esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kuka oikeasti tukee mielenosoitusta silpomiskulttuurin puolesta?

Helsinkiin puhataan mielenosoitusta sen puolesta, että demokraattisesti äänestettävien lakien tai tahdon sijaan demokratia ohitettaisiin kulttuurisilla tekijöillä.

 

Jopa 16 000 ihmistä on ilmouttautunut facebookissa tukemaan sellaista tapahtumaa, jossa annetaan tuki esim. pienten lasten sukupuolielinten silpomiselle. Sen sijaan, että suomalaiset saisivat kieltää lasten sukuelinten silpomisen muiden kuin lääketieteellisten syiden takia, niin tämä tulisi sallia monikulttuurisuuden nimissä.

 

Tämä on varsin surullista kehitystä enkä voi enää tukea esim. J.Karjalaisen elämäntyötä ostamalla hänen levyjä kun sillä tuetaan silpomiskulttuuria demokraattisen prosessin ohittamista. Alan nyt ymmärtämään enemmän Immosen ajatusta siitä, että monikulturismi on demokratialle ja länsimaiselle arvomaailmalle vaarallinen kupla eikä kuplassa ekävät kannattajat kykene rationaaliseen ongelmanratkaisuun.

 

En voi tukea silpomiskulttuuria ja demokratian vastaisuutta, vaikka kyse olisi upeasta ja uljaasta monikulturismista. Edit 14:28: kappaleen jaot korjattu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Voi Ziisus tota sun retoriikkaa Esa Niemi!

Voi Ziisus tota sun retoriikkaa Petri Hirvimäki?

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1990...

Esa Niemi

???

Oliko kirjoituksessa jotain moitittavaa, vai mitä tarkoitat? Perustelut jäivät uupumaan.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

No, olihan tuo vähän raflaava, mutta siinä mielessä asiaa, että monikulttuurisuus tuo mukanaan paljon muutakin kuin pelkästään kivoja ja mukavia asioita.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Perustelut voisivat olla vaikka sellaiset, että riippumatta siitä mitä mieltä me olemme esimerkiksi "silpomiskulttuurista" (ympärileikkaukset), emme me voi, emmekä me saa - olettaa, että se, että me emme hyväksy "silpomiskulttuuria" (ympärileikkaukset) olisi maailmanlaajuisesti sen kummemmin oikein, kuin se, että joku "silpomiskulttuurin" (ympärileikkausten) edustaja voisi meitä vaatia "silpomiskulttuurin" (ympärileikkauksien) toteuttajiksi. Mikäli asia olisi niin, että me voisimme vaatia tällaisen vuosituhansia jatkuneen rituaalin lopettamista, tulisimme sanoneeksi - että ympärileikkauksien vaatiminen osaksi länsimaista kulttuuria pitää olla yhtälailla täysin oikeutettua. Nyt täytyy kuitenkin tähän lisätä, että "silpomiskulttuuria" ei ole olemassakaan. On kuitenkin olemassa kulttuureja, joissa ympärileikkaus on osa kulttuuri-identiteettia. Ja tällaiset kulttuurit ovat usein vahvasti patriarkaalisia kulttuureja. Variaatioita näidenkin sisältä löytyy.

Tiedän, että kovin ahdasmielisen ja kulttuuri-identiteetteja kavahtava katsantokanta ei hyväksy mitään muuta kuin oman kulttuurin osaksi maailmankaikkeutta. Mutta sen ongelman kanssa sinä et ole yksin. Itsekään en naisten ympärleikkaamista hyväksy - mutta maailman muut kulttuurit ovat edustajiensa näköisiä. Eikä siihen sovi länsimaisia arvoja lähteä sotkemaan.

Monimuotoisuutensa vuoksi maailma on muutakin kuin yhden hampurilaisketjun olemassaolon jatke. Ja se on mielestäni tärkeämpää kuin se, mitä mieltä me täällä suomessa asioista olemme.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikä ympärileikkaustapahtuma?

Esa Niemi

Monikulturismi on syy miksi pienten lasten silpomisia tulee hyväksyä ja tuossa mielenosoituksessa tuetaan tälläistä. Monikulturismin takia lasten silpomisia ei saisi demokraattisella päätöksellä myöskään kieltää.

Monikulturismi on yhteiskunnalle ja demokratialle vaarallinen ideologinen kupla kun se pyrkii korvaamaan demokraattista prosessia. Silpomiskulttuuria ei ole syytä tukea.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän AristotelesDoukas kuva
Aristoteles Doukas

kirjoitat uskomatonta roskaa, miten pienessä päässäsi pystyt yhdistämään että monikulttuuri tarkoittaa että silloin hyväksyy lasten silpomisen?
se ei tarkoita sitä, älä valehtele.

btw puhuitko kristityistä tytöistä joita silvotaan, tiedän ettet tiennyt, mutta niin tehdään.

olet yksinkertaisesti pihalla, tuo kirjoituksesi on roskaa ja valhetta.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #147

Kyllä korkein oikeus on vahvistanut, että monikultturisuus tarkoittaa myös lasten sukuelinten silpomista ellet kiistä tätä korkeimman oikeuden päätöstä. Mikä siinä on valetta?

Jos monikulttuurisuus mukautuu suomalaiseen arvomaailmaan, niin ei se ole ongelma.

Kristittyjä tyttöjä silvotaan pienissä määrin paikallisesti, mutta puhutaan marginaalisista tapauksista ja usein muslimialueiden läheisyydessä tai vaikutuspiirissä.

Ympäripyöreä syytös valehtelusta on mauton ja väitteen esittäjänä yksilöit varmasti tälläisen etkä piiloudu puskan taakse huutelemaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #150

Ei korkein oikeus sanojen merkitystä määrää.

Mauri Skön

Suomessa syntyneille tytöille tehdyt klitorisamputaatiot kuuluvat monikulttuurisuuteen, ei suomalaisuuteen.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #22

Sallii ja kieltää riippuen edustaako silpoja ns. monikulttuuria.

Laki kieltää lasten vahingoittamisen, mutta korkein oikeus on ennakkopäätöksessään ottanut monikulttuurisuuden perusteeksi ohittaa laki.

En usko, että lasten silpominen on rikkautta - ei mul muuta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #35

Missä ennakkopäätöksessä korkein oikeus on sallinut tyttöjen sukupuolielinten silpoamista? Silpojat eivät kai yleensä edusta mitään "monikulttuuria" vaan omia perinnäistapoja.
Mistä mielenosoituksesta tässä on kyse? Olisi helpompaa osallistua keskusteluun jos tietäisi mistä puhutaan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #41

#41
"Silpojat eivät kai yleensä edusta mitään "monikulttuuria" vaan omia perinnäistapoja."

Näistä maahanmuuttajien perinnäistavoista muodostuu heidän kulttuurinsa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #48

Tietenkin, mutta miksi he edustaisivat jotain monikulttuuria? Perhe tietenkin voi olla monikulttuurinen jos pulisot eroavat kultuuritaustaltaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #41

Luin puhelimesta tuon kommentin ja auringon heijastuessa näytöltä enkä huomannut tuossa puhuttavan tyttöjen silpomisesta. Tyttöjen sukuelinten silpomiselle ei ole annettu siunausta korkeimman oikeuden taholta. Virallisesti Suomessa ei kuitenkaan "havaita" tyttöjen silpomisia Suomessa syntyneillä.

Mm. islamin lakikoulukunnilla on profeetta Muhammedin ohjeiden mukaiset määräykset tyttöjen sukuelinten silpomisesta, jotka vaihtelevat vapaaehtoisemmasta velvollisuuteen.

Helsingissä on monikulttuurismia tukeva mielenosoitus, johon on liitetty sittemmin myös monia muita teemoja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #49

Ketkä järjestävät ko. mielenosoitusta.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #41

"Silpojat eivät kai yleensä edusta mitään "monikulttuuria" vaan omia perinnäistapoja."

TUOSSA! Tuossa on pointti, jota suvaitsevaisto ei halua millään tunnustaa. Monikulttuurin mosaiikissa tulee olemaan väistämättä ulkopuolelta tuotettuja paloja, jotka eivät tunnusta monikulttuurisen kanssakäynnin ihanuutta.

Suomessa on jo ollut kähinöitä sunnien ja shiiojen kesken. On aivan turha sanoa "laki ei salli kähinöitä" kun nämä mosaiikin palaset ovat tapellee keskenään noin 1400 vuotta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #64

Minkä "ulkopuolelta tuotettuja paloja"?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #35

@35 Tyttöjen ympärileikkaukset on yksiselitteisesti laissa kielletty. Korkeimman oikeuden onneton tulkinta koskee poikia. Vihreiden poliittisessa tavoiteohjelmassa vuosille 2015-2019 lukee, että kaikki lasten ei-lääketieteelliset ympärileikkaukset kielletään.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #44

Harri, tämä totta, en vain huomannut kommentin koskevan tyttöjä. Korkeimman oikeuden päätös koskee poikia ja perustuu ns. monikulttuurisuuden hyväksymisen pakkoon. Kulttuuri on olennainen tekijä eikä laki ja/tai lasten etu.

Mauri Skön Vastaus kommenttiin #35

Niin, voiko kukaan kiistää, etteikö Suomessa saa alistaa ja halventaa naista uskonnon varjolla . Samoin kuin lapsilta voi viedä oikeudet!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En olekaan huomannut että tuolla mielenosoituksessa tuollaisten asioiden puolesta nyt marssittaisiin. Mutta ei ollenkaan yllätä miksi blogistilla on tarve koittaa sellaista mielikuvaa ilmoille tunkea.

Vähän vastaavaa on siltä laidalta ollut ennenkin liikkeellä, ja ehkäpä se kertoo eniten juuri niistä jotka tuollaisia laukovat.

Esa Niemi

Tomi, kerrotko miksi lasten sukuelinten silpominen on sallittua kun kyse on muusta kuin lääketieteellisestä perusteesta?

Mahtaako liittyä monikultturismiin kun monokulttuuriksi esitetyssä vsltakulttuurissa tämä on edelleenkin kiellettyä.

Mielenilmauksessa annetaan tukea silpomiskulttuurille ja vastaavalle monikulttuurille.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #25

Suomessa kiistetään melko pitkälti kunniamurhat. Ruotsissakin oli sama pitkään suhtautuminen ja parvekkeelta hyppäävät tytöt olivat vain muotivillitys kunnes kaavaa alettiin tunnustamaan kunniaväkivallaksi, ei niinkään murhiksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En nyt edelleenkään tajunnut yhteyksiä ympärileikkauksiin. Suomessa poikien ympärileikkaukset ovat sallittuja. Tyttöjen ympärileikkauksia poliisi tutkii sellaisia kohdatessaan. Ennen tapahtunutta rikostahan ketään ei voi syyttää.

