esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Professori ja muut itsensä nolanneet monikulturistit, jotka eivät osaa englantia

Monikulturismi-aatteen kannattajat eivät osaa englantia sen vertaa, että ymmärtäisivät kansanedustaja Olli Immosen kommenttia. Uuden Suomen kommenttien itkupotkuraivarit on täynnä virheitä kun ihmiset eivät osaa lukea englanninkielistä tekstiä ja tarinat muuttuvat koko ajan villimmäksi.  

 

Immosen englanninkielisesta facebook-kommentista on jo monta eri versiota olemassa ja näitä eri versioita on tuomittu lehdissäkin. Lehdistökään näytä oikovan monikulturismin aatteen kannattajien huonosta kielitaidosta aiheutuneita virheitä, vaikka hyvä journalisti pyrkii totuudenmukaiseen uutisointiin. 

 

Turun yliopiston professorikin lähti nolaamaan itsensä ja Turun yliopiston, eikä näytä osaavan englantia sen vertaa, että olisi ymmärtänyt Immosen puhuvan -ismistä, eli multiculturalism eikä maahanmuuttajista. Tuomioja ei pärjännyt sen paremmin.  

 

Monikulturismi aatteen kupla näyttää vinoutuvan päivä päivältä ja minäkin odotan kuplan puhkeamista miljooniin palasiin ja sitten palaamme takaisin terveen järjen käyttöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Lauri Wirén

Näyttää siltä, että tärkeintä on saada aikaan meteliä, puhua rumia ja uhkailla. Joku on kuulemma jo tehnyt rikosilmoituksenkin. Iltapäivälehdet tekevät lööppejä.

Esa Niemi

Uusi hallitus on ilmeisesti tehnyt työnsä liian hyvin jopa opposition väen mielestä eikä heillä ole muitakaan eväitä lähteä heiluttamaan hallitusta. Epätoivoinen yritys etenkin jos Turun yliopiston professorikin luulee multiculturalism bubblen tarkoittavan maahanmuuttajia.

Vihervasemmiston on vaikea hyväksyä asemaansa oppositiossa ja kaikki mahdolliset Breivik, natsi ja Pohjois-Korea kortitkin on jo otettu käyttöön itkupotkuraivareiden kera.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Toisesta blogista, mutta pätee kommenttini tännekin.

Blogisti sun muut voivat välillä tutustua Immosen Ollin teksteihin Facebookissa, mm. 7 tuntia sitten lähetetty päivitys menee näin

"Eräs poliittinen vastustajani kysyi minulta tänään ivalliseen sävyyn "noh, vieläkö vastustat monikulttuurisuutta?" Hän ilmeisesti ihan aidosti luuli, että viime päivien vaino olisi saanut mieleni muuttumaan. Vastasin hänelle, että olen vastustanut massamaahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja sitä tukevaa ideologiaa, monikultturismia, avoimesti aina niistä hetkistä lähtien kun astuin mukaan politiikkaan ja perussuomalaisten toimintaan vuonna 2005 ja tulen vastustamaan niitä vastaisuudessakin."

Ero tehty selvällä suomen kielellä monikulttuurisuuden ja monikultturismin välillä, ja molempia vastustetaan.

Taas joku outo redneck on julistanut sodan minua vastaan. Enkä edes tunne häntä.

Joka tapauksessa blogikirjoitus on tässä valossa liian puolusteleva, eikä suinkaan puolueeton tulkinta Immosen alkuperäisestä kirjoituksesta.

Esa Niemi

Robert, en tiedä miten tuo liittyy tähän tapaukseen edes spämmäämisen voimalla, mutta tiedätkö, että Immosella on maahanmuuttajavaimokin, joten osaatko kertoa tarkemmin kuka on julistanut sodan ja ketä vastaan?

Monikulturismi on julistettu epäonnistuneeksi monen valtion johtajankin toimesta, joten kerrotko miksi meidän tulisi toistaa samoja virheitä kun voimme toimia virheitä välttäenkin?

