esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Media, neljäs valtiomahti ja vaalitenttien tabut

Näin meitä ohjaillaan ja vaalien keskusteluaiheet valitaan kätevästi puolestamme.  

 

Mihin katosi esim. pakkoruotsista luopuminen kun eduskunta päätti kansan tahdon vastaisesti olla luopumatta pakkoruotsista. Vaalitenteissä aihetta ei taidettu edes sivuta.

 

Oman seurannan mukaan mediat vaikenivat etenkin vaalitenteissä seuraavista paljon kannatusta saaneista, kansaa puhuttaneista tai jakaneista aiheista:

- Pakkoruotsi

- Rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien karkottamisesta

- Laittomasti maassaolevien ilmaisesta terveydenhuollosta.

Maahanmuuttoa (pl. työvoiman tarveharkinnan väitetty tarpeellisuus) välteltiin varsin ammattitaitoisesti ja aiheen noustua esiin, puheenaihe vaihtui herkästi.

 

Oliko muita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liittovaltio, yhteisvaluutta.

Esa Niemi

Liittovaltio on ainakin kiusallinen aihe ja tätä selkeästi välteltiin.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Se on erityisen kiusallinen aihe, koskapati Suomella ei taida olla varsinaista päätäntävaltaa koko asian suhteen. Ainakaan tällä hetkellä, siltä se näyttää. Suomi tekee kaiken mitä EU (lue Saksa) pyytää. Ja jopa enemmänkin, tahtoisi tehdä..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kun otetaan huomioon että EU ja EKP pitkälti määrää Suomen politiikan, on liittovaltioaihe jätetty täysin käsittelemättä. Pitkälti tästä syystä poliitikkomme eivät voi puhua kuin säästämisestä ja leikkaamisesta joka on sopusoinnussa EKP:n talouskuripolitiikan kanssa, mutta aiheuttaa vain lisää työttömyyttä ja ostovoiman hiipumista mikä aiheuttaa tarvetta leikata lisää tulevaisuudessa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Paperittomien henkilöiden terveydenhoitopalveluiden järjestämisvelvollisuusasia tulee seuraavan eduskuntakokoonpanon käsiteltäväksi mitä luultavimmin - tätä järjestelyä edellyttävät Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja myös ihan terve järki.

Peruskoulun tuntijako ja opetussuunnitelmien perusteet kuuluvat suunniteilla olevaan OPS2016:een ja mielellään itsekin koen valinnaisuuden lisäävän opiskelumotivaatiota myös vieraiden kielten osalta ...

Voimassa oleva ulkomaalaislaki on tunnetusti jopa tiukempi mitä paljon puhututtanut kansalaisaloite, jossa vaadittiin vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia karkotettavaksi lain turvin.

Sinänsä näistä kaikista teemoista olisi saanut "täsmäkeskusteluita" aikaiseksi vaalitenttien yhteyteen ja ehkä myös hieman hajontaa eri puolueiden välille - nythän nuo puolueiden puheenjohtajat vain peesaavat toisiaan leikkaamalla "maltillisesti rakenteista" ja ottamalla samaan aikaan elvyttävää syömävelkaa...

Esa Niemi

Terve järki, kansainväliset sopimukset ja Suomen laki edellyttävät laillista maassaoloa. Suomessa laittomasti maassaolevia ei kuole kaduille kuten suomalaisia kuolee. Terveydenhuolto siis pelaa, mikään kansainvälinen sopimus ei edellytä maksuvapautta tai verovelvollisuudesta vapauttamista.

Tuo jää epäselväksi millä tavoin voimassaoleva ulkomaalaislaki olisi jopa tiukempi kuin kansalaisaloitte. Nykyinen laki on vanhentunut ja vaarantaa maan sisäistä turvallisuutta. Tuossa hyvää taustaa aloitteen suhteen.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/rasanen_karkot...

Viimeisessä kohtaa samaa mieltä ja tämä olisi ollut äänestäjien etu, mutta medialla ei välttämättä ole samat tavoitteet mielessä kuin äänestäjillä. Media on neljäs valtiomahti.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ei se paperittomienkaan terveydenhoito järjestettynä ole ilmaista - kustannusvaikutuksista on tehty tarkkoja laskelmia, jotka perustuvat vapaaehtoisten lääkäreiden tarjoamien palveluiden käyttöasteisiin ja viranomaisten arvioihin paperittomien henkilöiden kokonaismääristä.

Ihmisoikeussopimuksissa ei tosiaankaan ole mainintaa siitä, että ihmisoikeuksia voisi ostaa rahalla. Kv.ihmisoikeussopimukset eivät siten myöskään edellytä tai myönnä maksuvapauksia ...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #7

#7
Terveydenhoitoon kuuluu paljon muutakin kuin lääkärin palvelut. Kun on laki niin kyllä vapaaehtoiset lääkärin palvelut loppuisivat.

On varmaa, että jos on laki niin nämä paperittomat (luvattomasti maassa olevat) olisivat aina etusijalla lääkärin palveluiden saajia.

Muuten, tämän paperittomien hoitokustannusten on arvioitu (lain kannattajien mukaan) olevan 600 000 euroa, sama mikä on vanhusten huollosta leikattu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #7

Juho, sitä juuri, laittomasti maassaolevien terveydenhoito ei ole ilmaista ja se menee laillisesti maassaolevien piikkiin. Se menee näiden ihmisten piikkiin, joilla on jo vaikeuksia saada maksettua laskujaan, mitä vasemmistolaisen on vaikea ymmärtää:

"Ulosottoihin päätyy aiempaa enemmän suomalaisten hoitolaskuja, kirjoittaa Keskisuomalainen. Viime vuonna ulosmitattavina oli etenkin sairaala-, terveyskeskus- ja hammashoitomaksuja sekä lasten päivähoitomaksuja edellisvuotta enemmän.