Vaan jos nyt jotain ymmärrän tästä tivaamisestasi niin tahdot sanoa että
a) muut kulttuurit perinteistä aitosuomalaista lukuunottamatta hyväksyvät ympärileikkaukset. Ja
b) tuolla nyt osoitetaan mieltä sellaisen asiantilan muuttamiseksi ulkoparlaamentaarisin keinoin.

Saattaa olla että näet asian noinkin, ja nyt haluaisit niin kovasti muidenkin näkevän. Toivottavasti tämä blogi siis säilyy mahdollisimman pitkään esimerkkinä siitä millaisilla mielikuvilla ja väitteillä meilläkin asioita voidaan perustella. Se on opettavaista lukemista.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #45

Tomi, sinulla on kertomasi mukaan usein vaikeuksia ymmärtämisen suhteen. Kerrataan uudestaan; poikien silpomiset ovat sallittuja riippuen edustatko ns. monikulttuuria vai et. Jos et edusta monikulttuuria ja silvot pojan sukuelimiä, niin kyse on törkeästä pahoinpitelystä.

Suomessa on täällä syntyneitä muslimityttöjä, joiden sukuelimet on silvottu, mutta virallinen Suomi ei tee asialle mitään koska monikultturismi on lakia ja lasten etua vahvempaa.

Tunnustatko korkeimman oikeuden päätöksen ja perusteluiden olemassaolon, vai millä tasolla käyt keskustelua? Kerro miten kyse olisi vain mielikuvasta jos tämä on korkeinta oikeutta myöten vahvistettua monikulturismia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #54

Poikien ympärileikkaukset ovat sallittuja ihan perinteisessä suomalaisessa kulttuurissakin. Voit teettää sellaisen tempun pojillesi eikä siitä rikosoikeudellisia sanktioita tule. Valinnanvapaus on sinun, sitä ei kukaan kulttuuristajauhava puolestasi tee.

Enkä ihan pysy perässä mistä korkeimmasta oikeudesta nyt puhut. Jos tämänpäiväinen mielenosoitus on mielestäsi vastoin perinteisiä suomalaisia oikeuksia ja lakeja niin eipä mikään estä sinua tekemästä ilmiantoa.

Mitä ympärileikkauksiin tulee niin voidaanhan siitä puhua vaikka ummet ja lammet. Se ei kuitenkaan valaise sitä väitettäsi jonka mukaan tämänpäiväinen on suunnattu meikäläisten lakien muuttamiseen ulkoparlaamentaarisin keinoin mitä ympärileikkauksiin tulee. Nyt näyttää siltä että olet juuttunut esinahkaan joka ei luista. Ei käy kateeksi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #58

Tomi Ketola vs korkein oikeus:

"Poikien ympärileikkaukset ovat sallittuja ihan perinteisessä suomalaisessa kulttuurissakin. Voit teettää sellaisen tempun pojillesi eikä siitä rikosoikeudellisia sanktioita tule. Valinnanvapaus on sinun, sitä ei kukaan kulttuuristajauhava puolestasi tee."

vs.

"Korkein oikeus (KKO) toteaa tuoreessa päätöksessään, että uuskonnollisiin ja sosiaalisiin syihin perustuva, asianmukaisella lääketieteellisellä tavalla teetetty muslimipojan ympärileikkaus ei ole oikeudenvastainen eikä siten rangaistava teko."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833847735...

Tomi Ketola:
"Enkä ihan pysy perässä mistä korkeimmasta oikeudesta nyt puhut."

wiki:
"Korkein oikeus (lyhenne KKO[1]) (ruots. Högsta domstolen, HD) on toinen Suomen korkeimman oikeusasteen tuomioistuimista, jonka tärkein tehtävä on ennakkoratkaisujen antaminen."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Korkein_oikeus_(Suomi)

Tomi:
"Jos tämänpäiväinen mielenosoitus on mielestäsi vastoin perinteisiä suomalaisia oikeuksia ja lakeja niin eipä mikään estä sinua tekemästä ilmiantoa."

Mistä puhut, voin kommentoida vain siltä osin kuin olen kirjoittanut? En ole esittänyt tälläistä väitettä eikä liity blogiin.

Tomi:
" Se ei kuitenkaan valaise sitä väitettäsi jonka mukaan tämänpäiväinen on suunnattu meikäläisten lakien muuttamiseen ulkoparlaamentaarisin keinoin mitä ympärileikkauksiin tulee."

Tämänpäiväisen tarkoitus on lyödä kiilaa esim. lasten silpomisen kieltämisen suhteen ja osoittaa tukea tälläiselle kehitykselle ohi demokraattisen päätöksenteon. Monikulttuuriset tekijät ovat lasten oikeuksia, etua tai maan lakeja vahvempaa ja tämä porukka käy tukemassa tälläistä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #75

#75

'Tämänpäiväisen tarkoitus on lyödä kiilaa esim. lasten silpomisen kieltämisen suhteen ja osoittaa tukea tälläiselle kehitykselle ohi demokraattisen päätöksenteon'.

No noinhan sinä koko ajan toistelet. Kenelle sinä sitä oikein teet?
Eihän tästä nyt hyvä mies puutu kuin osoittaisit väitteesi todeksi. Me muut emme voi sellaista puolestasi tehdä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #92

Tomi, en voi olla huomaamatta, että ohitit aika monta kohtaa tuosta vastauksestani sinulle, jossa moni esittämäsi seikka meni pahasti pieleen.

Väitätkö vielä korkeimman oikeuden vastaisesti miten laki menee ja perustelut väitteellesi kiitos?

Mielenosoituksen tarkoitus oli vahvistaa monikultturismin asemaa, jotta siihen liittyviä seikkoja ei arvioida tai arvostella etenkään kriittisessä näkökulmassa ja lapsien sukuelinten silpominen on virallisin ja vahvin esimerkki mitä monikultturismin voimalla on tässä maassa ajettu voimaan. Erota sinä miksi lasten silpomisleikit eivät kuuluisi monikultturismiin?

Mauri Skön

Se, että positiiviset kommenttini suvaitsevaisuuden puolesta poistetaan järjestelmällisesti mielenosoitusmarssista kertovilta sivuilta sen vuoksi, että ehdotan kulkueen poikkeamista myös Stenbäckinkadulla Saudi-Arabian suurlähetystön edustalla sytyttämässä kynttilöitä Saudi-Arabian uskonnon varjolla teloittamien homojen muistoksi, ja siten puolustaen monikulttuurisuutta on käsittämätöntä. Selittäisikö joku, mitä tarkoittaa kaksinaismoraali?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja sen jälkeen sankarihaudoille ja vaikkapa Mannerheiminpatsaalle kunnioittamaan hänen hevosensa muistoa? Tai jos vaikka mielenosoittajat muodostaisivat jonnekin aukiolle ison daavidin tähden ja veisivät puutarhatonttuja maahanmuuttoviraston eteen protestoimaan sitä etteivät kolumbialaiset käytä ääkkösiä?

Kommenttien poistamista ihmettelen toki itsekin, mutta ehdottamaasi mielenosoituksen poikeamista suunnitellusta ja järjestämisen sekä sen tarkoituksen ymmärtämisen monimutkaistamisesta pitäytymistä en. Jo nyt blogisti Esa Niemi on selvästi hämmentynyt mielenosoituksen tarkoituksesta, enempää tuskin tarvitsee sekoittaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #29

Mistä mielenosoituksesta on kyse?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös siellä marssita juuri monikulttuurisuuden puolesta,ja lasten silpominenhan sekä kunniamurhat kuuluvat monikulttuurisuuteen, vai vastustetaanko samalla niitäkin ?

Mauri Skön

Tomi Ketola, kuinkahan moni mielenosoitukseen osallistuja olisi valmis sytyttämään kynttilän niiden homojen muistoksi, jotka Saudi-Arabia on tänä vuonna mestannut uskonnon varjolla vain sen vuoksi, että ovat homoja?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#61

Jos mielenosoitus koskisi sellaisia ulkomailla tapahtuvia asioita niin uskoisin kynttilänsytyttäjiä riittävän. Nyt tällä kertaa näyttää kyseessä olevan mielenilmaus niitä vastaan jotka haluaisivat samanlaiset vähemmistövainot tänne meillekin.

Huolesi on sinänsä oikeutettu koska meillekin varmaan tullee tänne niitä ihmisiä jotka saudeista joutuvat pakenemaan sukupuolisen statuksensa vuoksi.
Sellaisia kohdatessamme onkin hyvä muistaa että Suomen tulee olle hyvä paikka myös noille vainotuille.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Toisessa blogissasi parjaat muita kielitaidottomuudesta englanninkielen osalta, mutta itseltäsi ei näytä sujuvan edes suomenkieli. Mistä ihmeestä sinä tuollaisen tulkinnan mielenosoituksen tarkoituksesta väänsit?

Esa Niemi

Miksi kielitaitoa ei saa vaatia jos käännös on mennyt pieleen ja nostaa älämölöä huonon käännöksen perusteella? Mitä keskustelusta tulee jos käännökset ovat pielessä.

Kerro yksilöiden jos havaitset ongelmia suomenkielen suhteen.

Lasten sukuelinten silpominen on yksi monikulttuurisuuden nimissä hyväksytty käytäntö. Tälläiselle ei ole syytää osoittaa tukea.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Vaan tämän mielenosoituksen tarkoitukseen se ei sisälly, yksilöi itse, missä sille sellainen osoitetaan jos kerran olet sitä mieltä että niin on. Kyseessä on ns. 'red herring' -argumentti ja melkoinen vonkale onkin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #17

Hannu, missä kohdun mielenosoitus irtisanoutuu monikultuurisista lasten silpomisista?

Mielenosoitus ainakin järjestäjien taholta tukee monukulttuurisuutta eikä väitteellesi löydy tukea reaalielämästä.

Mielenosoitus tukee siis monikulttuurisuutta ja monikulttuurisuuteen liittyvä lasten silpomisen hyväksyvä korkeimman oikeuden päätös on yksi vahvimmista osoituksista mitrn monikulttuutisuud toimii.

Hannu kerro mitä mielenosoitus pitää sisällään jos et hyväksy monikulttuuria kuten korkein oikeus hyväksyi?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #40

"Hannu, missä kohdun mielenosoitus irtisanoutuu monikultuurisista lasten silpomisista?"

Missä kohtaa sen pitäisi tehdä niin? Ei mielenosoituksella voi olla niin massiivista manifestia, että se kaiken luettelisi.

Lasten silpominen, kuten kunniamurhatkin, ovat monokulttuuria. Eivät vain tätä meidän monokulttuuriamme. Monikulttuurissa sellaiset osat pitää karsia.

Metelöot ensin Immosen ulostulon tulkintojen huonosta englanninkielentaidosta, mutta itse tulkitset mielenosoitukselle sellaista sisältöä, jota kukaan muu ei siinä näe.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #114

Hannu, sinun ilmeiseksi harmiksi lasten silpomisleikit ovat vahvin esimerkki mitä monikultturisuuden nimissä on saatettu voimaan vastoin paikallisia normeja. Kun kyse on vahvimmasta ja korkeimmassa oikeudessa asti selvitetystä monikultturismin ilmentymästä, niin luonnollisesti monikultturismin tukeminen on ääni tämän puolesta.