Saako erilaisia aatteita mielestäsi vastustaa, vai mitä pahaa sellaisessa on ja millä perusteella kieltäisit erilaisten aatteiden vastustamisen. Lähtökohtainen tilanne ei voi olla, että kaikki kannattavat tai mieltävät onnistuneeksi saman aatteen, samalla tavalla kuin sinäkin.

Kerrotko myös tarkalleen mikä tuossa Immosen kommentissa on ongelmana, minä en näe multiculturalism bubble hajoamisen olevan mikään suuri ongelma tälle maalle, mutta tämän suomentaminen maahanmuuttajaksi on jo melko kaukaa haettua.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

En minä tuota Immosen toista kirjoitusta keksinyt.

Siinä hän selvästi erottelee monikulttuurisuuden ideologisesta -ismistä.

Kysy häneltä mitä hän tarkoittaa. Mistä minä tiedän, kaikki joudumme spekuloimaan kun hän ei pysty selittelemään asioita kunnolla, tai ei uskalla.

Monikulturismissa on negatiivisia asioita joista saa ja pitää keskustella, mutta usein raja ylittyy ja ruvetaan yleistämään asioista ja maahanmuuttajien ominaisuuksista.

On muuten väärin olettaa että joku haluaa 100% monikulturismia ideologisesti (ei tapahdu missään maailmassa, olisiko Suomi mukamas ensimmäinen) jos hän arvostelee kansanedustajan valitsemia sanoja monikulturismistä.

Edelleen pidän tätä Immosen kirjoitusta sodanjulistuksena minua ja minunkaltaisiani 'epäaitoja' Suomen kansalaisia vastaan, 'One True Finnish Nation'. En tykkää sodasta, vaikka intin olen käynytkin, mutta tulen puolustamaan itseäni näiltä taistelijoilta, 'fighters', jos on pakko.

Muutenkin pelkään pahoin että korkealta taholta tulevat puheet, kuten kansanedustajalta, oikeuttavat vihapuheen tavallisten kansalaisten keskuudessa. Minulla on tästä melkein päivittäisiä kokemuksia, ynnä muusta rasismista Suomessa, valitettavasti. En halua että tilanne pahenee entisestään.

Ethän sinäkään?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #5

Robert, en esittänyt, että olisit keksinyt toista kirjoitusta.

Kysyin sinulta sinun tekemästä tulkinnasta kun kerroit jonkun julistaneen sodan sinua vastaan. Mistä sait sellaisen päähäsi jos et enää osaa kertoa tästä enemmän?

Suomennatko tuon kohdan Immosen kommentista ja yksilöit miten -ismin vastustaminen on sodanjulistus epämääräistä viiteryhmääsi kohtaan?

Englanninkielen "fight" sana on monimerkityksellinen kuten myös jos sanot suomeksi "taistelevasi oikeuksiesi tai työttömyyttä vastaan". Se ei tarkoita sotaa tai fyysistä taistelua, sanakirja voi auttaa tässä kohdin avaamaan vieraskielisiä termejä.

Suomessa rasismia on niin vähän, että kelpaamme varmasti mille tahansa maalle mallioppilaaksi. Rasismi kohdistuu lähinnä kantaväestöä kohtaan etenkin väkivaltaan liittyvä rasismi. Meillä on valtava määrä viranomaisia, jotka odottavat kieli pitkällä mikäli heidän poliittisiin tai taloudellisiin tavoitteisiin liittyvää rasismia ilmenisi. Kun olet huolissasi rasismista, niin mitä mieltä sinä olet esim. tehtävään epäpätevän Eva Biaudetin nimittämisestä vähemmistövaltuutetuksi ohi pätevien maahanmuuttajaehdokkaiden tai suomalaislasten tai suomalaislasten näköisten lähemmäs 100 hakkaamistapauksesta, joit vähäteltiin viranomaistenkin toimesta.

