainen kun hänelle myönnetään turvapaikka ja pakolaisasema.

Laittomasta rajanylityksestä kiinni jäätyään osa laittomasti maahantulevista hakee turvapaikkaa ja osa ei. Harva turvapaikanhakija saa EU:sta turvapaikan kun perusteltua vainoa tai uhkaa ei yksinkertaisesti ole.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #24

Mihinkä nämä lähetetään jotka eivät saa turvapaikkaa. Tuskin Libya heidät ottaa, ties minkä maan kansalaisia.

MItä näille jotka eivät hae turvapaikkaa tapahtuu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #27

Paavo, EU:n eteläiset maat lähettävät useimmat mielummin muualle Eurooppaan ja maksavat jopa siitä, että ongelma siirtyy muualle Eurooppaan. Kukin maa käsittelee hakemuksia eri tavoin ja mm. Suomesta ei tarvitse edes poistua jos ei halua.

Helpointa on kääntää laivat takaisin lähtömaahan tai estää vailla hyväksyttyä reittisuunnitelmaa lähteviä laivoja edes lähtemästä satamasta. EU:n yhteistyö Libyan kanssa on sujunut Gaddafin lähdön jälkeen kohtuullisen hyvin. Libya voi puolestaan karkoittaa alueelleen palautetut henkilöt sinne maahan mistä tulivat.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #24

Olen kyllä käynyt Venäjällä vähän venettä isommalla kiululla. Parissakin muussa maassa myös veneellä. Vielä ei ole tultu laittomaksi sanomaan.

Kirjoituksesi tarkoitus pistää hieman ajattelemaan. Kokonaisen ihmisryhmän tuomitseminen laittomaksi on aika iso juttu. Varsinkin kun pakolaisuus ei ole laitonta. Maassa oleskelu ilman lupaa sensijaan on, mutta sitähän kirjoituksesi ei edes käsitellyt.

Kirjoitus on kuitenkin hyvä esimerkki siitä miten meilläkin pieni vähemmistö yrittää mielipidemuokkauksen ja paikkansapitämättömän manipulaation kautta niputtaa kokonaisia ihmisryhmiä 'laittomiksi'. Tällä kertaa Välimeren etelärannalla olevia pakolaisia. Tulee mieleen historiankirjat ja niistä luetut tarinat.

Pakolaisuudesta voi olla montaa mieltä mutta maassa turvapaikkaa hakeneet eivät ole laittomia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

Väitätkö ihan tosissasi, että olet mennyt Venäjälle veneellä tullin ja rajavalvonnan ohi?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #28

Tomi:
"Olen kyllä käynyt Venäjällä vähän venettä isommalla kiululla. Parissakin muussa maassa myös veneellä. Vielä ei ole tultu laittomaksi sanomaan."

Tunnustatko siis tehneesi laittoman rajanylityksen vai mitä tuo tarkoittaa?

Tomi:
"Kirjoituksesi tarkoitus pistää hieman ajattelemaan. Kokonaisen ihmisryhmän tuomitseminen laittomaksi on aika iso juttu. Varsinkin kun pakolaisuus ei ole laitonta. Maassa oleskelu ilman lupaa sensijaan on, mutta sitähän kirjoituksesi ei edes käsitellyt."

Me emme tiedä laitonta rajanylitystä pyrkivien ihmisten toiminnan motiiveja ennenkuin he tosiasiallisesti jäävät kiinni laittomasta rajanylityksestä ja hakevat mahdollisesti oleskelulupaa tai turvapaikkaa.

Geneven pakolaissopimuksen mukaan laittomasta rajanylityksen syyttämisestä luovutaan mikäli henkilö hakee turvapaikkaa. Somalit olisi aikoinaan palautettu laittomina rajanylittäjinä kun he olivat tosiasiallisesti matkalla Ruotsiin ja Iso-Britanniaan. Johanna Suurpää tajusi, että heidän pitää sanoa taikasana sekä repiä väärennetyt viisumit ja henkilöllisyystodistukset tai muutoin he joutuvat palaamaan Neuvostoliiton säätelytalouteen.

Nämä ovat siis laittomia rajanylittäjiä.

Tomi:
"Kirjoitus on kuitenkin hyvä esimerkki siitä mite meilläkin pieni vähemmistö yrittä mielipidemuokkauksen ja paikkansapitämättömän manipulaation kautta niputtaa kokonaisia ihmisryhmiä 'laittomiksi'. Tällä kertaa Välimeren etelärannalla olevia pakolaisia. Tulee mieleen historiankirjat ja niistä luetut tarinat.

Pakolaisuudesta voi olla montaa mieltä mutta maassa turvapaikkaa hakeneet eivät ole laittomia."

