esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Ruotsi käänsi turvapaikanhakijat Suomeen ja Suomi ajetaan kaaokseen.

Ruotsi taisi kääntää suojelusta kieltäytyneet turvapaikanhakijat Suomeen koska Ruotsi on ajatumassa kaaokseen. 

 

Ruotsin turvallisuustaso on laskenut ja ihmiset tietävät maahanmuuttopolitiikan epäonnistuneen, niin nyt ongelmamuutto käänetään Suomeen.  Gallupit osoittavat SD:n nousua kun ruotsalaiset tajuavat joutuneensa satimeen holtittoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena.

 

Miettikäämme haluammeko ajaa Suomi kaaokseen, vai tuleeko nämä kääntää takaisin Ruotsiin tai pakolaisleireille, joissa ovat kieltäytyneet suojelusta. Meillä ei ole resursseja edes suomalasille eikä näin suurille massoille syrjäytymisherkkää väkeä, jotka tulevat maailman konfliksiherkimmistä maista.

 

 

 

Sisäministeriö käski varautumaan keväällä 80 000 perusteettoman turvapaikanhakijoiden tuloon ja asia tiedettiin jo silloin. Onko tämä Stubbin kosto Suomelle kun ei saanut jatkaa pääministerinä ja jatkaa Suomen tuhoamista.

 

http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195802-sisaministerio-pyytaa-k...

 

Keväällä puhuttiin jo näin.

 

"Kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto."

 

"Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000."

 

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/kunnilta-varautumissuunnitelmat-isoon-pakolaismaaraan/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Niin ja miten ne ruotsalaiset viranomaiset ovatkaan kääntäneet turvapaikanhakijoita Suomeen?

Kari Ahveninen

Bussi rajalle ja VR:n lippu kouraan?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuskin viranomaiset niitä lippuja ostavat.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #5

Tiedä sitten kuka, mutta toiminta on laajaa, äkkinäistä ja organisoitua.

Ruotsi ainakin halutessaan kykenee tälläiseen ohjaukseen kun Ruotsi pelkää oman maahanmuuttopolitiikkansa tuloksia ja seurauksia.

Jollain on paljon rahaa ja paljon tahtoa.

Esa Niemi

Karo:
"Niin ja miten ne ruotsalaiset viranomaiset ovatkaan kääntäneet turvapaikanhakijoita Suomeen?"

Tiedä sitten miten tarkalleen, ehkä kerrottu Suomessa olevan tilaa ja sosiaaliturvasta.

Perusteettomien turvapaikanhakijoiden laajamittainen yht'äkkinen suunnanmuutos ei johdu muutoksista vetovoimatekijöissä, vaan liike on ohjattua.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mikä on muuten sinun tulkinta tilanteesta?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Jaa minun vai? Turvapaikanhakijoita tulee niin paljon, että myös tänne tulevien määrä kasvaa. Ei tässä sen kummemmasta liene kysymys.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #35

Ajattelet, että ihan "randomilla" tulevat?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #39

Tuskin, kyllähän heillä itsellään on myös joku käsitys minne pyrkivät. Ruotsi ja ruotsalaiset viranomaiset eivät mielestäni liity tulijoihin kovinkaan olennaisesti

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #44

Juu, todisteita vaillahan se teoria on. Mutta jotain tuossa on takana.

Ruotsin ja Suomen jos pistää samalle viivalle, ero ei ole kummoimen. Ruotsi saattaisi olla jopa parempi paikka, koska maahanmuuttajaväestö on suurempi.

Se, että Ruotsin valtio ei sitä organisoi, ei tarkoita, etteikö se olisi organisoitua.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #44

Karo:
"Tuskin, kyllähän heillä itsellään on myös joku käsitys minne pyrkivät."

Jos kyse on suojelusta lähtömaan tilannetta, niin suojelu onnistuu UNHCR:n pakolaisleirillä.

Pakolaisleirin ohittaminen tai jättäminen kertoo, että motiivi on jokin muu ja heillä itsellään on jokin käsitys minne pyrkivät.

