esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

"Koska suomalaisetkin raiskaa"

Helsingin Tapanilan joukkoraiskauksen keskusteluja luettaessa törmää usein agumenttiin "koska suomalaisetkin raiskaa". 

 

Tuleeko raiskaus siis hyväksyä siksi, että meillä on omiakin ongelmia?

 

Minä olen suvaitsevainen ihminen, mutta äärisuvaitsevaisuuten en veny, jossa väkivalta ja raiskaukset tulisi hyväksyä osaksi maahanmuuttoamme kun meillä on maahanmuuttaja- sekä oleskeluluparyhmiä, joissa rikoksia on vähemmän kuin jopa kantaväestöllä. 

 

Raiskaus ja väkivalta ovat vakavia rikoksia, vaikka Helsingin Sanomat ehätti korostamaan ettei Tapanilan raiskauksessa uhri saanut fyysisiä vammoja aivan kuin se olisi raiskauksen olennaisin ongelma. 

 

Mihin tämä maa on menossa jos mediakin yhtyy raiskausten vähättelyn ja hyväksyttävyyden hakemisen kuoroon tai jopa johtaa sitä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

" äärisuvaitsevaisuuten en veny, jossa väkivalta ja raiskaukset tulisi hyväksyä osaksi maahanmuuttoamme "

Mistä ihmeestä olet päätellyt, että joku hyväksyisi raiskaukset? Suomalaisetkin raiskaa kommentilla ei tietenkään hyväksytä raiskauksia vaan osoitetaan epäsuhtaa ihmisten tuomion välillä jos tekijä onkin ulkomaalaistaustainen. Kommentilla vain siis osoitetaan, että kaikki raiskaukset ovat yhtä tuomittavia.

Esa Niemi

Mitä ihmeen epäsuhtaa ihmisten tuomion välillä? Maahanmuuttajien tekemien raiskauksien määrän on annettu nousta rikostilastojen osoittaman korkeaksi puuttumatta siihen sen enempää. Ulkomaalaisille on siis hyväksytty korkeampi määrä raiskauksia kuin suomalaisille ilman, että on alettu vaatimaan toimenpiteitä kurssin muuttamiseksi. Raiskauksia ei voi saada varmastikaan nollaan edes maahanmuuttajien kohdalla, mutta jotkin maahanmuuttaja- tai oleskeluluparyhmät korostuvat liikaa tässä suhteessa verrattuna muihin ryhmiin tai kantaväestöön nähtynä.

"Muutkin tekevät" on vähättelyä ja hyväksynnän hakemista. Jos joku hakkaa lastaan, niin puolustuksena voi kuulla, että naapurikin hakkaa aivan kuin teko olisi tällöin oikeutetumpi. Se ei kuitenkaan tee hakkaamisestakaan oikeutetumpaa. Raiskausten kohdalla sama juttu ettei siitä tule hyväksytympää tai tee väheksyttävämpää.

Raiskauksien määrää voimme säädellä maahanmuuttopolitiikalla ja etenkin ehkäistä näiden lisääntymistä maahanmuuton kasvaessa väestönennusteen mukaan 1,3 miljoonalla vuoteen 2050 mennessä. Nykyisellä maahanmuuton laadulla raiskausten määrä tulee kasvamaan hurjasti ja siksi onnistunut maahanmuuttopolitiikka edellyttää huomion kiinnittämistä maahanmuuton laatuun ja kotoutumisen tuloksiin.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Esa. Sitä epäsuhtaa, että kun mamu raiskaa niin näet itsekin miten paljon siitä kirjoitellaan ja puhutaan. Kun suomalainen raiskaa niin reaktio ei ole läheskään sama. Et voi kiistää tätä tosiseikkaa ja siksi yksi puheenaihe tilastojen lisäksi pitäisikin olla, että miksi se mamun raiskaus on niin eri asia?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joukkoraiskausten yleistyessä olisi nyt jo korkea aika ottaa käsittelyyn yksi niiden taustalla oleva tekijä: islam. Niin kauan kuin islamista ja Muhammedin antamista raiskauskannustuksista ei saa puhua, keskustelu on osittain epärehellistä. On siis tyhmää puhua vain maahanmuutosta, koska ei meillä ole ongelmana raiskaavat norjalaiset, raiskaavat kiinalaiset tai raiskaavat hollantilaiset. Meillä on ongelmana Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet raiskaajat. Joita yhdistää uskonto.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eiköhän tuo uskonnon esiin nostaminen ole aika lailla onneton yksinkertaistus. Jos kerran niitä tilastoja katselee, niin ei voi olla huomaamatta, että meillä on myös sellaisia maahanmuuttajaryhmiä, jotka tulevat pääosin islaminuskoisista maista, mutta joiden osalta ei samanlaista tilastollista vääristymää ole havaittavissa.

Samanaikaisesti, jos katselee kansainvälisiä tilastoja, niin raiskaustilastot ovat eräissä pääosin muiden uskontojen hallitsemissa maissa aika hiuksianostattavaa luettavaa.