Minä tunnen laajan joukon maahanmuuttajia eivätkä he kokemukset vastaa sinun tai muiden todentamattomien rasismitapausten esittäjien kertomuksia. Jotkut ihmiset vain ilmeisesti vetää puoleensa huonoa käytöstä kun taas muut eivät. Kun esitetty rasismi maahanmuuttajia kohtaan on järjestäen todentamatonta, niin erilaisia tarinoita pyrii maailmalla. Venäjällä väitetään suomalaisten vainoavan venäläisiä ja huostaanottavan venäläisvanhempien lapsia vain siksi, että ovat venäläisiä. Tarinoille ei löydy tukea reaalielämästä, joten tiedä sitten.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal Vastaus kommenttiin #14

Kiitos että vähättelit rasistisia kokemuksiani.

"Jotkut ihmiset vain ilmeisesti vetää puoleensa huonoa käytöstä kun taas muut eivät."

Ai niin, anteeksi, oli varmaan OMAA syytäni että jouduin rasismin kohteeksi.

"Minä tunnen laajan joukon maahanmuuttajia eivätkä he kokemukset vastaa sinun tai muiden todentamattomien rasismitapausten esittäjien kertomuksia."

Niin, en varmaan tiedä itse mitään omista kokemuksistani. Tai sitten valehtelen, tiedä sitten.

"Kun olet huolissasi rasismista, niin mitä mieltä sinä olet esim. tehtävään epäpätevän Eva Biaudetin nimittämisestä vähemmistövaltuutetuksi ohi pätevien maahanmuuttajaehdokkaiden tai suomalaislasten tai suomalaislasten näköisten lähemmäs 100 hakkaamistapauksesta, joit vähäteltiin viranomaistenkin toimesta."

Two wrongs make a right?

"Englanninkielen "fight" sana on monimerkityksellinen kuten myös jos sanot suomeksi "taistelevasi oikeuksiesi tai työttömyyttä vastaan". Se ei tarkoita sotaa tai fyysistä taistelua, sanakirja voi auttaa tässä kohdin avaamaan vieraskielisiä termejä."

Fighting against something is hip and cool. Calling your 'fellow fighters to fight until the end for a one True Finnish Nation' is a racist act of war. I know, English is my native language. Furthermore, differentiating between multiculture and multiculturalism as he has done, Immonen has further dug himself deep in his hole. Why are you defending him?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #24

Robert, missä tuossa vähätellään rasistisia kokemuksiasi? Siteeraat kohdan, jossa kerron yleisesti miksi toisille sattuu enemmän kuin muille, kuten lukutaitoisena ja fiksuna kaverina osaat varmasti lukea.

Kuten myös kerroin, niin monet,maahanmuuttajat eivät koe sitä mitä sinä koet oman kuvauksesi perusteella kovin usein. Se ei ole väite valehtelusta tms. kuten fiksuna kaverina ymmärrät.

Huolesi rasismista ei näytä kattavan todennettavia rasismitapauksia kuten kantaväestöön kuuluvat tai näyttävät lapset ovat joutuneet järjestelmällisen väkivallan uhriksi. Miksi et kiinnitä esitettyihin ja todennettuihin tapauksiin kantaa? Nämä ovat vakavaa rasismia kun idea on ollut hakata lapsia tajuttomaksi vain siksi, että kuuluvat tai näyttävät valtaväestöön kuuluvilta, ei sellaista voi ohittaa ympäripyöreällä vastakysymyksellä.

Osaat englantia, joten tiedät fight sanan merkitykset. Jos et tästä huolimatta ymmärrä fight sanan merkityksiä, niin sitten jäisit luokalle.

Rasismi on siis race + ism, mutta mikä ihme on a racist act of war ja miten ihmeessä se liittyy Immosen esittämään kommenttiin?

En tiedä puolustanko Immosta, mutta et kykene muiden lailla osoittamaan mitään moitittavaa tai mikä tarkalleen Immosen kommentissa meni pieleen? Noitavainoihin en osallistu vain siksi, että yliopiston professori ei osaa englantia eikä ymmärrä likemaansa. Entä jos seuraava noitavaino kohdistuisi esim. sinuun eikä sinun todellisilla kommenteilla olisi väliä, vaan näistä väännettyihin eri versioihin, ei sellainen palvele ketään.