Karo:
"Ruotsi ja ruotsalaiset viranomaiset eivät mielestäni liity tulijoihin kovinkaan olennaisesti"

Ruotsista saapuva liikenne on kuitenkin laajaamittaista ja yht'äkkistä, joten se on ohjattua ja organisoitua. Tuttava on laivalla töissä ja siellä myös huomattavissa tämä ilmiö, joten ilmiö näkyy kaikilla reiteillä.

Useimmiten tälläinen selittyy vetovoimatekijöillä, mutta vetovoimatekijöissä ei ole tapahtunut muutosta, vaan se on ohjattua ja Stubbin hallituksen ministeriö pyysi varautumaan jo laajamittaiseen maahantuloon ja majoitus tuli löytää 80 000 suojelusta kieltäytyneelle turvapaikanhakijalle. Majoituspaikat tuli olla selvillä elokuussa ja laajamittainen maahantulo alkoi elokuussa. Aikamoinen sattuma, vaikka Stubbin hallitus ei varmasti tiennyt asiasta mitään.

Cenita Sajaniemi Vastaus kommenttiin #39

Ihmetellä täytyy, että miten ne ressukat ovat jaksaneet taapertaa Saharan yli.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #45

Nämä ovat varakkaita ihmisiä, mutta turvapaikan peruste ei tule olla varallisuus, vaan suojelun tarve.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Minä vuonna blogisti arvelisi Suomen 'ajautuvan kaaokseen' ja miten se ilmenee?
Ruotsissa käydessä ja sikäläisten mamusukulaisten kanssa jutustellessa en ole toistaiseksi havainnut näiden jakaneen käsitystä maahanmuuton epäonnistumisesta vaan pikemminkin sosiaalisista ongelmista, niin tiettyjen maahanmuuttajien kuin kantaruotsalaistenkin keskuudessa. Mainittakoon vaikkapa liivimiehet, Bandidos tms.

Esa Niemi

Perusteettomien turvapaikanhakijoiden sijoittaminen on jo kaaosmaista eikä tilanne ole hallittua. Hallitsemattomuus leviää mitä enemmän väkeä tulee eikä hyvinvointivaltion rahoitus kestä tälläisiä määriä ongelmamaahantuloa ja muuttoa.

Jos sukulaistesi mielestä Ruotsin tilanne vastaa maahanmuuttopolitiikan alkuperäistä tavoitetta, niin olkoon näin. Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka aiheuttaa juuri sosiaalisia ongelmia ja paljon muitakin ongelmia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Täällä Varsinais-Suomessa niitä käsittelyä odottavia ja oleskeluluvan saaneita on paljonkin, enkä kyllä ole havainnut mitään kaaosta. Tavallisia ihmisiä, leikkiviä lapsia. Missä kaaos?

Maahanmuutto voidaan järjestää onnistuneesti tai epäonnistuneesti. Jos Ruotsissa on tehty virheitä esim sosiaalipolitiikassa tai kaavoituksessa siinä miten asia koskee maahanmuuttajia niin pitäisikin pystyä osoittamaan etteivät ne samat ongelmat koske kantaruotsalaisia.

Kun suomalaiset aikanaan saivat maineen finnjäveleinä niin oliko kyseessä epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, rodultaan alempiarvoiset finskit tai muutaman yksilön hörhöily?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #17

Lukutaitoisena ihmisenä osaat lukea, että politiikka johtaa kaaokseen kun Ruotsi kääntää ihmisvirtaa tänne.

Helsingin seudulla asiat on toisin ja uusia vastaanottokeskuksia avataan sinne sun tänne eikä tilaa löydy.

Esim. Malmö ei ole niin olennaisesti muuttunut viime vuosien aikana, mutta kaupungin turvallisuustilanne on paljonkin.

Ruotsille olisi ollut määräaikaiset työluvat suomalaisille, niin suomalaisia olisi voinut työllistää sitä mukaa kun tarvetta. Saksa teki saman virheen turkkilaisten kanssa ja määräaikaiset työluvat olisivat olleet maan kannalta edullisempia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #21

En mä ole kyllä koskaan tuntenut Malmössä tai Tukholman noissa nuivaliston markkinoimissa lähiöissä itseäni turvattomaksi.
Tai Tukholmassa joskus teininä töissä ollessa kun lyhyttukkaiset pilottitakkiset isäm maalisen ei tykännytkään finnjäveleistä. Viimeistään silloin oppi mitä on perusteeton viha.