Toisin sanoen, jos jotain kulttuuriin liittyviä selittäviä tekijöitä haluaa etsiä, niin uskontoa todennäköisemmät selittäjät liittyvät esimerkiksi naisen asemaan lähtömaassa jne.

Esa Niemi

Tomi, Tuula mainitsikin tämän olevan yksi tekijä ja näinhän se on koska muslimimaailma elää halal/haram normiston kautta ja islam määrittelee mitä saa tehdä ja mitä ei. Islam on kokonaisvaltainen ideologia, yhteiskuntajärjestelmä, joka hallitsee kaikkia elämän osa-alueita, vaikka islamissa on myös uskonnollista aspektia.

Islamissa raiskauksen käsitys poikkeaa länsimaalaisesta kuten moni muukin, mutta tämä ei toki estä etteikö raiskauksen suhteen saisi ajatella länsimaalaisittain.

Islam määrittelee myös naisen aseman mm. Kairon ihmisoikeusjulistus, joka perustuu sharia lakiin ja julistuksen takana on 1,6 miljardia muslimia. Kulttuurillisiakin eroja toki on, mutta oikeutus kulttuurisille eroille löytyy kuitenkin islamista. Tietyt seikat ovat yhdenmukaisia ja nainen on käytännössä omistusoikeudellinen esine.

Kansainväliset tilastot eivät tunnetusti ole vertailukelpoisia keskenään eikä islamilainen maailma ole ollut kovin aktiivinen tilastoimaan muutoinkaan paljoa mitään.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #5

Tuo lähestymisnäkökulma on vähän samanlainen kuin väittäisi koko kristityn maailman noudattavan samaa, tiukkaa raamatuntulkintaa. Yhtä lailla voisimme siis hakea ääriesimerkkejä myös raamatusta.

Kaikkihan me olemme esimerkiksi sitä mieltä, että vanhempiaan lyövä lapsi on tapettava, ja että voimme hakata orjiamme, jos he eivät kuole kuritukseen parin päivän sisällä...

Jostain syystä olen kuitenkin sitä mieltä, että suomalaisella tapakristityllä on kovin vähän yhteneväisyyttä vaikkapa Westborough Baptist Churchin hururemmiin. Sama pätee islaminuskoa tunnustaviin. Tuohon ihmismassaan mahtuu niin kiihkoilijoita, kuin niitä joille uskonto näyttelee ihan yhtä keskeistä roolia, kuin kerran vuodessa joululauluja kirkossa kuuntelevalle tapakristityllekin.

Kansainvälisillä tilastoilla viittaan lähinnä siihen, että eräissä pääosin kristityissä tai vaikkapa hinduenemmistöisissä maissa esiintyy melkoisen huimia raiskauslukuja, joten osaavat ne kristityt ja hindutkin - maissa joissa naisen asema on heikko. Toki pääosin siitä syystä, että uskontojen tasa-arvokäsitys noin ylipäätään on melko lailla kieroutunut.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #6

Tomi, ei nyt sentään; piirrä vaikka pilakuva profeetta Muhammedista ja Jeesuksesta, niin huomaat, että islamia on mahdoton verrata kristinuskoon. Et vain ilmeisesti tunne islamia tarpeeksi voidaksesi ainakaan rationaalisesti kommentoida.

Kristinuskolla ei ole omia lakeja, ihmisoikeusarvoja, poliittista järjestelmää tai mitään muutakaan kun kristinusko syntyi valtion ulkopuolelle kun islam syntyi valtiona valtion sisään. Tiedät varmasti, että islam ja kristinusko ovat aivan eri maailmoista.

Tapakristityllä ei ole mitään tekemistä "tapamuslimilla" mitä ikinä se tarkoittaakaan jos sellaista tarkoitat. Muslimit eivät voi julkisesti tehdä mitään sellaista, jolle islam ei anna suostumusta ja elämää peilataan halal/haram normin mukaisesti. Muslimit ovat ihmisinä yhtä hyviä kuin muut, mutta ongelmana on islamin opit ja sitä kautta islamilainen elämänkatsomus.

Kristityillä kuten kaikilla on omat marginaaliryhmänsä, mutta kristinuskon auktoriteetit eivät tue tälläisiä marginaaliryhmiä. Islamissa on oma määritelmä raiskaukselle ja naisten oikeuksille muutoinkin ja sille et sinä taas mahda mitään. Ne ovat kirjattu satoja vuosia sitten ja nämä ovat islamin auktoriteettien vahvistamia ja muslimit pitävät koraania ja profeetta Muhammediakin suuressa arvossa.

Kansainväliset tilastosi eivät ole vertailukelpoisia ja kristinusko sallii vaikka natsi-Saksan koska kristinusko ei ole kilpaile vallasta hallitsijoiden kanssa kun taas islam määrittelee varsin tarkasti miten kukin toimii eikä sitä voi kyseenalaistaa. Natsismi ei kuitenkaan juonnu kristinuskosta, vaikka kristinusko ei uhmaa natsi-Saksaa.

Kas kummaa, että muslimimaat ovat niitä, joissa naisten asema on heikointa eikä eikä edes tilastoja saa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Raiskauksia ei pidä hyväksyä missään nimissä. Meillä on yksi ryhmä joka on selkeästi yliedustetuin, lähes kaikki raiskaukset ovat tämän ryhmän tekemä. Etnisyys tai uskonto ei vaikuta asiaan vaan ihan muut tekijät.