Monokulttuurien yhteensulautuminen on siis monikulttuuria ja silloin monikulttuurin tukeminen edellyttää monenlaisten kulttuurien hyväksymistä ohi demokraattisen prosessin.

Miten karsit kun silloin kyse on Immosen lailla monikultturismin vastustamisesta?

Sinulta ja professorilta voidaan edellyttää kielitaitoa, vaikka kovasti näytät edellyttävän ettei kielitaidollasi olisi merkitystä ja minkä suomennoksen teet englanninkielisestä kirjoituksesta. Ole hyvä ja erota monikulttuurisuuden takia sallittu poikien silpominen monikulttuurisuudesta kun se on vielä korkeimman oikeuden vahvistama.

Hannu vs. KKO saattaa päätyä historiaan jos kumoat KKO:n päätöksen perusteet. Saatat saattaa muslimiyhteisön huonoon valoon, että korkeimmalle oikeudelle olisi annettu väärää tietoa silpomisen merkityksestä muslimeille ja miksi Suomi alisti lasten perusoikeuden koskemattomuuteen islamilaisen lain piiriin kun ei-monikulttuurin edustajan kohdalla kyse onkin törkeästä pahoinpitelystä.

Lauri Wirén

Minkälaista monikulttuurisuutta tai monikulturismia siellä mielenosoituksessa tuetaan? Mahtaako olla ruotsalaista, ranskalaista vai brittiläistä. Näissä maissa monet rupeavat jo olemaan kurkkuaan myöten täynnä monikulttuurisuuden suurta rikkautta.

Ei mulla muuta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ai että tällaisia rinnastuksia tänään?

Esa Niemi

Pekka, kerro miksi lasten silpomiset on hyväksytty Suomessa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suvikset eivät keskustele epäkohdista tai ongelmista, heille riittää kun kailotetaan rikkautta kovalla äänellä. Multikultti vaatii aimo annoksen älyllistä epärehellisyyttä, tosiasiat ohitetaan jouheasti ja vääristely on yleistä.

Esa Niemi

Multikultti on vain hokema vailla sisältöä. Multikulttia hokevat ihmiset eivät osaa esittää edes määritellä käyttämäänsä termiä.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Kuka oikeasti sinne menee ? Siis ns. ilmoittautuneista ?

Jukka Nieminen

Kirjoittaja ei varmaankaan ole tietoinen että naisten silpominen ei suomessa millään muotoa kuulu ns. monikulttuurisuuteen. Enkä ainakaan itse ole kuullut että niitä olisi suomessa tehtykään, ellei sitten jossain olohuoneen kätköissä jonkun puoskarin käsissä. Sellainen kun on meillä ankarasti kriminalisoitu syytenimikkeellä törkeä pahoinpitely.

Nyt on sitten kirjoittajan hyvä selventää millä tavoin po. mielenosoitus on suunnattu lainvastaisen toiminnan hyväksymiseksi ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"naisten silpominen ei suomessa millään muotoa kuulu ns. monikulttuurisuuteen."

Et sitten huomaa että kulttuuriin perustuva silpominen tulee luonnostaan lainsäädäntöön multikultin mukana. Naisia ei ehkä Suomessa silvota, mutta lapsia sitäkin enemmän. Naiset lähetetään kotimaihinsa silvottavaksi. Tässä sitä älyllistä epärehellisyyttä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mikään ei tulee luonnostaan lainsäädäntöön. Vahingossa voi jotain tulla tarkoittamatta.
Mikä sellainen laissa säädetty multikultti on?

Esa Niemi

Jukka, ole hyvä ja esitä monukulttuurisuuden määritelmä sekä peruste, joka poissulkee lasten sukuelinten silpomisen monikulttuurisuudesta?

Kun teet näin, niin määritelmäsi kumoaa korkeimman oikeuden päätöksen hyväksyä silpominen kulttuuristen tekijöiden perusteella.

Jukka nimesi päätyy historiankirjoitukseen kun korkein oikeus kumoaa toisen päätöksensä ja monikulttuurisuus ei ole peruste lasten silpomiselle.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/38238-korkein-oike...

Jukka Nieminen

"Jukka, ole hyvä ja esitä monukulttuurisuuden määritelmä sekä peruste, joka poissulkee lasten sukuelinten silpomisen monikulttuurisuudesta? "

Mehän voidaan puhua ympärileikkauksista mun puolestani vaikka keskiyöhön.

Sitä ennen olisin kuitenkin toivonut vastausta perin yksinkertaiseen kysymykseeni

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #32

Jukka, vastasin esittämääsi kommettiin linkin kera, yksilöi mikä olisi jäänyt vastaamatta. Vastaatko sinä puolestasi esittämiini kysymyksiin, kiitän jo etukäteen.

Tunnustatko sinä korkeimman oikeuden päätöksen olemassaolon ja monikulttuurin edustajien oikeuden siihen, joka on muille törkeä pahoinpitely.

Pidätkö sinä lasten silpomista rikkautena ja osoitatko sille tukea?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #46

" Jukka, vastasin esittämääsi kommettiin linkin kera, yksilöi mikä olisi jäänyt vastaamatta. "

Ilmeisemmin kysymykseni taisi olla älyllisesti liian haastava joten annetaan sen olla. esitän mieluummin kommenttini. Käsitän blogisi aiheesta ja jopa nimestä että olet ollut siinä uskossa että tiettyjen kulttuurien ns. negatiiviset ilmiöt olisivat osa suomalaiseen monikulttuurisuuden alle nimettyjä asioita. Sinulle on varmaan tässä jo selvinnytkin ettei näin ole? Vanha alakouluopettajani tapasi aina käyttää vertauksena hajuvettä ja lihapullia, eli asioita jotka eivät ole sovitettavissa millään muotoa yhteen - ei edes hataralla aasisillalla.

mutta koska yleissivistys on mitä on, niin ynnään tähän (vähän tuolle Ilarillekin alempana) muutaman asian joita kotimainen monikulttuurisuus ei tunnusta.
Naisten ympärileikkaukset eivät ole siis monikulttuuria vaan törkeä pahoinpitely.
Kunniamurhat eivät niin ikään ole monikulttuuria vaan harkittu murha josta seuraus on elinkautinen vankeus mikäli tekijä on toiminut täydessä ymmärryksessä.
pakkoavioliitot - eli toisinaan myös lapsiavioliitot - ovat mahdottomia juridisessa mielessä jo avioliittolain vuoksi joka edellyttää avioliiton olevan täysi-ikäisten kesken solmittava vapaaehtoinen sopimus. Riippuen tapauksesta kyseessä on syyttäjän päätös mitä rikosnimikettä käytetään. Lastensuojelulaki ainakin puuttuu näihin tapauksiin, se on selvää.

halusin nämä mainita erikseen koska muillekin tuntuu asiat olevan vähän epäselviä.

Poikien ympärileikkaukset vuorostaan ovat monipiippuisempi asia. Niitähän on suomessa tehty keskeytyksettä ainakin 1800-luvun alkupuolelta saakka sekä juutalais- että tataariyhteisöissä joten tietyssä mielessä ne kuuluvat osana myös suomalaiseen kulttuuriin, joskin hyvin marginaalisesti ja kulttuurikohtaisesti. Myös tästä aiheesta nostetaan muutama syyte tapauskohtaisesti vuosittain mutta en tiedä syyteperusteita sen tarkemmin. Ilmeisemmin kyse taitaa enemmän olla luvattomasta lääkärintoimen harjoittamisesta?

Eli näin meidän kesken, niin mukavan provoava kun otsikkosi olikin, sen faktapuoli nojaa puhtaaseen väärinymmärrykseen. mutta on tietenkin hyvä ja sallittua paheksua asioita jotka muutenkin ovat lakikirjassa mainittuna erilaisin rikosnimikkein. toisaalta mitä se sitten sinusta kielii ettet tämän vertaa itse tiennyt kun aloit blogiasi tekemään?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #51

"Poikien ympärileikkaukset vuorostaan ovat monipiippuisempi asia. Niitähän on suomessa tehty keskeytyksettä ainakin 1800-luvun alkupuolelta saakka"

Lasten silpominen kultuurin takia ei ole mikään monipiippuinen juttu, Suomessa homot joutuivat vankilaan muutama vuosikymmen sitten mutta olemme edistyneet tässä ja olisimme edistyneet silpomisessakin ilman valtion monikulttihypeä. Ei naisten polttamista noitanakaan enää hyväksytä vaikka se oli Suomessa joskus ihan kelpo tapa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #51

Jukka, puhelimen näyttö, josta luin kommenttisi heijasti auringonvaloa, joten en huomannut sinun tarkoittavan tyttöjen silpomisia. Tyttöjen silpomisten osalta ei ole korkeimman oikeuden päätöstä, poikien kylläkin riippuen edustatko ns. monikulttuuria vai et.

Jos tämä oli tarkoittamasi pointti, niin sen voi osatessasi ilmaista myös sivistyneen käytöstapojen ja hyvän keskustelutavan mukaisesti.

Lähtökohta ei varmastikaan voi olla se, että valikoit rusinat pullasta edustamaan monikulttuurisuutta etenkään jos termille ei ole kovin yksimielistä määritelmää. Lasten silpomisten havainnollistavat monikulttuurin vaikutusta varsin vahvasti kun aihe on käsitelty korkeinta oikeutta myöten. Ns. monikulttuuri on lakia ja tasavertaisia oikeuksia vahvempi tekijä ohi demokratian.

Jos pidät tyttöjen silpomisia törkeänä pahoinpitelynä, niin myös poikien silpominen on törkeää pahoinpitelyä silloin kun tekijä ei edusta ns. monikulttuurisuutta.

On useita maita, joissa kunniamurhasta ei tule rangaistusta ja islamilaisessa laissa mainitaan tilanteet, jolloin sukulaisia voi tappaa ilman seuraamuksia.

Islamissa tyttö muuttuu aikuiseksi kuukautisten alettua ja islamilaisen avioliiton voi solmia kun tyttären omistusoikeus on siirretty isältä tai holjoajalta aviomiehelle. Muslimit eivät ole riippuvaisia meidän länsimaalaisten juridiikasta eikä pakkoavioliitossa ole paljoa meidän ihmisoikeuksien mukaista vapaaehtoisuutta.

Lastensuojelulaki ei voi puuttua monikulttuuriin sen enempää kuin korkein oikeus tai viranomaiset muutoinkaan.

Poikien silpominen on ollut kielletty Suomessa, joten suomalaiseen kulttuuriin tämä ei kuulu. Kerrotko montako syytettä nostetaan tästä vuosittain? Tuo kertomasi on hieman ristiriidassa kun ympärileikkaus on sallittua monikulttuurin edustajille ja laiton lääkärintoimen harjoittaminen on tyystin eri syyte.

