esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Miten toteuttaa vaatimukset Suomen kansallisidentiteetin hävittämisestä?

Suomi on ollut loistava hyvinvointivaltion esimerkki maailmalle ja olemme maailmalla pieni vähemmistö, mutta Uuden Suomen keskusteluissa on kiiheästi vaadittu suomalaisen identiteetin hävittämistä.

 

PS:n kansanedustaja Olli Immonen puhui suomalaisten yritysten puolesta kansainvälisten suuryritysten sijaan, lasten sukupuolielinten silpomisen kieltämisen puolesta jne. Siitä nousi opposition piirissä myrsky ja suomalainen arvomaailma ja identiteetti ovat jotain äärimmäisen kauheaa. 

 

Jos suvaitsevaisuus tarkoittaa tälläistä, niin miten suomalainen identiteetti saataisiin hävitettyä nopeiten ja tehokkaimmin?

 

Riittääkö, että Leijonien, tai muiden suomalaisten urheilijoiden kannustaminen rinnastetaan nationalismiksi ja äärioikeistolaisuudeksi, vai tuleeko Suomen lippu tai valtio hävittää, jotta suomalaista identiteettiä ei näy, ei leimaudu nationalismiksi eikä se loukkaa loukaantujia?  

 

Minä en osaa hävetä sitä, että kannustan Leijonia, suosin suomalaista työtä, yrityksiä, kilpailukykyä tai ruoka-aineksia. Suomen lipun näkeminen ulkomailla on aina upea juttu ja meillä on myös oikeus olla olemassa etenkin kun olemme olleet maailman onnistuneimpien valtioiden listauksen kärjessä.  Ostan suomalaista ruokaa jatkossakin, vaikka tämäkin leimattaisiin nationalismiksi, rasismiksi tai mitä ikinä seuraavat päivästä toiseen hoettavat mantrat ovatkaan.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Uuden Suomen keskusteluissa on kiiheästi vaadittu suomalaisen identiteetin hävittämistä"

Ilman tekstilainauksia väite on täysin absurdi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, olki on niin kuivaa, että syttyy jo itsekseen.

Esa Niemi

Etkö muista usein esitettyä asetelmaa monokultturisuus vs. monikulturismi?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Abstraktit termit, joiden merkitys tuntuu vaihtelevan niiden käyttäjästä riippuen eivät todellakaan riitä todisteeksi "kiihkeistä vaateista tuhota...."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"PS:n kansanedustaja Olli Immonen puhui suomalaisten yrtysten puolesta kansainvälisten suuryritysten sijaan, lasten sukupuolielinten silpomisen kieltämisen puolesta"

Voi olla, että hän on joskus moisistakin asioista puhunut, en tosin tiedä milloin. En myöskään muista yhtään kohua, joka olisi liittynyt tuollaisiin lausuntoihin. Voitko valaista asiaa?

Esa Niemi

Juha, ymmärrätkö aihetta, josta käyt keskustelua?

Viimepäivinä on ollut melkoista älämölöä kun Immonen kertoi vastustavansa tälläistä ismiä nimeltään monikulturismi.

Se on totta, että Immosen kirjoitukset ovat toissijaista siihen mitä kukin keksii päästään Immosen kirjoittaneen. Immonen ja kaikki muutkin vastaavat lähinnä siitä mitä itse kirjoittavat eikä siitä mitä eri versioita siitä kyhätään.

Moni muu ei sinun lailla tiedä mitä Immonen on kirjoittanut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Immosen kirjoitukset ovat toissijaista siihen mitä kukin keksii päästään Immosen kirjoittaneen."

Siltä vaikuttaa, kun lukee tämän blogisi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Juha, samalla tavalla ne näkyvät muissakin blogeissa, joissa älämölötään, mutta loukkaantujat eivät osaa järjestäen kertoa mistä on kyse.

Et tunnistanut Immosen kirjoitusta etkä tiennyt mistä oli kyse, joten tuo kuvaa melko hyvin miten toissiajaista Immosen kirjoitukset tosiasiallisesti ovat. Tässä oikeita lainauksia Immosen kirjoituksista:

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Olli Immosella ja perussuomalaisillahan on nyt hallituksessa tehdä laki, joka kieltää poikien uskonnolliset ympärileikkauksen. Veikkaan vaan ettei tällaista esitystä tule, koska puolue itse on uskonnolliskonservatiivinen. Sama koskee jumalanpilkkalain kumoamista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koska Suomessa on kaksi valtionuskontoa/kirkkokuntaa - luterilainen ja ortodoksinen - niin perussuomalaiset tekisivät palveluksen suomalaiselle yhteiskunnalle kieltämällä muiden kirkkokuntien toiminnan, esimerkiksi katolilaisuuden, koska se ei kuulu perinteiseen suomalaiseen kulttuuriin, vaan on tyypillinen eteläeurooppalainen mamu-uskonto.

Muokkaus: Hymiö unohtui ;)

Esa Niemi

Jiri, hallitus ei tämän mekkalan jälkeen lähde toteuttamaan Immosen esittämiä kohtia ja kieltäisi lasten sukuelinten silpomisia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko kilpailukyky identiteetti?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Immonen ei ole kyllä puhunut mitään ympärileukkauksista. Onko kansallisidentiteetti siitä kiinni että juutalaiset saavat edelleen harjoittaa poikalasten ympärileikkausta?