Nyt kun tänne kaikista nuivaliston uhittelusta huolimatta näyttää tulevan lisää populaa niin tervepäinen suhtautuminen kanssaihmisinä varmistaa parhaiten sen että hyvin menee jatkossakin.

Jos taas suhtautuu torjuvasti kuin alempirotuisiin niin vaikeuksia tulee, puolin ja toisin, myös jatkossa, eivätkä asiaan syyttömiä ole myöskään kielteistä ilmipiiriä lietsovat luiskaotsat maanmiesteni joukossa.

Vastuutaan yhteiskuntarauhasta eivät kuitenkaan nekään pääse pakoon. Äärikansalliset ovat jo nyt meille taviksille ja maahanmuuttajille suurempi uhka koska muita ääriliikeitä ei täällä pahemmin ole. Omalla suhtautumisellamme varmistamme sen ettei tulekaan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #23

Poliisi kokee ja monet muut. Malmön turvalisuustilanne on muuttunut oleellisesti, vaikka sinä et tätä huomaisikaan.

Maahanmuuttoa voi tulla sitä mukaa kun saamme entisetkin kotoutettua ja työllistettyä. Sinua ei ehkä kiinnosta maahanmuuttopolitiikan onnistumisen tulokset, mutta minua kiinnostaa. Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka on maahanmuuttajille itselleenkin vahingollista.

Suomen ei kannata tuhota hyvinvointivaltion rahoitusta tuomalla perusteettomia turvapaikanhakijoita, jotka kieltäytyvät suojelusta monessa maassa ja UNHCR:n pakolaisleirilläkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #32

Tällä pslstalla olet itsekin muutama muun ohella julistanut noista no-go-zoneista että siellä käyräsapelimies leikkaa kaltaiseltani lihaa syövältä heteromieheltä välittömästi kuupan irti jos jalallaan astuu.
Toistaiseksi en ole ainakaan itse sellaista havainnut. Eikä eukolle kukaan huntua päähän pakottanutkaan.

Tukholman palavissa lähiöissä on ainakin mukavia ruokapaikkoja joissa tulee pistäydyttyä muutaman kerran vuodessa. Eikä siellä asuvat sukulaisetkaan ole kertoneet mitenkään pelkäävänsä vaan tykkäävät kotimurkistaan.

Aikanaan kun siellä oli isompia mellakoita, jätti nuivalistomme (tarkoituksellisesti) kertomatta että että siellähän ne riekkuivat katasuomalaiset ja suomalaistaustaiset myös.

Ja kun pommeja räjähtelee Malmössä laitetaan julkeasti kaikki kyseenalaistamatta maahanmuuttajatausaisten syyksi vaikka sikäiläisissä lehdissä lukee miten liivimiehiä otetaan eniten kiinni. Ehkäpä liivimiehistä ei viitsi puhua kun niiden jäseniä näyttää nyr löytyvän myös kotimaamme puolueista.

Poislukien SD, Ruotsissa kyllä keskustellaan maahanmuutosta paljonkin. Ja niinkuin meilläkin, persuja lukuunottamatta, siellä osataan myöös katsoa peiliin eikä syyttää maahanmuuttajia, ihmisiä vaan omaa epäonnistunutta työllisyys ja sosiaalipolitiikkaa sekä sen liiallisia säästöjä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #38

Tomi, olkiukon rakentelu on tylsää ja osoitat vain ettei sinulla ole huomautettavaa siitä mitä minä olen esittänyt. Sinulla on varmasti jotain esittää kuten hyvän tavan mukaan on.

Malmön turvallisuustilanne on olkiukosta ja sivuraiteesta huolimatta muuttunut ja epäonnistunut maahanmuutto on epäonnistunutta. Tukholmassa ja muuallakin ongelmia, jotka eivät ravintolareissullasi katoa mihinkään. Muista ettet syyllisty kaksoistandardiin kertomalla yksittäistapauksen edustavan laajempaa kokonaisuutta, koska sinä olet saattanut toisinaan väittää ettei yksittäistapaus edusta koko ryhmää.

Ruotsissa vastaanottokyvyn ylittävä maahanmuuttopolitiikka päätyy otsikoihin ja keskusteluihin tuon tuosta kaikesta peittelystä huolimatta. Media näyttää menettävän uskottavuutensa ja ihmiset näkevät omilla silmillään ettei virallinen totuus vastaa sitä mitä näkee.

