esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Suomi elää kahdessa eri maailmassa, missä todellisuus?

Suomeen tulevien turvapaikasta aiemmin kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden yllättävä maahanvyöry on saanut uusia talouspoliittisia vivahteita. 

 

Vielä hetki sitten Suomessa ajettiin valtavia leikkauksia koska hyvinvointivaltion rahoitukseen ei riitä rahaa, mutta muualla suojelusta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden maahantulon myötä Suomi onkin rikas maa ja meillä on varaa.

 

Näissä argumenteissa on selkeä ristiriita, mutta kumpi pitää sitten paikkaansa?

 

Lasten- tai reumasairaalaan meillä ei ollut varaa aiemminkaan, mutta vastaanottokeskuksiin on varaa.  Vanhuksille ei löydy hoitopaikkaa, mutta turvapaikkahaussa ei-pakolaiseksi todettaville löytyy kuntapaikkoja sekä vuokra-asuntoja.  Asunnottomuutta ei ole hoidettu vastaavalla jämäkkyydellä, vaikka kodittomia on ollut viime vuosien aikana kutakuinkin 7000 vuodessa. 

 

Vanhuksiin, vammaisiin tai koululaisiin meillä ei ole varaa, mutta selkesti perusteettomiin turvapaikanhakijoihin meillä onkin varaa. Turvapaikanhaussa harva todetaan pakolaiseksi, mutta se ei haittaa koska Suomeen voi jäädä sitä mukaa kun uusia perusteita oleskeluluvalle keksitään. Viimeisin taisi olla tuo ettei suostu poistumaan Suomesta edes pyydettäessä. 

 

Suomi elää kahdessa eri maailmassa, mutta missä todellisuus?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Lauri Wirén

Suomalaisellahan on Euroopassa ja Suomessa enää maksajan rooli. Kaikki hunaja kuuluu jollekin muulle.

Esa Niemi

Tämä karu ja viljelyolosuhteiltaan heikko maa saatiin elättämään muu maailma, joissa elinolosuhteet ovat meitä huomattavasti paremmat.

Kun Suomi on pumpattu tyhjäksi ja hyvinvontivaltiomallia ei ole muulle maailmalle esimerkiksi, niin olemme kaikki yhtä onnettomia.

Käyttäjän KrisHyry kuva
Kristiina Hyryläinen

Kapitalismin looginen lopputulema, keskittyminen: suuret syö pienet.
Suosittelen...
Matti Hyryläinen:
Mikä kapitalismissa on vikana I-V.
http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89318-...
http://kirjoituksiataloudesta.blogspot.fi/

Jari Rauhala

Vaikuttaa siltä, että varsin kynnettömiä, tässäkin asiassa, ovat kansan edustajamme. Humaani roli on monissa haastatteluissa ja blogeissa vedetty näyttävästi läpi. Mutta ei kritiikin kritiikkiä aivan kuin olisi liian pelottavaa tunnustaa julkisesti syitä miksi pakolaisaallot syntyy -sodat joissa länsi on näyttävästi mukana-.
Ilmeisesti, jos iskee kunnolla kritiikkiä, niin kesämökeistä löytyy erilaisia lautoja, jotka nousevat tämänkin tragedian yläpuolelle. Esimerkkejä siitä mediassa on ollut.

Kenraali Gustav Hägglund sanoo asian ytimen poikeuksellisen ytimekkäästi:

"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävä on huolehtia tästä maasta. Suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."

Lisäisin tuohon, että poliitikkomme eivät myöskään näytä sitä tekevän. Liekö EU:n nukkehallitus?
On aika mahdoton tehtävä auttaa pitkässä juoksussa, jos omat asiat eivät ole kunnossa ja menevät huonompaan suuntaan.

Esa Niemi

Pieni kansa voi tehokkaimmin parantaa maailmaa kohdistamalla resurssit sinne missä ne ovat tehokkaimpia eli pakolaisleireille ja kiintiöpakolaisiin.

Suojelun tarve, ei varallisuuden tule määrätä kuka pääsee Eurooppaan. Sitä suuremmmalla syyllä mitä enemmän ihmisiä kuolee matkalla Välimerelle tai Välimerellä.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan kun pakolaisleirit toimivat pakolaisuuden kulmakivenä hyvin.

EU on itse omalla toiminnallaan aiheuttanut kriisin Välimerellä, jonka se voi myös omalla toiminnallaan korjata.