Immonen puhui jotain ihme puppua jostain monikulttuurisuuden kuplasta. Suomi on monikulttuurinen maa ja siinä ei ole mitään pahaa. Kymmenet tuhannet ihmiset tulivat kaduille osoittamaan tukensa rasismia vastaan.

Jari Leino

Bodil Rosengren: "Immonen ei ole kyllä puhunut mitään ympärileukkauksista."

Niin. Jos media uutisoisi kansanedustajien - myös toisinajattelijoiden - asiallisista ja harkituista puheista ja aloitteista, niin sinäkin ehkä tietäisit, että Immonen on puhunut ympärileikkauksista paljonkin.

http://immonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/118427-usk...

26.9.2012 17:16 Olli Immonen

Eduskuntasalissa käytiin juuri äsken keskustelua kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan (ps.) jättämästä lakialoitteesta koskien rikoslain 21 luvun muuttamista ja poikalasten uskonnollisin perustein suoritettavien ympärileikkaukkausten kriminalisoimista. Mediaa käyty keskustelu ei näytä uutisoinnin puutteen perusteella juuri kiinnostavan. Keskustelussa puheenvuoroja käyttivät ainoastaan perussuomalaisten kansanedustajat yhtä kristillisdemokraattien kansanedustajaa lukuun ottamatta. (..)

Esa Niemi

Bodil Rosengren osoittaa myös, että Immosen kirjoitukset ovat toissijaisia kun keskustelu pyörii lähinnä sanojen suuhun laittamisella ja väärää todistusta antamalla.

Immosta ei selkeästikään tarvita Immoskohuun.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #15

Puhuin tästä tämän kesän kirjoituksista missä Immonen vastusti jotain mahtipontisella paatoksella mutta kukaan ei ymmärtänyt mitä hän vastusti. Ihmiset tulkitsi että hän vastusti monikulttuurista yhteiskuntaa, Immonen vastasi että hän pitää kannastaan (joka oli mikä?) ja liukeni muualle.

Poikien ympärileikkaus on monimutkaisempi kysymys kuin tyttöjen silpominen mille ei löydy minkäänlaista lääketieteellistä perustaa. Poikia ympärileikataan juutalaisten ja muslimien keskuudessa mutta myös monissa anglosaksisissa maissa. Eteläkoreassa opittiin amerikkalaisilta toisen maailmansodan jälkeen ja nyt leikataan siellä kaikki poikalapset. WHO taas antanut suosituksen että pojat ympärileikataan alueilla missä HIV esiintyvyys on korkealla. Intaktivismi on nousemassa ja mm Vihreissä on tehty aloite siitä että leikkaukset kielletään. Aika ei vielä kuitenkaan ole kypsä mutta arvelen että leikkaukset kielletään lähivuosina. USA:ssa leikataan enää runsat puolet poikalapsista.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #16

Maahanmuuttokeskustelun perusongelma on juuri se, että media uutisoi jostain mahtipontista paatosta sisältävistä Fb-päivityksistä, mutta vaikenee silloin kun persut tekevät selkeitä ja hyvin mietittyjä lakialoitteita yms.

Kaikki uskonnolliset lasten sukuelinten silpomiset pitää Suomessa kieltää.

Janne Mustakallio

Monikulttuurisuudessa ei sinänsä ole mitään pahaa mikäli se pysyy hallinnassa. Suomalaisten ja vaikka esimerkiksi Saksalaisten ja Espanjalasiten kulttuurit elävät sovussa ja jopa kukoistavat monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

Ongelma tulee kehitysmaalaisten tuomisessa monikulttuurisuus hurmoksessa länsimaihin ja oletetaan että viidakonmies joka ei osaa lukea ymmärtäisi mikä on oikea jä väärä kun ennen on riittänyt selviytymiskyky.

Meillä ei ole mitään moraalista velvoitetta tähän, me emme voi toimia maailman sosiaalitoimistona emmekä voi pelastaa kaikkia. Ainoa mitä tästä seuraa on meidän oman hyvinvointimme tuhoutuminen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä olen tässä vuosien aikanut laittanut merkille että kaikkein vähiten Immosen puolueen ulosanneissa suvaitaan tai siedetään eri mieltä olevia suomalaisia, siis niitä jotka näkevät asioita hieman toisesta näkökulmasta.
Riidanhaastoa sitä enemmän.

Kaikkein eniten juuri noiden muiden suomalaisten tapa elää oman identiteettinsä mukaisesti muiden joukossa olisi uhattuna. Ei sitä identiteettiä mikään ulkomaalainen voi viedä.

Kukin meistä voi halutessaan suosia suomalaista mutta olla myös suosimatta, jos valintakriteerit sen mukaan menevät. Kyse on valinnanvapaudesta. Jos jotain vaihtoehtoa aletaan väkipakolla tunkea kurkusta alas niin se ei enää maistu.

Toimituksen poiminnat