En tiedä missä syytetään sinänsä maahanmuuttajia, mutta maahanmuuttopolitiikkaa kylläkin. Konkreettisia esimerkkejä otetaan usein varmasti esille koska osa keskustelijoista kiistää voimakkaasti erinäisiä maahanmuuttoon ilmiöitä. Todistustaakka on hyvää keskustelutapaa ja hyvä näin, vaikka vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan kannattajilla ei näitä usein näytä olevan, mutta siksi suomessa on vallalla hallitun maahanmuuttopolitiikan kannattaminen. Ihmiset haluavat tuloksiltaan onnistunutta maahanmuuttoa, samoin hallitus.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #49

No todisteista esitin ihan aluksi sen että itsesikin kertomien 'tositarinoiden' mukaan olisi minutkin perheineni vähintään poltettu noissa mainitsemissasi lähiöissä useaan kertaan. En muista sellaista tapahtuneen.

Tukholmassa ja muualla onkin ollut levottomuuksia. Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka luo itse aiheutettuja sosiaalisia ongelmia jotka eivät eroa kanta-asukkaiden sosiaalisista ongelmista. Kyse ei siis ole epäkelvoista etnistä taustaa olevista ihmisistä vaan huonosti työnsä hoitaneista poliitikoista. Harva Ruotsissa kyseenalaistaa hädänalaisten ihmisten vastaanottoa vaan vaativat laadukkaampaa toimintaa näiden hyväksi.

Samalla logiikalla voitaisiin tosin nimetä Jyväskylä suomalaisille no-go-zoneksi koska vastarintaliike mellakoi siellä ja käy sivullisten kimppuun. Itse asiassa kyse oli kuitenkin yhteiskunnan kyvyttömyydestä ehkäistä äärimielisten toiminta ajoissa. Ja taas tänään Jyväskylä on yhtä rauhallinen tai rauhaton kuin Rinkeby tai Rosengård.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #54

Tomi, jos haluat olla vakavasti otettava keskustelija, niin et tarvitse sepitteellisiä tarinoita tai olkiukon rakentelua mitä olisin sanonut, mutta et kykene todentamaan.

Harva kantaruotsalainen mellakoi poltellen autoja tässä laajuudessa. Kyllä nämä eroavat kantaruotsalaisten sosiaalisista ongelmista.

Ruotsalaiset ovat hyväntahtoisia kuten mekin ja sitä käytetään hyväksi, vaikka yhteiskuntarauha järkkyy eikä suojelusta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoista kovin montaa pakolaista saada, vaikka apu piti ohjautua pakolaisille.

Hädänalaisuudesta tuskin voi puhua sillä rikkailla ihmisillä on parhaat edellytykset selviytyä pakolaisleireilläkin. Hädänalaisuus koskettaa lähinnä kiintiöpakolaisia ja ei-pakolaiseksi todetut henkilöt vievät oikeiden pakolaisten resurssit.

Jos poliisi luopuu lain toimeenpanosta siksi, että jotkut hörhöt tappelevat keskenään, niin miksi ei, mutta Ruotsissa käsittääkseni poliisi esitti omat näkemyksensä ns. no-go alueista ja näiden turvallisuusongelmista.

Holtittoman maahanmuuttopolitiikan aika on ohi ja se loppuu kohta. Toisaalta hyvä, että tämä tulee kertarysäyksellä, silloin selviämme niin pienillä vahingoilla kuin vain mahdollista. Suomen ei tule osallistua itsetuhoiseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#3 Tommi Ketola
Jos pahin ennustus toteutuu niin kaaos voi olla ensi talvena.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/maahan...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

40 000 on varmaan keskimäärin saman verran kuin kotimaamme suurissa kaupungeissa käydään pikkupaikkakunnilta töissä ja kannetaan verorahat sitten kotikuntaan. Ei se vielä kaaos ole vaikka suuri vääryys onkin.

Jos maahantulijoilta löytyy ammattitaitoa kannattaisikin alkaa palkata omaan kuntaan tulevia. Näin jäisivät verorahatkin sinne ja saataisiin tuota sateliittikuntien elintasopendelöintiä pienennettyä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #28

Suomalaiset laitettiin säästökuurille kun ei ole kuulemma rahaa, nyt sitä onkin.

