esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Ministeri: Suomi pelkää harjoittamansa maahanmuuttopolitiikan tuloksia

Suomen ulkomaankauppa- ja Eurooppaministeri Leena Toivakka (kok) kritisoi perussuomalaisten esitystä leikata maahanmuuton hoitamiseen kuluvista rahoista. Ministeri Toivakan mukaan maahanmuuttorahoista ei voi leikata, koska kyse on Suomen sisäisen turvallisuuden varmistamisesta.

 

Hallitus siis pelkää oman maahanmuuttopolitiikan tuloksia ja tietää tämän johtavan suuriin ongelmiin. Tästä huolimatta Suomelle vaaralliseksi todettua politiikkaa halutaan jatkaa ja hyvässä lykyssä suojelurahojen maksamisella voimme siis välttyä väkivallan kohteeksi joutumiselta. 

 

Meillä on myös mahdollisuus valita maahanmuutosta sellaisia maahanmuuttajia, joiden kotoutuminen onnistuu paremmin eikä se aiheuta uhkaa maan tai kansalaisten turvallisuudelle. 

 

Olisiko jo korkea aika pysähtyä miettimään pitääkö Suomen muuttua muun maailman kaltaiseksi väkivallan ongelmapesäkkeeksi. Maahanmuuttopolitiikalla voimme pitkälti vaikuttaa tähän ja tahdostamme minkälaisen maan jätämme lapsillemme.  Maahanmuuttajien määrän sijaan tulisi korostaa laatua ja etenkin kotoutumisen tuloksia, jotta tilanne on win-win niin maahanmuuttajalle kuin suomalaisillekin.  Väkivaltaa tai terrorismia ei ole pakko hyväksyä osaksi maahanmuuttoa eikä meidän tavallisten suvaitsevaisten tarvitse olla äärisuvaitsevaisia. 

 

 

"- Suojelupoliisin mukaan Suomessa on noin 300 henkilöä, joilla on kytköksiä terrorismiin tai radikaali-islamistiseen ideologiaan ja valtaosa heistä on maahanmuuttajia. Meidän pitää panostaa entistä vahvemmin heidän kytkemiseen suomalaiseen yhteiskuntaan, Toivakka sanoo.

Hänen mukaansa on myös varmistettava, että viranomaisilla on riittävät toimivaltuudet puuttua terroriuhkiin, ja toisaalta pitää myös panostaa maahanmuuttajien kotouttamiseen."

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119340660_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

ulf fallenius

Suomen yhteiskuntaan kytkeytyminen ulkopuolisen millään tasolla on mahdoton tehtävä koska tämä jos joku on pienten kuppikuntien maa.

Niko Sillanpää

Miten tuo nyt rimmaa yhteen sen diskurssin kanssa, että "maahanmuuttajat rakensivat tämän maan"?

Liittyisikö siihen, että on niin kovin erilaista maahanmuuttoa.

Esa Niemi

Ulf, tunneperäisesti lautautunutta dramatiikkaa ei tarvita sillä meillä on paljon maahanmuuttajia, joiden kotoutuminen on onnistunut. Me voimme jatkossakin valita sellaisia maahanmuuttajia, joilla on menestymisen mahdollisuuksia.

Väkivaltaa tai terrorismia ei ole pakko mieltää osaksi maahanmuuttoa, vaan meidän kannattaa pysyä edelleenkin esimerkkinä muulle maailmalle onnistuneemmasta yhteiskunnasta, jota muidenkin kannattaa seurata.

ulf fallenius

Niin riippuu mitä tarkoitat kotoutumisella.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Mitä kotoutumisella yleensäkin tarkoitetaan, eli esim. kykyyn toimia itsenäisesti työpaikan hankinnassa ja että omaa sellaisia taitoja, joille on työmarkkinoilla kysyntää. Esim. sellainen, jolle moppi tarttuu käteen ilman vuosikausien kotoutumistoimenpiteitä, kulttuuritulkkeja tai muita etnospesifejä ammattiymmärtäjiä eikä näiden puute näy vahvasti syrjäytymisherkkyydessä.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jos asia on Falleniuksen kuvaama, niin silloin politiikassa pitäisi tilanne huomioida ja toimia niin että mahdollisuus maahanmuuttoon olisi tarkemmin rajattua?

Esa Niemi

Maahanmuuttajien määrän sijaan tulee korostaa laatua ja etenkin kotoutumisen tuloksia. Maahanmuuttajia on turha tuoda tänne syrjäytymään ja etenkin sellaisia, joiden maissa yhteiskunnallisia asioita on totuttu ratkaisemaan vuosikausia jatkuneilla konflikteilla. Kukaan ei voita sellaisella politiikalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Gutzeit, Finlayson, Fazer, Sinebrykoff, Crichton etc. eivät tainneet muodostaa Suomelle (tai Ruotsille) turvallisuusriskiä...
Sen sijaan bulvaanien maakaupoista voi syntyä jo keskusteluakin - toki jälkijunassa.

Esa Niemi

Työperäinen maahanmuutto on win-win tilanne niin maahanmuuttajalle itselleen kuin paikalliselle väestölle eikä sellaista ole tarvinnut pelätä. Se on edelleenkin ihan hyvä vaihtoehto maahanmuuttopolitiikkassa, vaikka hyvinvointivaltion rahoitus edellyttäisi toki nettomaksajia eikä saajia nykyisessä suhteessa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Bobrikoff taisi olla uhka Suomelle? :D

Eija Törmä

Monet maahanmuuton asiantuntijat ovat jo vuosikausia sanoneet, että maamme tarvitsee maahanmuuttajia ja kansalaiset voivat itse todeta tämän olevan totta. Ajatelkaa vaikka pääkaupunkiseudun bussiliikennettä tai postinjakelua. Todella ihanaa, että joku viitsii tulla tänne kylmään epäystävälliseen maahan.

Nyt tarvitsemme vähän positiivista ajattelua. Ei kannata aina mieltää kaikkea rahan kautta. Ministeri Toivakka osaa visioida tulevaisuutta pitemmällä aikavälillä, joten hän näkee maahanmuuttajat potentiaalisena resurssina Suomen taloudelle ja yhteiskunnalle kokonaisuutena. Tämä on juuri sitä, mitä me tarvitsemme. Piristysruisketta talous- ja yhteiskuntaelämälle.

Esa Niemi

Eija, meillä on alle 5 vuotta aikaa saada ne 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa tai maailmanloppu kuten asiantuntijat ovat povanneet jo eri vuosikymmeninä.

Ministeri Toivakka näki potentiaalia muihinkin uhkakuviin eikä se ole varmastikaan riskien arvoista tai muillakaan tavoin tavoiteltavaa missään määrin. Tilanne on kovin ongelmallinen jos aletaan pelkäämään oman politiikan seurauksia ja se on selkeä varoitus siitä, että on aika alkaa maahanmuuttajien määrän sijaan korostamaan laatua ja kotoutumisen onnistumisen tuloksia.

Tarkoitat varmasti hyvää ja meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka.

Toimituksen poiminnat