Otsikko pitää aika hyvin kutinsa ja nuo ihmiset osoittaa tukeaan monikulttuurisuuden nimissä myös lasten silpomista.

Jukka, ole hyvä ja vastaatko hyvän tavan mukaisesti esittämiini kysymysiin.

Pidätkö lasten silpomista rikkautena ja osoitatko tuen tälläiselle rikkaudelle?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #73

Hmph... olen aistivinani jonkinlaista väärinymmärrystä vieläkin. On tietenkin totta että kolmannessa maailmassa on käytäntöjä, jopa lakeja, jotka meidän silmissämme ovat halveksittavia ja ehdottoman tuomittavia eikä vähiten niiden kammottavan aspektinsa vuoksi. Kirjoituksesta kuitenkin saa mielikuvan niin sinulla kuin muutamalla muullakin että monikulttuurisuus tarkoittaa että maahanmuuttaja suomessa voisi noudattaa vaikkapa afganistanilaista tai saudi-arabialaista lakirjaa ? Tai tulkita vaikkapa Koraania sen puritaanisimmassa tulkinnassaan ohitse Suomen lain. Näinhän se ei tietenkään ole. Eikä tämä näkemys vastaa minkäänlaista ajatusta monikulttuurisuudesta.

"Poikien silpominen on ollut kielletty Suomessa, joten suomalaiseen kulttuuriin tämä ei kuulu"

Toistan nyt vielä tämän mutta poikien ympärileikkaus on ollut 1800-luvulta saakka osa kansallisten vähemmistöjemme traditiota. Tältä kannalta myös osa kansallista perintöämmekin. Tämän vuoksi sitä ei ole koskaan kiellettykään koska esim Helsingin juutalainen seurakunta joutuisi käytännössä mahdottomaan tilanteeseen.

"Pidätkö lasten silpomista rikkautena ja osoitatko tuen tälläiselle rikkaudelle?"

Tässä asiassa en voi esittää kuin henkilökohtaisen mielipiteeni. Näen tyttöjen ympärileikkauksen radikaalina toimenpiteenä joka kirurgisena toimenpiteenä vastaa amputaatiota. Poikien ympärileikkaukseen suhtaudun huomattavasti kevyemmin koska haitta on enemmän kosmeettinen kuin elämää rajoittava. Koska juutalaiset että tataarit ovat tässä maassa ympärileikanneet satojen vuosien ajan, eikä siitä ole polemiikkia syntynyt eikä teolla tiedetä olevan terveyshaittaa saati tuottavan minkäänsortin invalideettia, en näe syytä sitä kieltää saati puolustaa. Se on vain asia joka on. Laajemmin ajateltuna juutalaiset ovat ympärileikanneet vanhatestamentillisista ajoista saakka joten se on kiinteä osa heidän kulttuuriaan ja identitteettiä ja se minun puolestani sallittakoon.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #77

Jukka, yksilöi jos huomaat jotain moitittavaa ympäripyöreän kuvailun sijaan, niin asiat tulevat käsitellyksi.

Miksi muslimi luopuisi koraanin ja profeetan esimerkkien noudattamisesta kun muuttaa Suomeen ja toisaalta taas muslimiyhteisö edellyttää esim. poikien ympärileikkausten hyväksimistä, vaikka tämä on ollut kiellettyä.

Toteat itsekin, että mitä vähemmän islamia ts. monikulttuuria, niin sitä parempi kaikkien myös muslimien kannaltakin. Itsensä profeetaksi julistanut Muhammed itsekin totesi islamin liian heikoksi järjestelmäksi ja ettei kukaan kääntyisi tai pysyisi muslimina ilman miekan voimaa ja uhkaa. Koraani, profeetta Muhammed ja islamilainen laki menevät aina paikallisten lakien edelle ja siksi mm. poikien ympärileikkaus sallittiin kun islam ei voi joustaa, vaan me.

Voit toistaa vaikka kuinka monta kertaa, että poikia on ympärileikattu Suomessa marginaaliryhmässä, mutta marginaaliryhmät eivät edusta valtakulttuuria.

Jukka, miksi sinulle ei käy sellainen vaihtoehto, että lapset pysyvät koskemattomina ellei ole lääketieteellistä perustetta. Aikuisena kukin voi tehdä itselleen mitä huvittaa, mutta älä kajoa lapsiin.

Sinulla ei ole mitään ei-lääketieteellistä perustetta miksi lapsia pitäisi silpoa, vaikka tämän hetken tiedolla vain osa poikalapsista saa erilaisia komplikaatioita leikkauksen seurauksena ja jopa kuolee. Nämä ovat täysin turhia leikkausleikkejä ja kuluttavat vain yhteiskunnan resursseja aikuisten mielihalujen tyydyttämiseen.

Jokaisella, myös lapsilla tulee olla oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen kunnes voivat itse päättää kajotaanko heidän sukuelimiin ja millä tavoin. Sekulaarisessa valtiossa uskonto ei voi kumota demokraattisen prosessin tulosta kun kyse on perustuslaillisesta oikeudesta. Uskonto tai ideologia eivät voi ylittää paikallisia lakeja ja näiden rikkomisesta tulee olla asianmukaiset rangaistukset. Lasten suojelu, perusoikeudet ja koskemattomuus tulee olla uskonnollisia riittejä vahvempia, jos ne eivät kelpaa, niin ei kukaan pakota täällä olemaan jos se on vastoin elämänkatsomusta.

Amputaatio on varsin lievä ilmaisu tyttöjen sukuelinten silpomisesta kun kyse on äärimmäisen tuskallisesta kokemuksesta, usein likaisilla välineillä, ilman länsimaista lääketieteenkoulusta saanutta henkilöä, joiden seurauksena aiheutuu vakavia hengenvaarallisia komplikaatioita, joista osa johtaa kuolemaan. Se on äärimmäistä invaliditeettiin johtavaa fyysistä ja henkistä väkivaltaa. Lisäksi tämä asettaa lapsia turhaan hengenvaaraan, mikään uskonto tai ideologia ei voi ylittää universaaleja ihmisoikeuksia, vaikka ihmisoikeussopimuksia onkin kahdenlaisia.

USA:ssa esitettiin, että tyttöjen sukuelinten silpominen hyväksyttäisiin monikulttuurisuuden nimissä koska ilmiötä on mahdoton kieltää länsimaisella lainsäädännöllä. Monikulttuurisuus on hyvä renki, mutta huono isäntä.

"The American Academy of Pediatrics (AAP) has reversed its controversial decision on female genital cutting (FGC). The ritual of female circumcision — practiced in some African and Asian countries — is illegal in the U.S., but the bioethics committee of the national pediatricians group suggested in April that doctors be allowed to perform a ceremonial pinprick or nick on a girl’s genitals if it would keep her family from pursuing full circumcision overseas."
http://healthland.time.com/2010/05/27/pediatrician...

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #96

" mutta älä kajoa lapsiin. "

No tietääkseni en ole kyllä lapsiin kajonnutkaan ja muutenkaan ilmaissut komppaavani juttua millään lailla, joten jeesustelut lastenoikeuksista ei nyt oikein osu ja uppoa. Tämä on kysymys jota minä nyt en päätä eikä minulla suoraan sanoen ole kompetenssia sitä arvioidakaan. tarvitaan itseäni sivistyneempiä ihmisiä arvioimaan näitä kysymyksiä.

Sen toki tiedän että kyynelehtivä vuodatus olisi varmaan parempi osoittaa niille jotka näistä asioista päättävät. Jos poikien ympärileikkaus on suomessa laillista - kuten on - niin silloin on kai muutettava lakia jos asia kismittää. Muistaakseni skeptikko-piirit yhdessä vapareiden kanssa 2000-luvun alussa kampanjoivat tämän asian puolesta mutta sitä en tiedä mihin asti asia eteni vai etenikö mihinkään.

No joo, oma kantani on nyt tullut selväksi tämän asian tiimoilta - kuten lupasin - ja muuten en ota kantaa tuohon iänkuiseen islamin demonisointiin. se kun on minun korvissani vähän kun lahkolaisten jankutusta, kaikella kunnioituksella tietenkin.

mutta toki toivon että alat hitaasti ymmärtää että päivän mielenosoituksella ei ole mitään tekoa ympärileikkausten kanssa edes etäisesti vaan se on olkinukke. mutta jos olet sitä mieltä niin ehdottomasti otettava yhteys myös tasavaltamme Presidenttiin ja penättävä miksi hänkin - yhdessä 20 000 ihmisen kanssa - komppaa näitä ympärileikkauksia. Taitavaisivat kyllä pitää sinua hulluna?
ja todetaan sekin että mielenosoitusten motiivi lienee siinä että tämä äärioikeistolainen kiihotus kyllästyttää jo yhtä ja toista ja Immonen huonoksi onnekseen nyt vaan sattu oleen se perhosenisku joka viimein taittoi kamelinselän.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #99

Me aikuiset päätämme miten lapsia suojellaan ja ilmaisit komppaavasi poikien silpomisia.

Tyttöjen silpomisen suhteen sinulla ei ollut niin paljoa vaikeuksia sanoa ettet pidä siitä, joten kompetenssia on.

Poikien ympärileikkaus on laissa kielletty ellei kyse ole monikulttuurin edustajasta. Jos sinä teetät sen, niin kyse on törkeästä pahoinpitelystä ja mahdollisesti myös vamman tuottamisesta.

Jos islamia demonisointiin tuossa, niin mikä mahtaa olla neutraali kuvaus islamista?

Harva tälläkään palstalla edes osaa määritellä mitä monikulttuuri tarkoittaa ja monikulttuuri on perusteena korkeimman oikeuden kannassa miksi lasten silpominen on valtakulttuurin edustajan tekemänä törkeä pahoinpitely ja ns. monikulttuurisuuden edustajan tekemänä sallittua. Tuossa mielenosoituksessa tuettiin mm. lasten silpomiskulttuuria ja moni näistä tukee monikulttuuria ymmärtämättä mitä se tarkoittaa. Ruotsissa poliitikot tukevat monikulttuuria, jossa käsikranaattien räjähdykset ovat lähestulkoon arkipäivää kun monikultturismi ei herkkähipiäisenä kestä arvostelua, joten en ihmettele, että suomalaisetkin politiikot joutuvat mukailemaan kehitystä, joka johtaa ongelmiin. Tarja Halonenkaan ei presidenttinä moittinut lasten silpomisia, joten kaksoisstandardeihin on jo totuttu.

Missä tätä kuuluisaa äärioikeistolaisuutta oikein on, äärivasemmistolaisuutta löytyy lukuisten kuolemaan johtavien terrori-iskujen jäljiltä mm. Europolin tilastoista?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #104

"Me aikuiset päätämme miten lapsia suojellaan ja ilmaisit komppaavasi poikien silpomisia"

No niin... olemme nyt selvittäneet että minä olen tässä asiassa yleisen normiston ja käytännön kanssa samalla aaltopituudella. ja nyt kun tämä asia on selvitetty, voidaan siirtyä muihin teemoihin.