Miksi siis miehet raiskaa? Poistamalla/vähentämällä miesten tekemiä raiskauksia kadut olisivat turvallisempia. Mitä pitää tehdä että saadaan sitten miehet lopettamaan raiskaamisen?

Esa Niemi

Jos viittaat suomalaisiin, niin meillä on kädet täynnä töitä omien ongelmatapausten kanssa eikä se tarkoita sitä, että raiskauksia sallitaan enemmän tämän varjolla.

Ei kaikki miehet raiskaa ja erilaisilla taustatekijöillä voidaan erottaa ryhmiä, joissa ongelmat korostuvat. Maahanmuuttopolitiikallakin voimme ratkaisevasti vaikuttaa paljonko raiskauksia Suomessa on. Ulkomaalaisten raiskaajien karkottamisen mahdollistaminen voi toki auttaa tai sitten toinen vaihtoehto on muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa laajemmin esim. oleskelulupien laadullisten kriteerien tarkistaminen. Meillä on maahanmuuttoa, jossa raiskausten määrä on alempi kuin kantaväestön ja meillä on syytä ottaa heidän tasonsa tavoitteeksi ja voimme valikoida sellaista maahanmuuttoa, joka on meidän yhteiskunnan kannalta toivottavampaa.

Käyttäjän TimoHeikkila kuva
Timo Heikkilä

Tää Bodilin esittämä huomio on hyvä pointti! Nyt kun olemassa olevista miehistä on vaikea päästä enää säällisesti eroon, niin ei ainakaan kannata antaa lupaa yhdenkään ulkomaalaisen miehen enää ikinä asettua Suomeen! Etnisyydestä ja uskonnosta ihan riippumatta. Pikkuhiljaa se auttaa mainittuun ongelmaan.

Eija Törmä

Bodil on niin oikeassa. Ei kannata mitään uskontoa sotkea tähän mukaan.

Sehän on selvää, että miehet raiskaa, ja jos kyseessä on ulkomaalainen täällä pysyvästi asuva mies, niin silloin taitaa olla peiliin katsomisen paikka. Me olemme nämä sotaa pakenevat ihmiset tänne kutsuneet, meidän on myös kannettava vastuu.

Kyllä, useilla ulkomaalaisilla on taustalla uskonnollisia vakaumuksia, mutta meidän tulee kunnioittaa ja ymmärtää erilaisia vakaumuksia ja tapoja elää. Ei nämä meidänkään tapamme sieltä paremmasta päästä ole, mutta ei nyt puhuta niistä.

Olen matkustellut laajalti ympäri maalmaa ja todennut, että jokaisessa maassa on ongelmia. Niitä on myös meillä. On vain ryhdyttävä hommiin ja alettava käsitellä niitä ongelmia. Opettajien ja nuorisotyöntekijöiden tulee keskustella nuorten maahanmuuttajien kanssa, samoin heidän vanhempiensa kanssa. Valistus on avainsana. Valistusta tarvitaan kaikille.

Esa Niemi

Eija, me kunnioitammekin toisten vakaumuksia lain puitteissa, mutta vakaumukset eivät voi mennä lakiemme yläpuolelle.

Me tuskin edes saamme pakolaisia ja Suomesta vuosina 2000-2013 turvapaikkaa hakeneista 46543 henkilöstä 1664 todettiin pakolaiseksi, loput todettiin ei-pakolaisiksi. Pakolaiset voidaan parhaiten hoitaa lähtömaiden läheisyydessä, jolloin nykyiset resurssit riittäisivät kaikille 52 miljoonalle apua tarvitsevalle. Jos ihmislotossa voittaneiden ongelmat korostuvat tällä tavoin, niin kukaan ei voita.

Jokaisessa maassa on omat ongelmansa ja jokainen maa säätelee yhteiskunnallisia ilmiöitä siihen suuntaan kuin mikä olisi toivottavaa. Raiskauksia ei ole pakko hyväksyä osaksi maahanmuuttoa.

Islamissa on omat määritelmät naisen asemalle ja myös raiskauksille, jotka eivät vain valitettavasti vastaa meidän länsimaisia käsityksiä. Kairon shariaan perustuva ihmisoikeusjulistus on tästä virallinen kannanotto ja osoitus siitä, että maailmassa on vain eri käsityksiä mikä naisen asema on.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Human Rights Watchin 80-sivuisen raportin mukaan emämaa Somaliassa joukkoraiskaukset ovat iso ongelma. Kyllä varmaan kotouttamisvaiheessa pitää tätäkin asiaa nostaa esille.

Raadollinen otsikko "täällä (joukko-)raiskaus on ihan normaali juttu" kertoo jo aika paljon. Lisäsin tuon joukko-sanan raiskaustermin eteen, koska kaikki raportissa esitellyt keissit olivat joukkoraiskauksia.

http://m.hrw.org/reports/2014/02/13/here-rape-normal

Toimituksen poiminnat