Osoitat vain argumenttiesi loppuvan jos siirryt varsinaisista argumenteista opponentin kenkien arvosteluun. Keskustelukumppaneiden solvaaminen ei tilannettasi muuksi muuta, mutta jos sinulla on varsinaista asiaa, niin sitä ihmiset kuuntelevat mielellään olivat he hallitun tai hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan kannattajia.

Geneven pakolaissopimukseen vedotessa pakolainen on henkilö, joka turvapaikkahakemuksen perusteella todetaan pakolaiseksi. Jos vetoat pakolaiseen ja pakolaisen asemaan, niin noudatamme luonnollisesti keskustelussa Geneven pakolaissopimuksen mukaista asemaa.

Me emme tiedä ketkä kaikki ovat turvapaikanhakijoita ja elintasorajoja ylitetään muutoinkin, jotenka kyse on laittomasti maahan pyrkivistä.

Pakolaisuudesta on varsin monta käsitystä, mutta pakolaissopimukseen vedotessa vain yksi käsitys. Turvapaikanhakijat ovat usein laittomia rajanylittäjiä, mutta Geneven pakolaissopimuksessa pidättäydytään syyttämästä tälläisessä tapauksessa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Joku pääsisi iltapäivälehden kanteen kun menisi jakamaan sinne Ruotsin karttoja.

Esa Niemi

Eikös Ruotsi maksanut peräti jokun turvapaikanhakijan taksimatkan Italiasta tms.

Esa Niemi

Naapurimaihin pääsee ilman hukkumista. Bussit kulkee naapurimaihin lähes tyhjinä kun käyvät hakemassa lisää laittomasti Eurooppaan pyrkijöitä.

ISIS uhkasi lähettää taistelijoitaan näiden mukana ja me otamme nämä innoissamme vastaan, jotta Lähi-idän ongelmat saadaan tännekin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Tuossa ei ilmene mitään konkreettista, millä siirtolaisvirtoja Välimerellä voitaisiin tosiasiallisesti hillitä...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #8

Palauttamalla takaisin kuten Meksikon rajalla eikä ottamalla vastaan ja mainostamalla vastaanottamista kuten Ruotsi teki. Ruotsi lupasi syyrialaisille tai lähes kenelle tahansa, joka väitti tulevansa Syyriasta pysyvän oleskeluluvan ja tämä sai trafiikin määrän nousuun.

EU:n "pelastusoperaatiokin" vilkastutti liikennettä ja ihmiset laitettiin entistä merikelvottomampiin purkkeihin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #9

Käsittääkseni näillä siirtolaisilla, jotka ylittävät Välimeren ihmissalakuljettajien kyyditseminä, ei ole mukanaan mitään matkalippuja, joista kävisi selville lähtöpaikan tiedot. Minne siis tässä tapauksessa Italian viranomaiset palauttavat laivallisen ihmisiä, joista osa on eritrealaisia, osa syyrialaisia, osa libyalaisia jne...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #12

Kansainvälisen käytännön mukaan heidät voi palauttaa maahan, josta ovat tulleet.

Somalit olisi voitu aikoinaan palauttaa Neuvostoliittoon/Venäjälle kuten laittomassa rajanylityksessä tehdään.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #13

Varmaankin jokin sellainen käytäntö on olemassa, mutta käytännössä Italian viranomaiset eivät voi palauttaa näitä ihmisiä "sinne mistä he ovat tulleet" ennen kuin he ovat selvittäneet a) mistä he ovat lähteneet matkalle ja b) voiko heidät turvallisesti palauttaa sinne, mistä he ovat matkalle lähteneet ja c) onko se valtio, josta nämä ihmiset ovat lähteneet matkalle kohti Italiaa, halukas ottamaan vastaan juuri nämä ihmiset.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #18

Nykyajan rajanvalvonta ja tutkateknikalla ei ole kovin suuri juttu selvittää mistä laiva tulee ja matkustajatkin osaavat tämän kertoa.

Palauttaminen onnistuu eri tavoin ja ilman lupaa EU:n aluevesirajoille suuntaavaa liikennettä voidaan ohjata pois.

Tarvittaessa laivaliikennettä voidaan estää lähtemästä tai saapumasta elleivät he suuntaa jonnekin Euroopan ulkopuoliselle alueelle.

Silloin kun tuohon liittyy suoranainen turvallisuusuhka, niin viranomaisilla on velvollisuus puuttua siihen, vaikka nyt EU maissa on sen sijaan laitettu sotilaita kaduille taisteluvalmiuteen.

Matias Koskelin Vastaus kommenttiin #21

Nimenomaan näin !
Noin olisi pitänyt menetellä ensimmäisen purtilon kohdalla.
Nyt annetaan viesti, että miten vaan €urooppaan rantaudut,sinne jäät.