Olisiko ystävällinen ja vastaat sinulle jo muös aiemmin esitettyihin kysymyksiin, kiitos.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #5

http://www.cupore.fi/monikulttuurisuuskasitteet.php
Poliittisena käytäntönä monikulttuurisuus tarkoittaa sellaisia poliittisia linjauksia, lainsäädäntöä ja muita toimenpiteitä, jotka tuottavat ja ylläpitävät yhteiskuntaan toisistaa suhteellisen erillisia etnisiä ja/tai kulttuurisia yhteisöjä.

Jyrki Paldán

"Monikulturismi on julistettu epäonnistuneeksi monen valtion johtajankin toimesta, joten kerrotko miksi meidän tulisi toistaa samoja virheitä kun voimme toimia virheitä välttäenkin?"

Toden totta. Monta nykyistä ja entistä valtionjohtajaa on todennut "monikulturismin"(hitto näitä termejä) olevan epäonnistunut kokeilu. Valtionjohtajat ovat myös todenneet Neuvostoliiton ikuiseksi, maan litteäksi ja kertoneet kuinka työ vapauttaa(uskonnosta, ihonväristä tai vaikka homoudesta). Ehkä yksittäiset valtionjohtajat eivät ole se auktoriteetti, johon kannattaa ensimmäisenä vedota.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #26

Jyrki, ne edustavat eri maiden kokemuksia harjoitetusta politiikasta ja näiden tuloksista.

Kerrotko miksi muiden maiden kokemuksista ei tulisi välittää tai muutoinkaan tuloksilla ei olisi painoarvoa, sellainen tapa toimia ei varmasti tuota toivottua lopputulosta sinunkaan mielestä?

Jaakko Häkkinen

Aiheen täytyy olla todella voimakas ideologinen tabu, kun se herättää niin kiihkeitä ja harhaisia virhetulkintoja (Ozan Yanar, Kimmo Grönlund). Jotkut kommentoijat täällä Uudessa Suomessakin suorastaan lietsovat omia fantasioitaan lähitulevaisuuden hirvittävästä natsidystopiasta. :D

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Turha pelko dystopiasta, 30-luvulla olisi saattanut ollakin pelko aiheellinen merkittävimpien ihmisten linjauksista, mutta ei onnistunut edes silloin. Sitten vielä vähän ajassa taaksepäin, toinen dystopia kommunistisesta Suomesta.. ei tarvitse toistaa tuloksisa tuosta yrityksestä. Pitäisi nähdä metsä puilta, kyllä me suomalaiset handlaamme kaikki vittupäät kuten hämäläiset jo yksin ilman muita heimoja handlasivat ryöstelevät ja murhaavat viikingit. Vähän ylpeyttä kehiin, kun siihen on aihetta.

Lauri Wirén

Ilmeisesti näillä mielensäpahoittajilla ei ole kesälomallakaan parempaa tekemistä kuin harrastaa ankaraa henkistä tumputtamista, joka nyt sitten pääsi vuotamaan iltapäivälehtiin.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Monikulturismi on joillekin sellainen epäjumala, että lähtevät heti uskonsotaan, jos joku kehtaa edes kyseenalaistaa tuon epäjumalan arvon.

"Monikulturismin vastustaja" on nykyään yhtä kauhea entiteetti ja otus, kuin oli "neuvostovastainen" vanhoina hyvinä aikoina.

Ruotsissahan noitten kanssa ei edes puhuta, eikä päästetä hallitukseen, vaikka miten menestyisivät vaaleissa.