Minä en millään jaksa uskoa että tämänpäiväisiin mielenosoituksiin osallistuneet olisivat kertaakaan ajatelleet tukevansa mainitsemiasi asioita. sen sijaan uskon että taustalla on ihan vilpitön halu siivota vastenmielisiä puheita ja se jos mikä on ihan kunnioitettava päämäärä.

ymmärrän kyllä senkin että jokainen rasisti on nyt sotapolulla. hänhän pelkää että tästä nousee ketjureaktio, suoranainen kansalaisliike, joka metri metriltä karkottaa tämän ilmiön takaisin hommafoorumiin. Sanotaan sitä vaikka kansalliseksi syövänhoidoksi. Minua ei haittaa ollenkaan vaikka nämä breivikläisiä utopioitaan levittelevät matalaotsat katoaisivat näkyvistä kokonaan. Ne ovat olleet tällä vuosikymmenellä pahin suomalaisuutta ja suomalaisia hajottava ja repivä voima joten ihmettelen että heitä on jaksettu sietää näinkin pitkään.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #109

Jukka, eli tuet lasten sukuelinten silpomista, se on melkoinen ja vatsaa vääntävä tunnustus. Miksi et antaisi lasten olla lapsia ja suoda lapsille koskemattomuuden ja aikuisena he voivat tehdä itselleen mitä huvittaa, vaikka minkä uskonnon nimissä? Jätetään kuitenkin lapset rauhaan ja heilläkin on oikeuksia sinun ajatuksista huolimatta.

Tämän päivän mielenosoitukseen osallistuvista harva edes tietää mitä monikulttuuri tarkoittaa puhumattakaan mitä Immonen on tosiasiallisesti sanonut. Kuulemani mukaan moni tuli vain kuuntelemaan musiikkia kun tapahtuma oli Helsingin paraatipaikalla. Kansalta epäluottamuslauseen saaneet oppositiopuolueet käyttävät heitä hyväksi kun nämä kuvittelevat olevansa hyvän asian puolella eivätkä he tiedä mitä monikulttuurin nimissä on tehty ja pääosin tietämättään he tukevat lisää sellaista, joka sotii heidän arvojansa vastaan.

Mitä ihmettä höpötät rasisteista, jotka ovat sotapolulla, puhummeko enää samasta aiheesta, vai onko kaikki hyvin? Yritä pitää keskustelu parhaan taitosi mukaan asiassa ja älyllisellä tasolla hyvän keskustelutavan mukaisesti.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #130

"Jukka, eli tuet lasten sukuelinten silpomista, se on melkoinen ja vatsaa vääntävä tunnustus."

Ai jaa? tämä oli itsellenikin uutinen. Sitä en sitten tiedä perustuuko tämä olettamus muuhunkin kuin villiin mielikuvitukseesi.

Sen sijaan olen huolissani että itse olet vaimonhakkaamisen vankkumaton kannattaja. Kuin myös että on toivottavaa ajaa kännissä autolla. Logiikka millä olen tähän päätynyt, nojaa itsekäyttämiisi aasinsiltoihin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #138

Jukka, etkö kirjoittanut olevasi tyytväinen nykykäytäntöön, eli lasten silpomista monikulttuurisuuden nimissä?

Esa:
""Me aikuiset päätämme miten lapsia suojellaan ja ilmaisit komppaavasi poikien silpomisia""

Jukka
"No niin... olemme nyt selvittäneet että minä olen tässä asiassa yleisen normiston ja käytännön kanssa samalla aaltopituudella. ja nyt kun tämä asia on selvitetty, voidaan siirtyä muihin teemoihin."

Tulkitsenko kirjoituksesi väärin, että tuet lasten silpomisia poikien osalta kun olet yleisen normiston ja käytännön kanssa samalla aaltopituudella?

Loppuosa kirjoituksestasi ei näytä liittyvän keskusteluun.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vakavia ja tahallisia "väärinymmärryksiä". Alkavat olla melko turhia nämä sinun provoblogit.

Esa Niemi

Börje, perustelujen puute on läpinäkyvää.

Jos syytät jostain, niin osoita kerrankin selkärankaa ja perustele väittämäsi.

Oliko blogissa jotain huomautettavaa, vai olemmeko asioista pitkälti samaa mieltä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuolla mielenosoituksessa on vähemmän naisten silpomisten kannattajia kuin suomalaisessa väestössä keskimäärin. Aivan varmasti.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #52

Börje, väitteesi ei varmaankaan perustu kuin denialismiin.

Tuossa porukassa sytytettäisiin noitarovioita niille, jotka arvostelisivat monikulttuuriin liittyviä ilmiöitä tai ongelmien esiinnostamista.

Moni tässä porukassa on niitä, jotka haluavat vaieta tyttöjen silpomisen sille tasolle että Suomessa syntyneiden silpomiset vaietaan kuoliaaksi kuten muutkin ongelmat.

Miksi puhut naisista kun silpominen suoritetaan tytöille, eli lapsille?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Huomattava puute on ainakin, ettet edes kerro mistä mielenosoituksesta on kyse. Jotkut kommentoijat ilmeisesti tietävät, mutta ei kaikki.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #55

Taidat olla ainoa, joka ei tiedä. Siitä on toitotettu viimeiset kaksi päivää tuutin täydeltä mediassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lähden tänään mielenosoitukseen ensimmäistä kertaa 25 vuoteen. Viimeksi poltettiin punalippuja Neuvostoliiton suurlähetystön luona ja hauskaa oli.

Tänään juhlii TRUE FINNISH NATION!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poltitko punalippuja Neuvostoliiton suurlähetystön luona vuonna 1990?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Taisi olla tammikuussa 1991 Vilnan verisunnuntain jälkeen. En jaksa kaivaa esiin lehtileikkeitä kuvien kanssa, joista olen kovin ylpeä. No joo on noi leikkeet varmaan tallessa muuallakin...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #37

Niin, olihan silloin tuo episodi. Ihmettelin hiukan. Asuin siihen aikaan Japanissa, joten tuo Vilna meni vähän förbi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei otsikko niin kaukaa haettu ole vaan pikemminkin kuvaa niitä syitä, joiden takia esimerkiksi Saksassa Multikulti on nykyään „kuollut konseptio“.

2012 muuan kirjoittaja kirjoitti jutussaan Die Weltissä että

Kun Angela Merkel kaksi vuotta sitten julisti, että Multikulti on „epäonnistunut, täydellisen epäonnistunut“, tämä ei herättänyt suurempaa vastustusta edes Vihreiden keskuudessa. Selvää: Kukapa haluaisi oikeuttaa pakkoavioliittoja, kunniamurhia ja machokulttia multikultin nimissä?

Alkup.
„Als Angela Merkel vor zwei Jahren erklärte, der Ansatz von Multikulti sei "gescheitert, absolut gescheitert", regte sich nicht einmal bei den Grünen großer Widerstand. Klar: Wer will schon Zwangsehen, Ehrenmorde und Machokult im Namen von Multikulti rechtfertigen?“

Die Welt 11.09.12 – „Warum es gut ist, dass Multikulti zurückkehrt“, http://www.welt.de/kultur/article109150250/Warum-e...
(Jutun kirjoittaja pitää hyvänä sitä, Multikulti palaa/palaisi ja perustelee tätä kantaansa juuri poikien ympärileikkauksen sallimisella Saksassa.)

Ikävää, että Suomessa avoimuuden ja antirasismin puolesta järjestettävän mielenosoituksen kutsuun ja nimeen on pitänyt laittaa tällainen kiistanalainen käsite. Olisi voinut sanoa vaikka että marssimme avoimuuden ja antirasistisen, antifasistisen, antikapitalistisen, queer-feministisen solidaarisuuden (Berliinin vaihtoehtoinen gay-pride 2012) puolesta mutta ei Multikulti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Johan Bäckman tylyttää Olli Immosta Radio Sputnikissa: "Fasisti."

https://soundcloud.com/johan-b-ckman-3/olli-immone...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nyt vasta ymmärrän pohjamutia myöten mitä tarkoittaa käsite "olkiukko".

Esa Niemi

Oliko tuo minulle osoitettu kommentti ja jos oli, niin perustelut kiitos.

Tunnustatko vai kiistätkö korkeimman oikeuden päätöksen ympärileikkauksesta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä mielenosoitus ei ole mitenkään suunnattu ympärileikkauksiin - ei puolesta eikä vastaan.

Esimerkiksi Suomen juutalaiset ovat ympärileikkauttaneet poikalapsiaan kautta aikojen, ilmeisesti myös tataarit. Ja kun puhutaan monikulttuurisuudesta, niin puhutaan tuhansista maailman kulttuureista, ei pelkästään pienestä osasta niitä, esimerkiksi Lähi-Idän kulttuureista.

Suomessa asuu ihmisiä noin 150 maailman maasta. On outo piirre, että impivaaraalaisille aina tulee kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta mieleen vain pieni fraktio kokonaisuudesta, vaikka esimerkiksi Suomessa ylivoimaisesti suurin osa maahanmuuttajista tulee muualta kuin Lähi-Idästä. Tällä mielenosoituksella ei ole islamin kanssa enempää tekemistä kuin buddhalaisuuden kuin kristillisyydenkään kanssa.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #97

Juha, ympärileikkaukset on perusteltu monikulttuurisuudella ja mielenosoitus suunnattiin juuri monikulttuurisuuden tukemiseksi. Tosin moni oli paikalla kuuntelemassa ilmaista musiikkia kun kerrankin oli sateeton päivä.

Marginaaliryhmät eivät edusta valtakulttuuria.

Ole hyvä ja esitä monikulttuurisuuden määritelmä?

Muu monikulttuurisuus sulautuu varsin hyvin muihin yhteiskutiin, mutta islamin yhteiskuntajärjestelmä ei sulaudu, vaan islamin edustajat edellyttävät esim. lasten silpomista kun islam on ylin auktotiteetti eikä Suomen lait.

Lähi-Idästä tulevien määrä on kiinni poliittisista päätöksistä. EU:n taakanjako lisää tulijoiden määrää.

EU:n kaavailema humanitaarinen viisumi oikeuttaisi esim. 55 miljoonaa syyrialaista ja irakilaista hakemaan turvapaikkaa EU:sta vailla palautusoikeutta kun eivät täytä pakolaisuuden kriteerejä. Arabikevään aikana humanitaarista viisumia yritettiin ulottaa pohjois-afrikkalaisille, joka olisi kattanut vajaa 100 miljoonaa ihmistä ja jokainen olisi halutessaan voinut matkustaa EU:hun.

Juha, missä se olkiukko on?

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Samaan aikaan valitetaan asioiden vääristelystä, kun Immosta oikeutetusti kritisoidaan rasismista, ja esitetään tällaisia olkiukkoja. Alkaa ilmeisesti olla argumentit aika vähissä.