Ei voi kestää!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Koko tuo lössi vaan Suomeen vaikkapa junakuljetuksilla! Loppuisi Suomesta tällöin puheet työvoimapulasta.

Esa Niemi
Jani Virtanen

Ja voi kun olisi rva härkösellä ihastelemista ja rasismin syynäystä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olisi siinä Rouva Härköselläkin monta plokiaihetta, kun tuota miljoonaa uutta suomalaista ryhdyttäisiin kotouttamaan!

Matias Koskelin Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Libya on kyllä hyvä esimerkki siitä, kuinka tuhoisaa hyvää tarkoittava hölmöily on. Muammar Gaddafi ei totisesti ollut mikään hallitsijan ihannekuva, mutta hänen aikanaan yhteiskunta kuitenkin toimi. Ei missään tapauksessa ihanteellisesti eikä edes hyvin, mutta toimi kuitenkin. Euroopan ja USA:n väliinpuuttumisen ansiosta Gaddafista päästiin eroon ja tilalle saatiin täydellinen sekasorto. Astuttiin ojasta allikkoon. Ilmankos sitä sanotaan, että pahin mahdollinen asiainhoitaja on tyhmä ja ahkera.

Jani Virtanen

Aivan! Gaddafi ei todellakaan ollut mikään lupsakka kaveri mutta jotakin ennustettavuutta ja vakautta sentään oli. Päin perseitä, radikalismia ja sekasortoa on menty jo shaahin kukistumisen jälkeen islamilaisessa maailmassa ja tätä sitten jotkut reilusti keski-ikäiset naiset väkisin haluavat tännekin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kolmannes EU:n siirtolaisista on näitä laittomia eli paperittomia siirtolaisia, arviolta 10 miljoonaa. Jonkin aikaa ollaan ilman papereita, ja sitten ajan kuluessa asema laillistuu.

Tätä kehitystä voit tukea äänestämällä Juhani Vartiaista ja hänen puoluettaan Kokoomusta. Juhana Vartiainen on monesti painottanut, että vain maahanmuuton avulla saadaan talous ja työllisyys kasvuun.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Hohoo, no mutta onhan meillä varaa!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Verrattuna pakolaisten määrään meillä ja eteläisessä Euroopassa täällä itse asiassa kitsastellaan pahasti.

Täällä on kyllä otsaa vaatia ja vastaanottaa EU:lta vastuunkantoa omille maito- ja karjatilallisille (lue: keskusliikkeiden pohjattomiin taskuihin) Venäjän asettamista vastapakotteista.
Heti alkaa kuitenkin köyhyysvalitus ja uhriutuminen kun pitäisi vastaavasti jakaa sitä taakkaa Italian tai Kreikan pakolaisongelman keventämiseksi. Noilla on hirvittävät ongelmat, niin inhimilliset kuin taloudellisetkin hoitaessaan pakolaisista aiheutuvia taakkoja lähes yksin.

Suomen pitäisikin osallistua sen työn tukemiseen huomattavasti enemmän kuin pelkästään lähettämällä RVL:n Dornierin miehistöineen.

Jani Virtanen

"Pakolaisista aiheuvat taakat"? Italian, kreikan ja espanjan syntyvyys on maailman pienempiä, jopa japania heikompi ja paaaaljon huonompi kuin suomessa. Siellä vasta vartiaistyyppinen kestävyysvaje ja työttömyys vaivaakin. Mikseivät korjaa tilannetta kertaheitolla vartiaisen oppien mukaan hankkimalla massoittain uustyövoimaa. Niin miksi ei, tosiasian tietää jokainen. Ja etelä-euroopan maat eivät todellakaan tarjoa pakolaisille vastikeettomasti uutta vuokra-asuntoa Ateenan, Rooman tai Madridin lähiöstä + ilmaista täysylöspitoa. Ainoastaan suomi on näin saatanallisen tyhmä. Ruotsikin sentään hajasijoittaa.

Esa Niemi

Tomi:
"Verrattuna pakolaisten määrään meillä ja eteläisessä Euroopassa täällä itse asiassa kitsastellaan pahasti."

Ei se määrä vaan laatu. Myös maahanmuuttajien elämänlaatu.

Määriä voidaan auttaa parhaiten lähtömaiden läheisyydessä eikä maailman kalleimmilla talousalueilla ja niille, jotka ovat varakkaimpia.