Suomalaisiltakin löytyy ammattitaitoa, mutta jos olet kuullut, niin meillä on työttömyyttä ja yt-neuvotteluita.

Toisaalta tämä on hyvä, että Suomi ja hallitus ajetaan nurkkaan ja reaktio tulee seuraavissa vaaleissa hyvinvointivaltion säilyttämisen puolesta ja suojelusta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden pakolaisleirille tai Ruotsiin palauttamisen suhteen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #34

Ei Suomesta vielä rahat lopu. Kysymys on arvovalinnoista.
Jos ps hallituksessa leikkaa mieluummin kehitysavusta, vanhuksilta, koululaisilta ja muilta tarvitsijoilta mieluummin kuin maataloustuista piilotukineen niin sitä ei parane laittaa maahanmuuttajien syyksi.

Sellainen umpikiero lööperi ei mene läpi. Kansaa voi kusettaa vain rajallisen ajan.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #42

Tuo viimeinen lause on muuten hyvä ja se kuvaa hyvin Orpon tulevaisuutta. Hallitus on sitoutunut hallittuun maahanmuuttopolitiikkaan ja Orpolla kiristää kravaattia tulevat kuukaudet.

Hallitus ei leikkaisi varmasti mitään jos edelliset hallitukset eivät olisi tuhlanneet suomalaisten rahoja ja nyt meillä on miljardiluokan säästötalkoot. Toisten sotkujen siivoaminen jäi tälle hallitukselle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ruotsalaiset ovat jo kumonneet Halla-ahon levittelemät huhut. Toiseksi Halla-aho kiihkoilee, että Suomeen pitäisi julistaa hätätila.

Ehkä Halla-ahon olisi pitänyt oikeasti käydä se armeija, jos hän kuvittelee olevansa hätätilassa.

En tiedä mikä vellihousujen valtio tästä on yhtäkkiä tullut, kun lisääntynyt turvapaikan hakijoiden määrä on jonkinlainen "hätä" itsessään. Ihan kuin täällä ei mitään osattaisi hoitaa.

Esa Niemi

Epäilen vahvasti Ruotsin kykyä myöntää tosiasioita maahanmuuttopolitiikan suhteen.

Määrät ovat vain liian suuria, jotta voisimme hoitaa asioita hallitusti, mutta toisaalta hallitus joutuu tekemään jotain koska on sitoutunut hallittuun maahanmuuttopolitiikkaan. Jos perusteettomien turvapaikanhakijoita ei voida hoitaa hallitusti, niin joko hallitus toimii tai sitten hallitun maahanmuuttopolitiikan kannattajat saavat melkoisen äänisaaliin kun seuraavat vaalit järjestetään.

Aika monen maahanmuuttokanta tulee koetukselle ja se on hyvä. Suomi reagoi jokatapauksessa nopeammin kuin Ruotsi. Mitä nopeammin Suomi reagoi, niin sitä todennäköisimmin hyvinvointivaltion turvaverkot säilyvät lapsillemme ja heidän lapsilleen.

Perusteettomat turvapaikanhakijat tulee palauttaa UNHCR:n pakolaisleireille kuten ulkomaalaislaki tämän mahdollistaa.

Marko Parkkola

Petra, miksi valehtelet? Se on kirjoitussäännöissä kiellettyä. Huhuja ei ole esittänyt Halla-aho. Asian on esittänyt Lapin poliisi.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/306316-tu...

Uutinen vahvistaa Esa Niemen päätelmät. Jollain tapaa turvapaikanhakijat ovat "löytäneet" Tornion rajanylityspaikan. Minä löysin sen autoillessani Kiirunaan. Onko kaikilla turvapaikanhakijoilla autot?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Alan pikkuhiljaa epäillä Niemen olevan tosissaan, mitä tulee näihin blogeihin. Vaikka vaikea sitä oli uskoa.

Esa Niemi

Tuo sisäministeriön keväinen varautuminen 80 000 turvapaikanhakijan kirjoitus taisi osua melko nappiin. Samoin muut kirjoitukset.