Esa Niemi

Juha-Matti, kommentti oli ilmeisesti osoitettu minulle, mutta on varmasti kiva päästää suusta ad-hominem tekstiä, mutta olkiukon paikkaansapitävyys ratkaistaan perusteluiden pohjalta, jotka valitettavasti tuosta jäi puuttumaan.

Mitä rasismia Immonen on esittänyt ja saako tästä tarkka siteeraus, vai onko kyse olkiukosta?

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Argumentit vähissä ja argumenttivirheet hukassa. Argumentum ad hominemhan tarkoittaa, että olisin käyttänyt jotain sinun ominaisuuttasi väitteidesi kumoamiseen, esim. että olet väärässä, koska käytät kauluspaitaa. Olkiukon määritelmä tänne onkin jo postattu.

Kysehän ei enää ole vain Immosen alkuperäisestä kirjoituksesta. Sn läpi kulki kuitenkin rasistinen retoriikka. Toisenlaisiin ja toisinajatteleviin viitattiin vihollisina, joita vastaan pitää taistella, ja vain tietynlaiset ihmiset ja kulttuuri on hyväksyttyä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuuluuhan suomalaiseen kultturiinkin vaimojen hakkaaminen, juovuspäissä puukkon tarttuminen ja kun juovuspäissään surmaa ihmisen auton ratin takana istuen on sekin, juomisen kultturin ihailun vuoksi, lieventävä asianhaara.

Esa Niemi

Meillä on omiakin ongelmia, mutta se ei tee lasten sukuelinten silpomisesta tai tuen esittämisestä sellaista kulttuuria kohtaan sen oikeutetumpaa, vai oletko toista mieltä?

Missä mainitsemiasi seikkoja hyväksyttäisiin, Suomessa on kansainvälisestikin varsin tiukka suhtautuminen tälläiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuuluuhan suomalaiseen kultturiinkin vaimojen hakkaaminen"

Älä vääristele, ei suomalainen kulttuuri hyväksy vaimojen tai naisten hakkaamista mutta islamilainen kulttuuri tuon hyväksyy. Ainoastaan vääristelemällä ja valehtelemalla voi puolustaa noiden barbaaristen tapojen tuomista Suomeen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nyt ei ole kysymys hyväksynnästä, vaan siitä tosiasiasta, että Suomessa miehet syyllistyvät vaimojensa hakkaamiseen ja menneinä vuosikymmeninä se oli jopa hyväksyttävää ja perinne tuntuu jatkuvan, vai miksi muuten niitä turvataloja olisi olemassa.

Esa Niemi

Turvatalojen asiakkaista suuri osa on maahanmuuttajia, vaikka osalla heistä on suurempi kynnys hakeutua suojaan kotiväkivallalta tai kaltoinkohtelulta.

Mauri Skön

Suomessa naisten hakkaajat saavat siitä tuomion, toisin kuin useissa muslimimaissa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Nyt alkaa argumentit olla täysin hukassa. Miten ihmeessä tyttöjen silpominen liittyy monikulttuurisuuteen? Selvää on että tyttöjen silpominen on erittäin vahingollinen tapa ja toivottavasti tästä luovutaan kokonaan. Tyttöjen silpominen on lailla kielletty mutta poikien ympärileikkausta sallitaan edelleen. On kuitenkin vain ajan kysymys koska tämäkin kriminalisoidaan. Poikien ympärileikkaus on ollut yleisempää (juutalaiset, muslimit, jotkut länsimaat jne harjoittavat) ja toimenpide ei ole niin vahingollinen kuin tyttöjen silpominen. Siitä huolimatta soisin että tästäkin luovutaan.

Mutta monikulttuurisuuteen tai illan mielenilmaukseen tuo keskustelu ei liity mitenkään.

Esa Niemi

Bodil, tyttöjen silpominen on suomalaiselle valtakulttuurille täysin vieras ongelma, maailmalla se on yleisempää.

Lasten silpominen on muutoinkin vahingollista ellei kyse ole lääketieteellisestä perusteesta.

Tyttöjen silpomisen lakkaaminen edellyttää pääosin islamilaisten lakikoulukuntien kumoamista sekä profeetan antaman esimerkin mitätöimistä islamilaisesta kirjallisuudesta.

Kriminalisointia voidaan yrittää länsimaissa, mutta islamilaisessa laissa lakikoulukuntien määräysten kumoaminen satojen vuosien jälkeen käytännössä mahdotonta. Kriminalisointi länsimaissa ei estä silpomista kun ns. monikulttuurisuuden edustajat noudattavat vahvasti omia lakejaan eikä länsimaisilla lainsäädännöllä ole niin paljoa painoarvoa.

Bodil, jätetään lapset rauhaan ja silpominen ei kuulu suomalaiseen arvomaailmaan. Pidetään lapset Suomessa koskemattomina ja aikuisina he voivat tehdä mitä vain itselleen. Monikulttuurisuus ei saa olla peruste miksi lapsia silvotaan eikä järkevät ihmiset tue silpomiskulttuuria suomalaisten lakien sijaan.

Lasten silpominen kuuluu monikulttuurisuuteen eikä monikulttuurisuudelle tule antaa pikkusormea kun se vei jo mahdollisuutemme suojella lapsia silpomiselta korkeimman oikeuden mukaankin. Mitä enemmän monikulttuurisuus saa painoarvoa, niin sitä enemmän naiset ja lapset kärsivät. Suomalainen arvomaailma on ollut ennen tuota korkeimman oikeuden päätöstä esimerkillinen myös muulle maailmalle eikä meillä ole perustetta heikentää naisten tai lasten asemaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mainittakoon, että 55% yhdysvaltojen poikalapsista ympärileikataan.

Esa Niemi

Kerro nyt vielä miksi. Lääketieteellisin perustein, mutta lukemat ovat laskussa kun lääketieteelliset perusteet ovat kiistanalaisia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No ei todellakaan ympärileikata kaikkia amerikkalaisia poikalapsia lääketieteellisin perustein. Valehteletko vai etkö vain tiedä mistä puhut?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #101

Karo, ole hyvä ja kerro millä perustein poikia on ympärileikattu USA:ssa?

Sinä väität ettei todellakaan ja ei muuta kuin näyttö pöytään, vaikka harvemmin sinulla on selkärankaa tuoda mitään näyttöä erinäisten väittämiesi tueksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #106

Amerikassa ympärileikataan poikia myös perinne- ja kulttuurisyistä.

Tiedän sen, kun olen siitä amerikkalaisten ja puerto ricolaisten kanssa jutellut.

Muokkaus: Tästä voit myös lukea,

"Myös Yhdysvaltain lastenlääkäriliitto American Academy of Pediatrics suosittelee ympärileikkausta muun muassa tautiriskin pienenemisen vuoksi. Taustalla on myös kulttuurinen kehitys.

– Anglosaksisessa maailmassa ympärileikkaus on ollut yläluokan privilegio. Sillä on haluttu myös erottautua muusta väestöstä. Yhdysvalloissa se yleistyi ja valtaosa väestöstä on sen piirissä, noin 55 prosenttia poikavauvoista, Bolotowsky kuvailee."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ympari...

Et kai sinä luule puolella kaikista Yhdysvaltain poikavauvoista olevan pian syntymän jälkeen havaittavissa olevia vaivoja?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #112

Karo, lääketiede toimii myös ennaltaehkäisevästi mikäli ymmärrät lääketiedettä sen vertaa ja siteeraamassasi teksissäkin kerrotaan tuo sama peruste "...AAP suosittelee ympärileikkausta mm. tautiriskin pienenemisen vuoksi".

Ympärileikkaus tuli USA:ssa yleiseksi maailmansotien aikana tautien ehkäisyssä, vaikka juutalaisillakin oli tuo perinne- ja kulttuuriperuste, mutta marginaaliryhmät eivät edusta valtakulttuuria.

Minä tiedän sen kun olen asunut USA:ssa ja asun edelleenkin osan vuodesta ja paikalliset synnytyssalitkin ovat tulleet tutuiksi sekä lääkärit.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #131

En ymmärrä juuri lääketiedettä. Sen kyllä tajusin artikkelista, että Yhdysvalloissa käytäntöä perustellaan lääkäreiden osalta sillä, että se on lapsen terveyden kannalta enemmän hyödyllistä kuin haitallista. Mitään tähdellistä lääketieteellistä tarvetta niille ymärileikkauksille ei usein ole. Selkeästihän se artikkelissa sanotaan.

Minä olen vähän sitä mieltä, ettei poikia pidä ympärileika ennakolta, kun mitään todettua vaivaa ei ole.

Kun amerikkalainen kulttuuri kerran on silpomiskulttuuri, niin vastustatko amerikkalaisten maahanmuuttoa?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #139

Siksi kannanottosi ovat epälogikkaa kun et juuri ymmärrä lääketiedettä.

Ei rokotteitakaan oteta siksi, että jokin vaivaa, vaan siksi, että nämä pienentävät tautiriskiä.

Vastustan hallitsematonta ja vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttoa. Kannatan vahvasti hallittua maahanmuuttopolitiikkaa.

Kannatatko sinä vastaanottokyvyn ylittävää maahanmuuttopolitiikkaa ja miksi? Miksi hallittu politiikka olisi järkevämpi vaihtoehto kuin hallitsematon, oli kyse talous- ympäristö tai maahanmuuttopolitiikasta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #144

Jaha, sinä vertaat pojan esinahan leikkaamista rokotukseen. Ja sinun pitäisi olla meistä kahdesta se, joka ymmärtää jotain lääketieteestä.

Etkä vastannut kysymykseeni: vastustako amerikkalaisten kulttuurista poikien ympärileikkaamista?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #146

Karo, ymmärrätkö mitä "tautiriskin pienentäminen" tarkoittaa? Yhteys rokotukseen selviää ennaltaehkäisevän toimenpiteen muodossa.

En ymmärrä tässä esittämääsi kysymystä. Kysyit aiemmin vastustanko amerikkalaisten maahanmuuttoa, johon vastaan että en vastusta kuten en vastusta maahanmuuttoa muutoinkaan kuin vastaanottokyvyn ylittävää ja tulonsiirtojen nettosaajien maahanmuuttoa, jonka määrä täytyy olla nykyistä pienempi.

Kumpaa sinä kannatat; hallittua vai hallitsematonta maahanmuuttopolitiikkaa?

Ensio Piiroinen

Monikulturismissa kansanryhmät ja kulttuurit ovat tekemisissä toistensa kanssa niin että yhteisten pelisääntöjen sijaan ja kanssa
pitäisi soveltaa myös kansanryhmien ja kulttuurien omia toimintatapoja. Näin ollen mielenosoitus tukee myös silpomiskulttuuria, vaikka osanottajat eivät sitä välttämättä näin näekään.

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

Hyperbole. Alkaa jo pistää miettimään miksi blogisti tarkoituksellisesti huomiota saadakseen puolustelee Immosta, tai vastustaa mielenosoitusta. 'Arguing in bad faith' oletettu.