Jos oikeasti välität pakolaisista, niin parhaiten autamme lähtömaiden läheisyydessä eikä ihmisiä tarvitse tapattaa, jotta jotkut yksittäiset henkilöt saavat täällä mielestään hyvää omaatuntoa elättämällä yksittäisiä heidän maksukykynsä perusteella.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eihän nämä luvut mitään ihmeempää kauhua herätä, vaikkakin levottomuutta kylläkin näissä taloudellisesti heikosti menevissä maissa, jotka joutuvat ottamaan vastaan suurimmat ensikäden paineet. Toista se tulee olemaan myöhemmin, jos syntyvyyden säännöstelyssä vielä kauan viivytellään.

YK arvioi viime kesänä, että Afrikan väkiluku kasvaa nykyisestä miljardista yli neljään miljardiin vuosisadan loppuun mennessä, ellei trendi muutu.

Mihin ihmeeseen kaikki 900 miljoonaa nigerialaista pannaan, ja millä he elävät? Mistä raapivat vuonna 2100 elantonsa myöskin 280 miljoonaa tansanialaista? Vain kehitysavun varassako? Siinä on vielä paljon tuleville polville pohdittavaa.

Pekka Sandberg

Eikös suomessakin eräs ministeri taannoin työvoimapulasta,siitähän nyt voisi tilannetta käyttää hyväkseen ja ottaa jokunen tuhat,saisimme kauan kaivattua kilpailukykyä työmarkkinoille,kuten nyky hallituskin kovin kaipailee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"työvoimapulasta"

Ei näistä enää tiedä kuka heittää vitsillä ja kuka tosissaan, niin älyttömiä ovat hallituksen toimet sekä ajatukset. Aikoinaan oli Neuvostoliitossa radio Jerevan jossa hallituksen sekoilut selitettiin kansankielellä huumoripitoisina. Meillä on YLE, mutta se on kuin radio Sputnik selittelemässä hallituksen toilailuja yhtä järkevinä kuin Pohjois-Koreassa Kimin politiikkaa.

Jani Virtanen

Nythän on keksitty, että maahanmuutto auttaa työttömyyteen. Kun se työvoimapula ei tullutkaan, täytyi keksiä uusi "argumentti". Mikähän seuraavaksi keksitään, geneettinen perimäkorjaus, katujen värikkyys, työttömyys/työvoimapula, kestävyysvaje on jo esitetty. Satakunnan vihreiden puheenjohtaja (yllättävää, +keski-ikäinen nainen) totesi laittamattomasti, että monikulttuurista on ennalta arvaamattomia etuja. Niinpä, ei niitä tosiaan arvaa. Ihan jerevaniahan tämä suomi nykyisin on.

Vilho Juntunen

Olisikohan aika muistella vähän menneitä. Tasan 4 vuotta USA NATO-liittolaisineen
aloittivat horjuttamaan Libyassa vallinnutta vakaata establishmenttiä suurpommituksilla Tripoliin. On syytä muistaa, että myös nykyinen pääministeri Stubb vaati jopa Suomeakin osallistumaan pommituksiin. Maa pommitettiin hajalle, hallinto vaihtui. Nyt erityyppiset terroristit taistelevat keskenään. Nyt ollaan hiljaa kun Libyasta haluaa paeta ihmisiä Eurooppaan. Kantaisivat vastuun myös Stubb jotka aiheutitte Libyan kaaoksen.

Ajattelehan sinäkin omilla aivoillasi Carly Salonius Pasternakin näköinen miehenalku.

Jorma Lehmonen

No paraikaahan nämä euroopan humanistit sahaavat omaan jalkaansa ja päästävät maanosan väärälleen siirtolaisia jotka tulevina vuosikymmeninä sitten raunioittavat koko maanosan.

Syntyvyys näiden siirtolaisten parissa kun on ihan jotain toista luokkaa kuin eurooppalaisten joten ei aikaakaan kun tämä väestö onkin muuttunut vähemmistöstä enemmistöksi ja seurauksethan onkin jo sitten tiedossa.

Jokaikinen siirtolaispaatti takaisin sinne mistä on tullutkin ja muutkin laittomat ja paperittomat samoin. Muuten meidät hukka perii.

Vilho Juntunen

Miksi länsimaat halusivat järjestää kaaoksen ensin Libyaan sitten Egyptiin ja Syyriaan? Nyt Ukrainaan. Sitä ennen Afganistaniin ja Irakiin. Kai tässä oli jokin strateginen suunnitelma?

Keijo Räävi

Osallistuin Gaddafin vielä hallitessa Amnestyn korttikampanjaan ja saimmekin useita toisinajattelijoita vapaaksi.

Gaddafi oli kaikesta huolimatta järkimiehiä ja ymmärsi jotain ihmisoikeuksista verrattuna nykyiseen kaaottiseen Libyaan.

Toimituksen poiminnat