Koko maassa oli viime vuonna yhteensä yli 300 000 sosiaali- ja terveyspalveluiden laskua, mikä on puolitoista kertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna."

http://yle.fi/uutiset/ksml_ulosotossa_aiempaa_enem...

Arviot ovat alakanttiin eikä laittomasti maassaolevien terveydenhuollon lisäämistä sidota mihinkään raamiin, vaan kuka tahansa Pietarin 5 miljoonasta asukkaasta voi tulla hoidattamaan itseään parinkympin matkalipun hinnalla.

Venäjältä lähtee ulkomaille toistasataatuhatta terveysturistia maksavina asiakkaina, ja kaikki saavat Suomessa ilmaisen hoidon jos vain sanovat olevansa laittomasti maassa.

Juho, lopeta ihmisoikeussopimuksistasi höpöttäminen jos et kerro mihin sopimukseen viittaat. Mitä edes höpötät ihmisoikeuksien ostamisesta.

Mikään ei edellytä ilmaisen terveydenhuollon tarjoamista, mutta meillä tarjotaan jo nykyiselläänkin. Jos tällä kertaa tunnustat ettei kv. ihmisoikeussopimukset edellytä tai myönnä maksuvapausia, niin kerro miksi ne pitäisi tarjota ilmaiseksi muiden laskuun.

Suomeen voi tulla laillisestikin ja se on varsin hyvä vaihtoehto, samoin maksaa veronsa ja hoitonsa kuten me muutkin.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kun nyt voimassa oleva ulkomaalaislaki on "kovempi" kuin ehdotettu, jää ainoaksi mahdollisuudeksi (Oikeuslaitoksen ollessa riippumaton) lain selventäminen ja kiristäminen. Laajat harkinta- ja tulkintamahdollisuudet on rajattava Eduskunnan toimesta. Tällä ei ole vaikutusta oikeuslaitoksen riippumattomuuteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"tätä järjestelyä edellyttävät Suomea sitovat kansainväliset sopimukset ja myös ihan terve järki."

Mitähän puppua Antikainen taas päästelee. Mikä kv-sopimus tässä Suomea velvoittaa ja terveestä järjestä en puhuisi samana päivänä Antikaisen kanssa?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Oletko koskaan (ikinä) kuullut järjestöstä nimeltä Yhdistyneet Kansakunnat?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Onko nyt niin, että esim. USA ja Kanada eivät noudata mainitsemiasi YK-velvotteita ?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kokoomus, RKP ja De Gröna omistavat mediat. Neljäs valtion mahti on "Cosa nostra" eli "Meidän asiamme"..

Kenen meidän? Arvaatte kyllä! Varsinkin näin vaalien kynnyksellä sen erottaa vieläkin selvemmin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kaltaiselleni tavikselle maahanmuutto tai maamme nykyinen kielipolitiikka ovat niin marginaalisia asioita etten pahemmin jaksa seurata kanavia tai tahoja mitkä noita 24/7 rummuttavat. Itse asiassa nuo asiat tuntuvat sujuvan meillä kohtalaisen hyvin.
Suomessa on vähän muitakin asioita kuntoonsaatettavana joten haeskelen ehdokkaani jostain muualta.

Siis nuo edellämainitut 'ongelmat' nykyisellään ei mua puolueenvalinnassa haittaa jos arvomaailma muuten vastaa suhtkoht omaani. Eipä silti sellaista puoluetta tai ehdokasta löydy jonka kanssa olisin joka ikisestä asiasta samaa mieltä, mutta asioiden painotus merkitsee.

Kaikkein ensimmäisenä suljen sellaiset ehdokkaat pois jotka lupaavat mulle jotain konkreettista kivaa jonkun toisen kustannukseĺla. Sellainen on vale.

Esa Niemi

Kaikki nämä ovat aiheuttaneet paljon keskustelua tai kannatusta lakialoitteissa, joten ne ovat yhteiskunnallisesti tärkeitä kohtia.

Ottaen huomioon intohimosi kommentoida maahanmuuttoon liittyviä seikkoja, niin tässä mielessä vaikea uskoa kommenttiasi.

Maahanmuutto ei näytä sujuvan missään päin Eurooppaa ja siihen liittyy valtavia ongelmia. Ongelmien määrät kasvavat maahanmuuton lisääntyessä ja nyt lähinnä mitataan ongelmien sietokykyä haluammeko minimoida ja maksimoida vahingot. Euroopan ajamisessa epävakauteen ei ole taas mitään järkeä eikä denialismi tarjoa ratkaisua.

En minäkään löydä ehdokasta, joka edustaisi täysin arvojani ja se on edustuksellisen demokratian ongelma. Lisäksi moni voi kääntää takkia kuten pakkoruotsista puhuttaessa huomattiin. Omassa päätöksessä korostuu usein se, että joudun etsimään vastavoimaa niille linjauksille, joita en kannata ja tämän takia en voi äänestää esim. kokoomusta, joita olen viime vaaleissa äänestänyt. Nyt jokaisella puolueella on jotain, jolle en haluaisi antaa ääntä ja valinta on normaalia hankalampaa.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

En ymmärrä mikä kommentissani on vaikeasti ymmärrettävää. Sehän on kysymys. Eivät mainitut maat ota vastaan sosiaalituristeja.

Toimituksen poiminnat