esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Suomi tarvitsee 2 miljoonaa maahanmuuttajaa alle 5 vuodessa!

Täyttäkää laivat ja lentokoneet koska meillä on alle 5 vuotta aikaa saada 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa koska työvoimapula, maailmanloppu ja Vartiaisen rikkaruohot.  

 

Suomen 0,5 miljoonaa työvoimatoimistoon ilmottautunutta ei riitä, vaan työttömiä tarvitaan lisää. Tervetuloa jonon jatkoksi ja sosiaalitoimiston asiakkaaksi. Toimeentulotukihakemuksia saa monella eri kielellä ja tulkki viimeistään mukaan jos ei muutoin. 

 

Toinen vaihtoehto on se, että meillä ei ole työvoimapulaa, vaan työpaikkapula eikä ennusteita voi sokeasti noudattaa. 

 

 

"Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa - Taloussanomat 2008

Seniori-ikäisten määrä ylittää nyt ensimmäistä kertaa historiassa nuorten määrän. Työikäisten määrä puolestaan kääntyy nopeaan pudotukseen kahden vuoden päästä. Ikäjakauman vääristymän paikkaaminen vaatisi Suomeen peräti 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä."

 

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2008/05/27/suomi-tarvitsee-kaksi-mil...

 

 

Toisaalta Ikeassakin 4 kassan sijaan 1 kassatyöntekijä hoitaa 4 automaattikassaa ja tekniikka vie 3 kassatyöntekijää 4:stä.

 

 

"Teknologia vie ihmisiltä työpaikat

Erilaiset teknologiset innovaatiot, automaatio, ict, robotit tuhoavat enemmän työpaikkoja kuin luovat niitä. Siinä on myös syy siihen, miksi työllisyyden kehitys on ollut kehno viimeiset 10-15 vuotta. Yksi mies ja automaatio tekee kymmenen ellei kymmenien tai satojen työt.

Näin provokatiivisia väitteitä esittävät MIT:n tutkijat Erik Brynjolfsson ja Andrew McAfee"

http://www.technologyreview.com/featuredstory/515926/how-technology-is-d...

 

"Mitä meidän työpaikoille oikein tapahtuu?

Yhdysvalloissa lähes puolet työpaikoista voidaan korvata roboteilla ja keinoälyllä 20 seuraavan vuoden aikana. Sama kehitys on nähtävissä Suomessa ja muissa teollistuneissa maissa. Miten ammatit muuttuvat? Mihin kannattaa kouluttautua?

 

http://yle.fi/uutiset/mita_meidan_tyopaikoille_oikein_tapahtuu/6876907

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Olenkin kesäisin ihmetellyt, miksi vene kulkee vähän syvässä ja hörppii vettä. Sehän johtuukin siitä, että veneessä on ollut liian vähän matkustajia. Jos matkustajia olisi paljon, silloin henkeä kohden laskettu kallistuma pienenisi.
Pitääkin kokeilla, mutta vasta kun vedet ovat lämmenneet.

Toimituksen poiminnat