Toki eliitti tietää aina kansaa paremmin, miten pitää ajatella, kuten silloin neuvostovastaisuutta fobioivana aikana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Immonen nyt vaan on ainakin pari vuosisataa myöhässä, Suomi on monikultturinen maa ollut jo pitkään, tänne on tultu niin idästä, etelästä kuin lännestäkin. "Mustakulmaista miestä tulee kadulla vastaan niin perkeleesti ja Lenita Ariston kasvot ovat kuin Malmin mustalaisilla" totesi Jouko Turkka aikoinaan suomalaisista.

Esa Niemi

Arto, mikä sitten on ongelmana? Valtakultturi sellaisenaan on kelvannut Immosellekin ja erilaiset kärjistämiset huonon kielitaidon perusteella ovat turhia.

Minna Eerolainen

Miksi sitä ongelmaa Artolta kyselet, kaikki reagointi johtuu Immosen kirjoituksesta, hänhän se netissä avautui Utöyan vuosipäivän tienoilla kun niin otsaluuta painaa monikulttuurinen Suomi.

Huvittavaa sinänsä että nyt alkaa näitä epäkelpoja poliitikan tutkijoita ja professoreja olemaan joka puolella kun he kehtaavat sanoa sen mikä tolkun ihmisiä on jo pitkään hämmästyttänyt, eli pohjimmiltaan persujen avoin rasistisuus. Päijät-hämäläinen persukyky Ronkainen sanoi äsken Lahden radiossa että Immosen kirjoitus "sopii" puolueen linjaan. No shit, olen nyt aivan valtavan hämmästynyt tästä?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #30

Minna, taitaa johtua syy-seuraus suhteesta. Arto havaitsee ongelman ja Artolle esitetään tämän havainnon perusteella kysymys.

Kerrotko sinä sitten mikä ongelma Immosen kommentissa tarkalleenottaen oli ongelma? Muut ongelman löytäneet eivät löydä sitä ongelmaa kun pyytää osoittamaan tämän yksilöidysti.

Immosella tai muillakaan politiikassa toimivilta ei varmastikaan ole ollut käsitystä, että kannanottojen ajankohdat tulee tarkistaa ennen kannanoton julkistamista kun maailmanhistoria on täynnä tapahtumia, joita yhdistellään mielivaltaisesti jossain piireissä. Sinyn kommettisikin voidaan yhdistää johonkin esim. ISIS:n toimintaan ja tehdä typeriä kysymyksiä.

Jos haluat käydä vakavasti otettavaa keskustelua, niin mitä tekemistä näillä on edes keskenään? Ei sitten mitään.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Niin, että kun on housuissa, niin vain todetaan tilanne, ja yritetään sopeutua siihen.

Mitä sitä nyt housuja siivoamaan saati vaihtamaan.

(Selitys hanakoille väärinymmärtäjille:
housut = monikulturistaminen )

Minna Eerolainen

Luulin koko ajan että viittasit Immoseen, ajattelin ettei hän ehtinyt suihkuun itseään siistimään :D

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Uskon maahanmuuttovastaisuuden lisääntyvän. Suomi on pystynyt rakentamaan jatkuvan suurtyöttömyyden. Sadat tuhannet ihmiset ovat siinä loukussa. Työttöminä ja työttömyysuhan alla. Suomi velkaantuu maksukyvyttömäksi ja verottaa kansalaiset köyhiksi.
Tästä se kumpuaa.

Esa Niemi

Kyse ei varmastikaan ole maahanmuuttovastaisuudesta, mutta harva kokee nykyisen politiikan onnistuvan eikä se ole ainoa tapa toteuttaa maahanmuttoa.

Maahanmuuttopolitiikan vastustaminen varmasti kasvaa mitä huonommin sitä toteutetaan, mutta se on normaalia demokraattista prosessia, jossa onnistunut linja saa suosiota ja epäonnistunut politiikka menettää suosiota.

Suomen maahanmuuttopolitiikan painopiste tulee nojautua nettomaksajien houkuttelemiseksi eikä sosiaalisten tulonsiirtojen saajien määrän kasvattamiseen. Jälkimmäinen on hyvinvointivaltion rahoituksen kannalta kestämätöntä.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Mustalaisia on ollut tässä maassa jo 500 vuotta, eikä ne kaikki ole sopeutuneet vieläkään, vaikka tosissaan sitäkin on yritetty. Mustalaisten heikko koulutus yhtenä esimerkkinä mainittakoon.