Kuten näet, niin meidän kahden ero on siinä, että sinä esität väitteitä ja teet katoamistemppusi kun pyydän perusteita ja minä en, minä vastaan kirjoituksistani ja ne pitävät melko hyvin kutinsa myös jälkiviisauden vallitessa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei ole osunut nappiin tämän vuoden osalta ainakaan, sillä juuri tuli tieto siitä miten meillä varaudutaan 30 000 turvapaikanhakijan saapumisen. Hakijoita kuitenkin oletetaan tulevan se 15 000 edelleen. Se että johonkin varaudutaan ei tarkoita, että jotakin tapahtuisi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #22

Arviot näyttävät koko ajan nousevan. Huonoja uutisia kerrotaan aina paloitellen silloin kuin kaikki tunnustavat uutisten olevan huonoja.

Ei tuossa väitettykään, että tänä vuonna. Laajamittaiseen tuoloon kuitenkin ja elokuuhun mennessä piti olla valmis suunnitelma ja sitten vain odottelemaan.

Sisäministeriö tiesi ja käski varautumaan, mutta suomalaisille ei kerrottu sitä mitä tietoa sisäministeriöllä ja Stubbilla on ollut.

Seuraavat vaalit voivat olla lähellä jos hallitus ei toteuta halittua maahanmuuttopolitiikaaa, jonka tulokset vahvistavat tilanteen olevan hallittu ja toivottu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #36

Niemi, maahanmuuton takia ei tulla järjestämään uusia vaaleja. Suomen maahanmuuttopolitiikka on hallitusohjelman perusteella hallittua, kuten tähänkin asti.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #46

Karo, minä taas veikkaan, että seuraavat vaalit tulee joka tapauksessa olivat ne aikataulun mukaiset tai sitten ennenaikaiset.

Maahanmuuttopolitiikasta tulee melkoinen puheenaihe ja holtittoman maahanmuuttopolitiikan kannattajien rivit harvenevat.

Suomen maahanmuuttopolitiikka ei ole ollut hallittua eikä vastaa alkuperäistä tavoitetta. Epäonnistuva politiikka täytyy korjata ja sitten palaamme takaisin onnistuneen maahanmuuttopolitiikan toteuttamiseen ja suosio nousee kohisten.

Vastaanottokykyyn suhteutettu maahanmuuttopolitiikka on varmasti vastuutonta maahanmuuttopolitiikkaa järkevämpi vaihtoehto, myös maahanmuuttajien itsensäkin kannalta.

Lauri Wirén
Esa Niemi

Joku on tämän hyväksynyt Suomessakin. RKP ei yksinään pysty, mutta joku jolla oli näkemystä tulevista tapahtumista ja määrätä tälläinen määrä majoituspaikkoja elokuuhun mennessä.

Nyt on elokuu ja väkeä tulvii. Ajoitus on melkoinen ja sanatarkka. Arviota hilataan ylöspäin samalla kun Ruotsiin jää yhä vähemmän uusia suojelusta kieltäytyneitä turvapaikanhakijoita.

Keijo Räävi

Asun Ruotsissa. Ei täällä mitään kaaosta ole.

Lauri Wirén

Oliko tämä maksettu mainos, vai valtiollista propagandaa?

Esa Niemi

Irakin informaatioministerikään ei koskaa nähnyt amerikkalaisia Irakissa.

https://www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esa Niemi, oletko pysähtynyt miettimään, että koko maahanmuutto kysymys on kohdallasi lähtenyt laukalle ja lujaa jossa objektiivisuudella ei ole paljon sijaa. Demarina oli varsin rauhoittavaa kuunnella kokoomuksen, sisäministeri Petteri Orpon kiihkotonta, realismiin perustuvaa, inhimillisyyttä sisältävää näkemystä.

Esa Niemi

Arto, yksilöit varmasti mikäli kirjoituksissani on jotain moitittavaa, tai teet monien muiden lailla katoamistempun keskustelusta ympäripyöreät syytökset mukana.

Sivistyneet tavat osatessasi tiedät miten toimia ja hyvä keskustelutapa velvoittaa sinua aivan kuten meitä muitakin.