Osaatko Esa nimetä sen kehittyneen valtion missä massamaahanmuuton jälkeen tyttöjen ympärileikkaukset ovat laillistettu, eli siis eivät ole rikollista toimintaa?

Esa Niemi

Robert, vaikka oletkin hieman arvaamaton kommentoija, niin en tiedä miksi silpomiskulttuuria puolustavaa mielenosoitusta ei saisi arvostella tai vastustaa?

Osaatko tällä kertaa kertoa missä puolustan Immosta, tai miksi Immosen kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ei saisi esittää? Kerro mitä Immonen on sanonut, niin minäkin pääsen sättimään Immosta, mutta kun sinäkään et tunnu löytävän Immosen alkuperäisestä kommentista mitään moitittavaa, niin miten odotat minun sitten toimivan. En hauku Arhinmäekeäkään siksi, että hän on Arhinmäki, mutta voin toki osoittaa yksilöiden Arhinmäen toimitaan liittyviä ongelmia.

Et taustoita logiikkaasi miksi pitäisi nimetä kehittyneen valtion missä massamaahanmuuton jälkeen tyttöjen silpomiset on laillistettu. Länsimaissa on massamaahanmuuton jäljiltä rinnakkaisyhteiskuntia, joissa noudatetaan profeetta Muhammedin esimerkkiä ja islamilaista lakia. Suomessakin syntyviä tyttöjä silvotaan ja viranomaisemme eivät näitä "havaita" ja elämä jatkuu rinnakkain rinnakkaisyhteiskunnan ehdoilla.

Ensio Piiroinen

Dewsbury on yksi mielestäni parhaimmista esimerkeistä, jossa monikultturismin hedelmät ovat mehukkaimmillaan: http://newenglishreview.org/Esmerelda_Weatherwax/T...

Käyttäjän RobertChellapermal kuva
Robert Chellapermal

"en tiedä miksi silpomiskulttuuria puolustavaa mielenosoitusta ei saisi arvostella tai vastustaa?"

Vaikka tämä on jo toistoa, niin vielä kerran. Mielenosoitus ei puolusta tyttöjen ympärileikkauksia. Pikkulapsetkin voivat seurata logiikkasi, mutta ei se siitä muutu että se on väärin.

"Osaatko tällä kertaa kertoa missä puolustan Immosta, tai miksi Immosen kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ei saisi esittää?"

Tämähän on kuin suoraan jostain anti-multikulti nuivasta manifestista. Kritikoida toki saa ja kysellä, muuten nämä USari trollit kuolisivat nälkään, mutta riensit Immosta puolustamaan edellisellä blogillasi jonka mukaan kaikkien englanninkielentaito oli ontuva (jopa äidinkielenään englantia puhuvien) ja yritit esittää oman 'tulkintasi' hänen sanoistaan.

Loppujen lopuksi se oli vain se, yksi tulkinta (vaikkakin erittäin puolusteleva) koska Immonen itse ei selittänyt sen enempää kuin että vastustaa monikulttuurisuutta sekä sitä -ismiä, ERIKSEEN yhtälailla.

Jompikumpi meistä on oikeassa. Mutta normaalisti politiikassa irtisanoudutaan niistä asioista reilusti kun niin on asiat. Näin on tapana. Ei-rasistinen politiikko olisi äkkiä irtisanoutunut rasismista, natseista, monietnisyyden vastustamisesta ja muista JOS hän olisi oikeasti sitä mieltä. Immonen olisi monta kertaa ennen lomalle lähtöään voinut tehdä niin ja selventää asioita. Mutta hän ei tehnyt niin. Merkit viittavat että minä olen oikeassa hänen suhteensa, etkä sinä.

"Kerro mitä Immonen on sanonut, niin minäkin pääsen sättimään Immosta, mutta kun sinäkään et tunnu löytävän Immosen alkuperäisestä kommentista mitään moitittavaa, niin miten odotat minun sitten toimivan."

ööh. Taisin vanhemmassa blogissasi vastata ja annoin tulkintani siitä mitä mielestäni Immonen sanoi ja vastustaa. En näe mitään mikä olisi muuttanut mieltäni, mitä enemmän hänen taistelijoitaan tapaan, oikeassa elämässä tai blogisfäärissä.

"Et taustoita logiikkaasi miksi pitäisi nimetä kehittyneen valtion missä massamaahanmuuton jälkeen tyttöjen silpomiset on laillistettu. "

Eli joko et pysty tai et osaa vastata aiheelliseen kysymykseen? Kysymys on siitä aiheellinen, koska logiikkasi näköjään menee näin: massamaahanmuutto -> mamut pääsevät politiikkaan vaikutusvaltaisina -> lakisäädäntö muuttuu mamukulttuureja sokeasti hyväksyttäväksi -> YKn ihmisoikeusjulistuksista sekä EUsta irtisanoudutaan -> tytöt silvotaan laillisesti. En nyt muuta skenaariota keksi, anteeksi jos olen väärässä.

"Länsimaissa on massamaahanmuuton jäljiltä rinnakkaisyhteiskuntia, joissa noudatetaan profeetta Muhammedin esimerkkiä ja islamilaista lakia. Suomessakin syntyviä tyttöjä silvotaan ja viranomaisemme eivät näitä "havaita" ja elämä jatkuu rinnakkain rinnakkaisyhteiskunnan ehdoilla."

Eli siis laittomia tapauksia on ja lakia on rikottu. Olen samaa mieltä. Siis siitä että missään kehittyneessa maassa ei anneta kulttuurien (mukaanlukien uskonnon) poiketa YKn/EUn ihmisoikeusjulistuksista.

Ja hyvä niin.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #94

Silpomiskulttuuri on korkeimman oikeuden mukaan perusteltu monikultturilla, joten mielenosoitus antaa tukensa tälläiselle ja monelle muulle länsimaisia arvoja vastaan sotivalle tavalle toimia.

Et osannut etkä osaa edelleenkään sanoa mikä Immosen alkuperäisessä kommentissa oli vikana, joten se on vahva osoitus siitä ettet sinäkään muiden ohella löydä siitä moitittavaa. Suurin kompastuskivi on yliopistojemme professoreiden tai tutkijoiden huono englanninkielen taito. Jos olet äidinkieleltäsi englanninkielinen, niin silloin tiedät tasan tarkkaan, että fight sanalla on useita merkityksiä eikä nämä liity väkivaltaan. Barack Obama lupasi taannoin taistella köyhyyttä vastaan ja käytti sanaa fight, mutta USA ei ole pommittanut vielä kotimaata eikä armeija ole hyökännyt asein köyhyyttä vastaan. Noitavainoihin en lähde pelkästään hysterian tai huonon kielitaidon takia edes vaikka kyse olisi Paavo Arhinmäestä. Emme ole paljoa edenneet jos maapallon väittäminen pyöreäksi aiheuttaa samana reaktion satoja vuosia myöhemmin.

Mistä rasismista höpötät? Eva Biaudet ei koskaan pyytänyt anteeksi, että hänet valittiin epäpätevänä hakijana vähemmistövaltuutetuksi ohi pätevien maahanmuuttajaehdokkaiden tai RKP ei ole koskaan anteeksipyytänyt puolueen jakamaan palkintoa. Miten tämä liittyy keskustelun varsinaiseen aiheeseen?

Olet esittänyt tulkintasi, mutta et ole osoittanut mitään sellaista miksi pitäisi sättiä jotain henkilöä. Mitä ihmettä minun pitäisi kirjoittaa Immosesta kun minun pitää kuitenkin perustaa kirjoitukseni alkuperäiseen kommenttiin? Jos et sinäkään löydä selkeää ongelmaa, niin miten minäkään? Vaikenemisesi tämän suhteen on läpinäkyvää.

Minun on mahdoton vastata rakentamaasi olkinukkeen jonkin valtion nimeämisestä. Parhaalla tavalla voin vastata, että tyttöjen silpominen on valtiollinen tabu ja silvotut tytöt ovat oman onnensa nojassa kun monikultturismi estää lasten suojelemisen. Tyttöjen silpominen ei edellytä paikallisen lainsädäännön muuttamista. Britanniassa tästä on lukuisia vastaavia tapauksia ja Rotherhamin tautia on liikkellä paljonkin. Euroopan maat pelkäävät oman politiikkansa tuloksia ja tämän myöntämistä.

Islam edellyttää etenkin, että YK:n ihmisoikeussopimuksesta poiketaan koska se ei perustu sharia lakiin. Tämän takia muslimimaat ovat allekirjoittaneet YK:n ihmisoikeussopimuksen sijaan Kairon ihmisoikeusjulistuksen, jossa kaikki ihmisoikeudet ovat alistettu sharia lakiin. OIC on halvaannuttanut YK:n ihmisoikeusneuvoston toiminnan ja siellä on mm. Saudi Arabia, joka toimii sharia lakiin perustuvan ihmisoikeussopimuksen mukaisesti.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jos joku sitä ei ole sinulle vielä Niemi kertonut, niin silloin kun Suomessa syntyneitä tai täällä asuvia tyttöjä on silvottu se on tehty ulkomaan matkoilla. Viranomaiset kyllä pyrkivät näitä matkoja estämään.

Muuten kirjoituksesi on edustava esimerkki hommalaisesta olkiukkoilusta.

Esa Niemi

Ulkomaan matkoilla tehdään osa ja tytöt pelkäävät näitä matkoja sekä kesälomia. Ulkomailla toimiminen ei tee siitä hyväksytympää jos haet tyttöjen silpomiselle hyväksyntääni.

Miten ihmeessä viranomaiset voivat estää näitä matkoja? Eivät käytännössä mitenkään emmekä suojele lapsia koska se sotisi monikulttuuria vastaan ja sitten taas vihervasemmisto hermostuisi.

Ei ole mikään yllätys, että esität ympäripyöreitä syytöksiä, mutta yllätä minut ja tule puskista huutelun sijaan rehellisesti ja rehdisti kertomaan mikä kirjoituksessani on olkiukkoilua. Mikä on hommalainen olkiukkoilu?

Ystävä hyvä, et voita keskusteluja haukkumalla tai muulla epäolennaisella, sellainen lähinnä kertoo vain, että et usko omiin juttuihisi. Sivistymätön käytös ja solvaaminen on primitiivinen käyttäytymisen muoto ja kertoo ihmisen epätoivoisesta tilanteesta. Useimmin teet tässä kohdin katoamistemppusi keskustelusta ja palaat taas toisessa keskustelussa toistamaan samaa kaavaa kun uskosi aatteeseesi ja kirjoittamiisi sanoihin on niin heikkoa. Jos et usko omiin juttuihin itsekään, niin miten minäkään?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Mikä on hommalainen olkiukkoilu?"

Olkiukkoilustasi ovat kertoneet jo muut kommentoijat ja jos et ole enää kirjautuneena hommafoorumille, niin pahoittelen erehdystäni.