Suomessa tarvitaan kyllä työvoimaa ja uusia geenejä. Mutta tänne ei tarvita uusia uskontoja ja vieraita tapoja. Ainakaan sellaisia missä naisten asemaa ja fyysistä ja henkistä koskemattomuutta vaarannetaan.
Myös sellaisten uskontojen harjoittajat jotka eivät aio sopeutua suomalaiseen yhteiskuntajärjestelmään ovat mielestäni selkeästi ei toivottuja maahanmuuttajia.

Täällä Suomessa nyt vain pitää kaikkien käydä koulua ja tehdä töitä. Yksinkertaista - eikö totta?

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Maahanmuuttoa työvoimatarpeella perustelevat voisivat kutsua ne 300 000 suomalaista työtöntä stadikalle, ja perustella siellä näille työttömille miksi Suomi tarvitsee maahanmuuttoa.

Jos sen osaavat perustella, niin että työttömät ymmärtävät ja hyväksyvät kohtalonsa, niin sitten lupaan minäkin vaihtaa mielipidettäni.

Sama koskee suomalaisia asunnottomia. Heille voisi perustella, miksei asuntoa nyt saada heille järkättyä, kun pitää pelastaa toi Afrikka.

Jyrki Paldán

"Mutta tänne ei tarvita uusia uskontoja ja vieraita tapoja."

Koskeeko tämä kaikkia, vaiko vain maahanmuuttajataustaisia? Jokainen uusi sukupolvi on kehittänyt oman kulttuurinsa ja omat tapansa. Saapahan uskonnonkin ymmärtääkseni valita vapaasti.

Esa Niemi

Jyrki, tuo uskonnonvapaus oli ilmeisesti vain mustaa huumoria kuten kaikki varmasti tietävät, niin muslimi ei voi luopua islamista vapaasta tahdostaan ilman henkeen ja terveyteen kohdistuvaa uhkaa.

No, siinä olet oikeassa ettei islamia tulisi laskea uskonnoksi kun sitä ei voi valita uskonsa mukaisesti ja kyse on totaliristisesta ideologiasta, joka kattaa ihmisten päivittäiset rutiinitkin.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #37

Et nyt vastannut kysymykseen. Pitäisikö kantasuomalaisen saada kääntyä halutessaan muslimiksi, vai pitäisikö "kulttuurirajoitusten" koskea vain maahanmuuuttajia?

Entä onko tässä nyt kyse pelkästään Islamista, vai multikulturismista(vaiko monikulttuurisuudesta... kuka ikinä tietääkään mikä ero kaikilla noilla uustermeillä sitten on)?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #40

Jyrki, fiksuna ihmisenä ymmärrät, että "tarve" ei ota kantaa ihmisten juridiseen oikeuteen tunnustaa vaikka väkivaltaideologiaa. Kommentoija esitti ettei meillä ole tarvetta johonkin, mutta se ei ota kantaa oikeuteen.

Kyllähän suomalainen saa kääntyä kommunistiksi, natsiksi tai muihin vastaaviin ideologioihin kunhan vain sillä ei pyritä kilpailemaan länsimaisten arvojen syrjäyttämiseksi, eikä sillä aiheuteta vahinkoa yhteiskunnalle, yhteiskunnan toiminnoille tai asukkaille.

Islam taitaa olla länsimaista kulttuuria monokulttuurisempaa, mitä ikinä monikulturismin määritelmä onkaan kun sen puolesta on viime aikoina kovasti otettu kantaa.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #42

Ymmärsinköhän nyt oikein? Monikulttuurista yhteiskuntaa siis vastustetaan koska pelätään sen johtavan monokulttuuriseen yhteiskuntaan?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

'Are you satisfied now?' 'Hän on suorittanut hänelle annetut tehtävät parhaan ymmärryksensä mukaan.'