Petteri Orpo ja realismi ei taida näytön perusteella mahtua samaan yhtälöön. Miehen poliittinen ura jäänee lyhyeksi tätä menoa ja jää historian kirjoihin miehenä, joka nukkui vahtivuorollaan. Hallitus on sitoutunut hallittuun maahanmuuttopolitiikkaan ja Orpon tehtävänä on toteuttaa sellaista politiikkaa. Tuloksia pääsemme arvioimaan pian.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Näin puolueisiin sitoutumattomanakin on helppo olla samaa mieltä Arton kanssa: Orpo on hoitanut ja hoitaa hommansa hienosti. Kiihkotonta, asiallista mutta myös tarpeen tullen kriittistä ja analyyttista toimintaa joista kaikkien muidenkin puolueiden on helppo olla yhtä mieltä ja käydä keskustelua. Tai melkein kaikkien puolueiden, pientä vähemmistöä lukuunottamatta.

Näitä aloituksia tuntuu nyt tulevan paljon. Hitaampi hämäläinenkin alkaa tajuta ainoan kaoottisessa tilanteessa olevan nyt laitanuivaliston.

Kun vaaleissa puhuvat päät lupailivat että niitä äänestämällä mamutus loppuu ja nyt sitten meneekin vääjäämättä eri suuntaan maailman muuttuessa.
Housuissa on ns lapsuusajan vahinko ja pidetään ääntä ettei hätä kuuluisi. Vaan haistaahan sen.

Esa Niemi

Orpon poliittisen uran pituus nähdään pian.

Näemme myös miten hallitus toteuttaa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa.

Tuloksia pääsemme arvioimaan seuraavien kuukausien aikana ja tulokset vaikuttavat varmasti seuraavissa vaaleissa ja myös Sipilän hallituksen elinkaaren pituuteen.

Juha Kuittinen

"Lapin poliisi epäilee, että Ruotsista ohjataan turvapaikanhakijoita Lappiin ja siitä edelleen Etelä-Suomeen."

"Poliisi epäilee, että kyse on organisoidusta toiminnasta, sillä tulijoilla on ollut mukanaan matkalippuja Etelä-Suomeen."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/306316-tu...

Esa Niemi

Kuka mahtaa olla organisoidun toiminnan takana, joka alkoi yht'äkkiä ja laajasti.

Toiminta vain laajee ja laajenee eikä kukaan tiedä kuka taho organisoi.

Kiinnostaisi tietää mitä matkalippuja, mistä ostettuja, kuka maksa, millä kulkuvälinellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jos minä olisin turvapaikanhakija, saattaisin harkita hakea turvapaikkaa eri henkilöllisyyksillä naapurivaltioista myös sitä mukaa kun niitä myönnetään. Riskit eivät olisi kummoiset ja rahaahan se vain tietää jos onnistuu.

Siihen vaan tarvitsisi verkostoja. Yksin se ei onnistu.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #31

Land of easy money...

"...was living in Gothenburg when the authorities insisted immigrants learn Swedish if they wanted to continue to claim handouts.

She told a friend she couldn’t be bothered and moved to England where she knew it would be far easier to collect benefits.

She made up a story to gain asylum and gave herself and five of her six children false names and dates of birth, fraudulently claiming benefits on both the real and invented identities.

And she somehow managed to continue claiming benefits in Sweden for three years after leaving."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1347297/So...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #37

Jos sen pystyy itse keksimään, sen pystyy joku muukin keksimään. Kognitiivista empatiaa.

Kaarina Piipponen

Suomihan voisi ohjata ne edelleen eteenpäin Venäjälle. Eiköhän siellä taida olla työvoimapulaa?

Juha Kuittinen

"Tanskalaiset ovat hillitsemässä kasvavaa siirtolaisvirtaa puolittamalla pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden saamat sosiaalituet. Laki tukien puolittamiseksi hyväksyttiin Tanskan parlamentissa eilen. Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat."

https://www.suomenuutiset.fi/tanska-puolittamassa-...

Esa Niemi

Vetovoimatekijöiden heikentäminen on edessä tai sitten hyvinvointivaltio menettää toimintamahdollisuudet.

Hyvinvointivaltio ei kestä edes nykyistä saatika arvioituja määriä uusia tulonsiirron nettosaajia.