Kyllä viranomaiset niitä pyrkivät estämään tätä toimintaa ja terveysalan ammattilaisia myöten antavat tyttöjen ympärileikkausten vastaista valistusta. Onko sinulla linkkiä, joka todistaisi että Suomen maaperällä on ymräileikattu tyttöjä?

En oleta sinun hyväksyvän tyttöjen ympärileikkausta, enkä kenenkään muunkaan.

Ai niin, sinä voitit.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #126

Karo, puskista moni huutelee vaikka mitä, mutta kun kysyt niin kaikki vaikenevat. Entä sinä vaikenetko sinäkin väitteidesi kera, mikä olisi suora tunnustus ettei kyse ole olkiukkoilusta eikä kirjoituksissani ole moitittavaa, vaikka ne eivät tunneperäisistä syistä sinua miellyttäisikään. Hommafoorumin osuus jää myös epäselväksi.

Anna nyt konkreettinen lähde väitteesi tueksi, että viranomaiset estäisivät tyttöjen matkalle lähtöä. Valistuksen antaminen ei ole estämistä, vaan enemmänkin antautumista islamin edessä.

Jos tunnet ympärileikkausaihetta yhtään, niin ympärileikattujen naisten oleskelu Suomen maaperällä pitäisi olla varsin tunnetu seikka. Annan kuitenkin Suomessa syntyneen somalitytön todistuksen siitä, että Suomessa syntyneitä muslimityttöjä silvotaan ulkomailla.

"Se on pahin väkivallan merkki, ja siihen Suomen valtio ei puutu mitenkään. Jos tyttö on tuotu niin pienenä Suomeen, ettei hänelle ole tehty ympärileikkausta, tytöt viedään matkoille.”

Sukupuolielinten silpomisesta on seurauksena kovat kivut, erityisesti synnytys on usein hengenvaarallinen äidille.

“Moni ei uskalla mennä gynekologille”, Ujuni huomauttaa. Jokainen kaveri, jonka kanssa asia on tullut puheeksi, on ympärileikattu, vaikka nämä olisivat asuneet pienestä pitäen Suomessa.

Sukupuolielinten silpominen on Suomessa rikos, kuten myös se, että rikos suunnitellaan tehtäväksi toisessa maassa. Ujunin mukaan sukupuolielinten silpomista Suomessa voitaisiin torjua tiedottamalla asiasta maahanmuuttajille. Toisaalta hän suosittaisi myös tiukempaa kontrollia silloin, kun pienten tyttölasten kanssa matkustetaan maihin, joissa sukuelinten silpominen ei ole rikos.

”Useat muslimitytöt, joiden kanssa olen täällä jutellut asiasta, ovat joutuneet sukuelinten silpomisen kohteeksi. Heissä on sellaisia tyttöjä, jotka on viety täältä silvottavaksi kotimaahan tai muuhun maahan, jossa se on sallittua, koska he ovat joko syntyneet Suomessa tai olleet vielä niin pieniä tänne muutettaessa”, Anne Väisänen Tyttöjen Talolta sanoo. "

http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/vaiennettu...

Mitä voitin? Eiköhän tuo ole tullut selväksi etten hyväksy lasten sukuelinten silpomisia muutoinkaan en edes monikulttuurin nimissä. Hyväksytkö sinä vaikka monikulttuurin takia?

Petteri Hiienkoski

Ehkä kannattaisi täsmentää mitä on "silpomiskulttuuri"?

Ainakin juutalaisilla poikalasten ympärileikkaus kuuluu uskontoon. Sen kieltäminen loukkaisi uskonnonvapautta.

Musliminaisten ympärileikkaus ei tietääkseni kuulu uskontoon. Sillä lienee muita tarkoitusperiä.

Esa Niemi

Silpomiskulttuuri on kuvainnollinen termi mitä on saatu Suomessakin läpi monikulttuurismin nimissä.

Uskonnonvapauden ei kuulu ylittää lakia, ihmisoikeuksia, perusoikeuksia. Uskonnolliset säännöt ovat alisteisia lainsäädännölle pl. islam, joka on lähinnä kokonaisvaltainen ideologia ja yhteiskuntajärjestelmä, vaikka siinä on myös uskonnollista aspektia.

Profeetta Muhammed antoi ohjeensa tyttöjen silpomisesta, jotka islamin lakikoulukunnat ovat vahvistaneet vuosisatoja sitten eikä niitä voi enää muuttaa. Määräykset vaihtelevat vapaaehtoisemmasta pakkoon eikä siten ole kaikkia velvoittava määräys. Tyttöjen sukuelinten silpomista tavataan käytännössä muslimialueilla tai näiden läheisyydessä tai vaikutusalueella. Esiintyvyyden todentamistaa vaikeuttaa, että tapaa pidetään länsimaissa barbaarisena ja aihe on tabu vrt. Egypti vs. CNN.

Mauri Skön

Petteri Hiienkoski, lapsivaimot kuuluvat islamin hyveisiin. Loukkaako Suomen lastensuojelulaki muslimien uskonnonvapautta?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Joko nyt vihdoin viimein on saatu kaikki ympärileikkaukset tehdyksi?

Esa Niemi

Pelleileekö Raimo E. Laaksonen vakavalla asialla, vai mistä kyse?

Mika Selin

Erkki "desantin lapsenlapsi! Tuomioja sanoi että "ei maassa tarvitse elää maan tavalla". Tämä on suora lainaus hänen puheestaan tänään. Tämä juuri tarkoittaa että ainakin osa mieleosoittajista ovat valmiita siihen että maahantulijoiden ei tarvitse elää maantavalla vaan mukaan voidaan ottaa kunniamurhat, lastensilpomiset, järjestetyt avioliitot, moniavioisuus yms.

Mika Selin

Vähimmäisessä määrin Suomen laki.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #119

Siinä tapauksessa kaikki luettelemasi asiat ovat vähimmäisessä määrin laittomia. Paitsi järjestetty avioliitto.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #121

Tuossa varmasti tarkoitettiin pakkoavioliittoa, mutta järjestettykin avioliitto on laiton mikäli kyse ei ole Suomen lakien mukaisesti oikeustoimikelpoisista henkilöistä,

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Harvinaisen pöljä kirjoitus, että monikulttuurisuus tarkoittaisi "silpomiskulttuurin" puolustamista.

Varmaan sitten "suomalaisen kulttuurin puolustaminen" tarkoittaa "alkoholikulttuurin" ja "puukotuskulttuurin" puolustamista.

Tiedoksi muuten, että poikien sukuelinten silpominen on ollut Suomessa sallittua varmaankin aina. Vasta viime aikoina on alettu kiinnittää huomiota, että siinä voisi olla jokin ongelma. Yhdysvalloissahan se on lähes rutiinia – amerikkalaisuus on siis silpomiskulttuuri.

Esa Niemi

Marko, fiksuna ihmisenä kerrot sitten perusteet korkeimman oikeuden tuomion kumoamiselle kun tuomiossa olennaista oli syytetyn monikulttuurisuus. Muutoin kyse on törkeästä pahoinpitelystä.

Poikien ympärileikkaus ei ole ollut sallittua eikä se ole edelleenkään sallittua muille kuin ns. monikulttuurisuuden edustajille monikultturismin takia.

Osaatko erottaa lääketieteellisen perusteen ja uskonnollisen tai ideologisen rituaalin toisistaan. Jos kykenet erottamaan, niin palaa kertomaan miksi USA:ssa ympärileikataan.

Annat fiksumman kuvan itsestäsi, että saivartelet sitten jos siihen on aihetta eikä se pohjaudu ymmärtämättämyyteesi.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Kylläpä Suomessa riittää sekä englantia surkeasti osaavia, että silpomiskulttuuria kannattavia. Mahtoivatkohan kaikki edes ehtiä mielenosoitukseen? Lisää tällaisia viihteellisiä, parodiahorisontin reippaasti ylittäviä tuuttauksia kiitos! Popcornit on jo valmiina.

Vesa Valenius

Ala-arvoista argumentointia. Kukaan ei ollut marssimassa silpomisten puolesta. "Olkinukke tai olkiukko (engl. straw man) on yleinen argumentointivirhe, jossa vastapuolen argumentti sivuutetaan hyökkäämällä siitä tehtyä heikompaa karikatyyria vastaan. Tällöin tavallaan pannaan sanoja toisen suuhun, jotta toinen joutuisi huonoon valoon, tai esitetään toisen ajatus niin kärjistetyssä muodossa, että sillä mitätöidään toinen tai toisen ajatus.[1][2]

Argumentointivirheen perusmalli:[3]

A:lla on mielipide X.
B esittää mielipiteen Y (joka on vääristelty "olkinukkeversio" X:stä)
B hyökkää mielipidettä Y vastaan.
Siispä X:n täytyy olla väärin." lähde:https://fi.wikipedia.org/wiki/Olkinukke

Esa Niemi

Monikultturismin puolesta osoitettiin mieltä ja monikulttuurin nimissä lasten silpominen on hyväksytty monikulttuurin edustajille korkeimman oikeuden vahvistamana. Tämä on vahvin ja korkeinta oikeutta myöten ruodittu tapaus miten monikultturismia toteutetaan Suomessa eikä lapsen oikeudella koskemattomuuteen ole painoarvoa monikulttuurin edessä.

Jos monikultturismia ei voida harjoittaa valtakulttuurin ja demokraattisesti sovittujen pelisääntöjen mukaisesti, niin monikultturismi on yhteiskunnan ja kansanvallan näkökulmasta haitallista. Lasten silpomisen hyväksyminen osoittaa miksi kyse on vaarallisesta piilovallan muodosta, jolla vahingoitetaan fyysisesti lapsia, estetään asian käsittelyä ja mitätöidään perusoikeuksia.

Olkiukon määritelmän tiedän, mutta nyt sinun tehtävä on osoittaa mikä kirjoituksessa olisi olkiukkoilua, pelkkä olkiukoksi väittäminen ei tunnetusti riitä. Annan esimerkin; jos väität esim. jotakin asiaa valheeksi, niin ei riitä, että hoet tämän olevan valhe, vaan se edellyttää valheen osoittamisen, tiedät varmasti.

Käyttäjän jaakkokuusisto kuva
Jaakko Kuusisto

Tämä kirjoitus taitaa olla tahallisen vääristelyn maailmanennätys.

Käyttäjän AristotelesDoukas kuva
Aristoteles Doukas

lopputulos, esa vastustaa yhdysvaltojen kansalaisten maahantuomista koska heillä harrastetaan poikien silpomiskulttuuria.

Esa Niemi

Aristoteles, miksi valehtelet? Osoita tälläinen kohta tai sitten kerro miksi haluat julkisesti ilmoittaa ettet halua olla vakavasti otettava keskustelija.

Toivon, että pysyt vastaisuudessa hyvän keskustelutavan mukaisessa etiketissä mikäli omaat sellaisen taidon ja sivistyksen.

Toimituksen poiminnat