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ainoa kysymys, joka Immosen englannista on herää, on se, tarkoittaako "true Finnish nation" persulaista eli persujen johtamaa kansakuntaa. Persut on englanniksi True Finns, vaikka joku on muuta väittänytkin.

Paljolta vältyttäisiin, jos persujen kännyköihin asennettaisiin alkolukko. Uusi Suomi sitä varmasti vastustaisi, nyt on kamaa Puheenvuorossa tuutin täydeltä.

Esa Niemi

Immosen muutama lause on pelastanut monen ihmisen kesän ja herättänyt Jouninkin syvällisiin pohdintoihin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Hienoa. Samaan hengenvetoon huudetaan kuinka Immosella on sananvapaus sanoa mitä huvittaa ja ollaan sulkemassa suut niiltä, jotka ovat 'tulkinneet väärin', mitä Immonen sanoi.

Ovatkohan nämä Immosta täällä puolustavat hyvinkin henkilökohtaisissa väleissä hänen kanssaan kun kuvittelevat paremmin tietävänsä mitä Immonen tarkoitti? Siinä määrin vahvasti ne kiistetään, että oikeaa tietoa täytyy olla tukena.

Esa Niemi

Hannu, suomennatko sinä tuon Immosen kommentin, niin voimme todeta sinun käännöksen perusteella mikä siinä on ongelmana. Kenen suu on tukittu ja missä?

Kielitaito ei toki ole pahitteeksi kun esim. professori laittaa oman ja yliopistonsa arvovallan puoluepoliittiseen kannanottoihin.

Mikäli minun kommentit ovat tulkittavissa Immosen puolustamiseksi tai vihjailet sellaista, niin en tunne Immosta kuin nimeltä ja jonkun lukemani blogin perusteella.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

En minä rupea tekemään sitä, mitä olen muitten tekemänä kummastellut.

Eikä ole kenenkään suuta tukittu, enkä sanonut että olisi. Ei taitaisi se suomentaminen auttaa kun et selvästikään suomea osaa lukea. Sanoin "ollaan sulkemassa suut niiltä, jotka ovat 'tulkinneet väärin', mitä Immonen sanoi".

Jollet ymmärrä tai hyväksy mistä puhun, niin aika huonosti olet lukenut mitä tästä ollaan kirjoiteltu. Immonen itsekin kitisi "ajojahtaamisesta" vaikka itse pitää oikeutenaan sanoa mitä haluaa - siihen vain ei saisi näemmä vastata. Ja täällä on blogikaupalla vääntöä siitä kuinka ei voi tulkita niin tai näin tai sanoa ettei Immonen saa sanoa, mitä haluaa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #41

Hannu, mihin eri versioihin viittaat kun Immosen kommentista on useita eri versioita liikkeellä ja jos kommentoit Immosen itsensä kertomaa, niin sitten olisi sinunkin kannalta parempi kertoa millä tavoin suomennat itse tuon Immosen kommentin.

Tulkitsen haluttomuutesi siten ettet ota kantaa Immosen kertomaan etkä löydä muiden lailla Immosen kommentista moitittavaa.

No, kerro kenen suu olisi tukittu ja missä? Huonon kielitaidon omaavat ihmiset ml. professoritason väki on vapaasti saanut puhua ja esittää huonolla kielitaidolla käännettyjä versioita, jotka eivät taas älyllisessä mielessä liity Immosen esittämään millään lailla.

Ymmärrätkö itse omia ajatelmiasi jos et osaa niitä perustella? Lähtökohta on varmasti se, että Immosen kommettiin liittyvät kommentit liittyvät Immosen omaan kirjoitukseen ja, että suomennoksen tekijät osaavat englantia. Ei sen ihmeempää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #43

En olekaan kommentoinut Immosta vaan Immosesta kommentoijia(ja heistä kommentoijia), jollet näe eroa, en voi asialle mitään.