Cenita Sajaniemi

Hiukan on sellainen hytinä, että sellaisilla, jotka putosivat hallituksesta, saattaa olla sormet tässä pelissä mukana. ... tosin Vartiaisen ja muiden välkkyjen siunauksella.

Esa Niemi

Kokoomus on jakautunut Stubbin ja Niinistön leiriin. Stubb haluaa jatkaa itsetuhoista politiikkaa kunnes menetämme toimintakykymme lopullisesti. Presidentti Niinistö otti jo poikkeuksellisen vahvasti kantaa.

Cenita Sajaniemi

Ja onko tarkoitus, että me "vanhat" kansalaiset seuraamme vain sivusta, kun kansa vaihdetaan uuteen porukkaan?
Mielestani slovakit tekivät viisaasti, kun kieltäytyivät muslimeista.... ja niinhän Itävalta on määrännyt imaamit puhumaan saksaa.

Jos kerran Suomesta suhteessa on lähtenyt eniten IS)IS taistelijoita, niin kyllä heitä tänne myös tulee - eniten.

Mikään ei ole niin pöljä kuin hyväuskoinen suomalainen. Nå, olemmekin kohta jo muinaismuisto.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #47

Jos Eurooppa on itsetuhoisella päällä, niin meidän ei ole pakko seurata perässä. Suomi voi toteuttaa omaa politiikkaansa meidän suomalaisten hyväksi ja muulle maailmalle esimerkiksi.

Voimme palauttaa perusteettomat turvapaikanhakijat pakolaisleirille tutkimatta turvapaikkahakemuksia.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Ruotsin tilanteesta suomenkieistä kovaa blogia:
http://paavotajukangas.com/
Ei taida näyttää Ruotsin tilanne niin auvoiselta kuin joidenkin toisten mielestä.

Esa Niemi

Isoja näkemyseroja havaittavissa. "See no evil hear no evil" ei ole koskaan toiminut denialismissa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eihän ruotsin pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka oi olla pielessä kun halutaan apinoida se suomeen (todiste ruotsin politiikan puolesta on se ettei siellä ole ollut mellakoi ja levottomuuksia vuosiin). Ja kun suomessa on tämä suunnattoman suuri työvoima pula kun 28 800 avomesta työpaikasta ei riitä kaikille 232 000 työttömälle, Suomi siis tarvitsee lisää työvoimaresurssia ja pian.

Esa Niemi

Ei voi olla pielessä ei.

Suomessa on reilu miljoona osa- ja kokopäivätyötöntä. Tulonsiirtojen nettosaajien määrä on noussut, vaikka esim. toimeentulotuki ei vastaa nykyisiä elinkustannuksia. Se tarkoittaa, että yhä suurempi osa toimeentulotukihakemuksista voidaan hylätä sillä perustein, että on liikaa tuloja.

Itse kun on realisti, niin ei voi kuin ihailla joidenkin ihmisten aatteen sokeutta, että tälläistä politiikaa halutaan apinoida Suomeen, vaikka se vahingoittaa meidän hyvinvointivaltiota ja kaikkea sitä hyvää mitä voisimme esimerkillämme osoittaa muulle ihmiskunnalle tavoitteeksi.

Suomalaista hyvinvontivaltion mallia on ollut ilo esitellä maailmalla, mutta alasajoa ei ole enää mukava esitellä.

Kaarina Piipponen

Tästä uutisesta saa sellaisen käsityksen, että ruotsalaiset politikot luulevat Suomen olevan edelleen Ruotsin vallan alainen maa ja että he voivat noin vain Ruosiin tulleet pakolaiset lähettää Suomeen.

Tässä edelleen Richard Järnefeltin ajankohtainen kirjoitus:

http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Ja tässä viimevuodelta myös edelleen ajankohtainen kirjoitus Pohjalaisessa:

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%...

Ja tämänhetkiseen tilanteeseen erittäin aiheellinen kirjoitus Richard Järnefeltiltä:

http://www.touche.bz/fi/?q=content/turvapaikanhaki...

Käyttäjän SamiEtellahti kuva
Sami Etelälahti

Pientä keppostelua Rinkebyssä, ei haittaa ravintolavierailuja, kohta taas kaikki rauhallista ja olo turvallinen kuin 50- luvun maaseudulla.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21332591.ab

Toimituksen poiminnat