Toistan: En sanonut, että jonkun suu olisi tukittu. Lue kommenttini ja koita ymmärtää.

Jarmo Skog

Mikä on monikultturisti tai monikultturistiprofessori? Määritelläänkö tällaisiksi kaikki, jotka ovat asettautuneet Immosta vastaan? Onko jokainen vihreä, vasuri ja demari ja perussuomalaisten vastustaja automaattisesti monikultturisti? Mitä pitää tehdä päästäkseen monikultturistiksi?

Minna Eerolainen

En ole asiaa ennen tullut erityisesti ajatelleeksi mutta haluan palavasti olla monikultturisti kun sillä kerran erotun Immosesta, Halla-ahosta, Ronkaisesta ja näistä muista nassesedistä. Ai niin ja nassetädeistä, Luhtasaari, Tulppanen ja mitä näitä muita ihmisvihaajia onkaan.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Erikoinen ajatus, että kaikkien pitäisi jotenkin maagisesti ymmärtää Immosen kirjoitus juuri kuten hän on itse sen tarkoittanut. Ja jos noin ei tapahdukaan ihminen on jotakin seuraavista (tai mahdollisesti niiden yhdistelmiä):

- Mielensäpahoittaja
- Monikulttuurisuutta fanaattisesti kannattava "aatteen ihminen"
- Väärää mieltä
- Immosta yleisesti dissaava joka haluaa tahallaan väärintulkita hänen puheitaan
- Ei osaa englantia

Blogisti toi kehiin tuon tuoreimman, eli argumentin puutteellisesta kielitaidosta. Siksi onkin pakko kysyä, että jos en esimerkiksi ymmärrä Tiina Rosenbergin tunkkaista maailmankuvaa ja sitä retoriikkaa jota hän käyttää, tarkoittaako se minun osaavan huonosti suomea? Jos Rosenberg ilmaisee saman ruotsiksi, pitäisikö Rosenbergin maailmankuvaa ymmärtämättömät nähdä hölmöinä jotka eivät osaa ruotsia, eivätkä siksi kykene tämän retoriikkaa ymmärtämään "oikein"?

Rosenbergin otan esiin siksi, että hänkin toimi julkisessa, korkeapalkkaisessa virassa rehtorina ja tuuttaili menemään omaan maailmankuvaan perustuvia näkemyksiään vasemmistolaista retoriikkaa käyttäen. Kun hän jatkoi tuota tarpeeksi kauan "yksityishenkilönä" tuli jossain raja vastaan ja hänet siirrettiin siististi sivuun rehtorin tehtävistään. Nyt Immoseen suhtautuu hämmentävän moni niin, että hän voi oikeastaan tuutata Facebookiin millaista retoriikkaa hyvänsä ja vastuu on vain ja ainoastaan kuulijalla. Näin siitäkin huolimatta, että Immonen on toista kautta istuva kansanedustaja, julkisessa tehtävässä korkeaa kuukausipalkkaa nauttien.

Esa Niemi

Ainakin täällä perätään kovasti mitä Immonen tai moni muu ajattelee.

Minkä minä sille mahdan, jos Immosen kommentista on eri variaatioita, jotka elävät omaa elämäänsä eivätkä pohjaudu Immosen esittämään kommenttiin. Immonen voi varmasti vastata siltä osin kuin on kirjoittanut eikä ole vastuussa siitä, ettei ihmisten kielitaito riitä kommentin kääntämiseen ja kommentti saa uusia ulottuvuuksia.

Esitämäsi esimerkki on varsin huono Immosen tapauksen suhteen. Tiina tekee samaa mitä monet puutteellisen kielitaidon omaavat monikulturismin kannattajat ja koko keskustelu häviää.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Esa Niemi - kielitaidon puute se varmaan on sitten minullakin..?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Esa Niemi

Kyllä, käännöksessä on toivomisen varaa, mutta paremmin tuo meni kuin professorilla ja tutkijalla, jotka nolasivat itsensä ja yliopistomme.

Toimituksen poiminnat