Jos USA apinoisi vastaavan politiikan, niin ISIS alkaisi tarjoamaan matkoja Atlantin yli ihmishengistä tai järkevyydestä piittaamatta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos valtiolla oli varaa Talvivaaraan, sillä on pakko olla varaa mihin vaan!

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108711-laukeaako-t...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jos valtiolla oli varaa Talvivaaraan, sillä on pakko olla varaa mihin vaan"!

Noinhan se sanoi hölmöläinenkin lastatessaan tukkeja rekeen, että "jos sinä jaksat tämän, niin kyllä sinä jaksat tuonkin. Ja jos sinä jaksat tuonkin, niin kyllä sinä jaksat seuraavankin".

Esa Niemi

Saako vanhukset nyt hoitopaikkojakin ja hallitus voi unohtaa esittämänsä säästöt?

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Samaa päivittelin itsekin joku päivä sitten. On helppo verhoutua siihen, että hädässä olevia tulee auttaa. Siksi onkin irvokasta, että kielletään se, että on monta tapaa auttaa. Myös hätää on monessa paikassa ja täällä pakolaisten hätä on kovin vähäistä. Todelliset kustannukset tulevat myöhemmin. Todelliselle hädälle ei tehdä mitään
:http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201336-todellinen-pakolaiskriisi-suljemmeko-taas-silmamme

Esa Niemi

Hätä ja siihen soveltuva vaste on suunniteltava hallitusti ja että lopputulos on onnistunut kaikkien kannalta.

Pakolaisleireillä kuukauden ruoat maksavat 10 euroa kuussa per henkilö kun Suomessa sama maksaa 300-400 euroa. Kustannuksetkin ovat täällä ihan eri luokkaa oli kyse asumisesta tai koulutuksesta.

Tarjotusta suojelusta kieltäytymiselle ei ole perusteita ja tämä kertoo vain matkan motiivin olevan muu kuin suojelun.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Saksa on ovela:
- ensin ilmoitti, että laittaa pakolaisiin 1 miljardi €uroa. Tuntuu reilulta? Rahat menevät Saksan sisäisiin toimintoihin. Hyvä näin, vai onko?
- sitten ilmoitti, että syyrialaiset saavat automaattisesti turvapaikan, kunhan tulevat Saksan rajojen sisälle. Eikös' olekin humanitääristä?

Totuus on kuitenkin hieman maallisempi:
Syyriasta lähtee nimenomaan keskiluokka ja siitä varallisuudella mitaten rahakkaammat. Heillä on varaa laittaa pari tuhatta €uroa matkaan. Ja heillä on hyvä koulutus: lääkäreitä, insinöörejä, sivistyneistöä jne.
Köyhät syyrialaiset eivät pysty kovin helpolla tulemaan esim. Saksaan saakka.

Eli; Saksa kuorii nyt kerman päältä - ei tarvita kuin kieliopetus ja vot - on saatu 15 - 20 vuotta muualla, muiden verorahoilla (Syyrian verorahoilla) koulutettua väkeä.
Saksa on myös ilmoittanut tarvitsevansa 100.000 insinööriä a.s.a.p. eli se vetää kuin hunaja itseensä koulutettua väkeä, koska kaikki on valmiiksi katettu! Ja totta kai sana leviää.
Ja jos joukossa on esim. 30% pelkän peruskoulun käynyttä syyrialaista - entäs' sitten? - kun pyörät pyörivät löytyy aina hanttihommia.

Uskon, että suomalaisilla on hieman väärä käsitys Syyrian sivistystasosta. Käsittääkseni se on kuin Venäjä - josta tiedän aika paljon: Keskiluokalla ja sivistyneistöllä on tosi hyvä koulutus ja sitten on tyhjää - ja pohjalla peruskoulun käyneet.

Ja mitä tekee meidän nössöt? Minulla ei ole hajuakaan mitä tekevät, muuta kuin ottavat hieman sieltä täältä väkeä sattumanvaraisesti. Eikä kotouttamistakaan oikein osata vaan työnnetään kaikki samaan kaupunginosaan ja toivotaan parasta.

P.S. Suosittelen Ville Paavolaisen blogia.
Laitan sen tähän uudelleen, koska se ei aukea klikkaamalla, kun siitä on jäänyt välilyönti pois.
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Laitan myös omani, joka selventänee asiaa toiselta kannalta, kommentti #2:
http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201305-ukk-m...

Henry

Esa Niemi

Henry, kuuntele omia sanojasi. Puhut aivoryöstöstä ja siitä, että hädänalaisuus tulisi perustua ihmisten varallisuuteen.

Mitä seuraavaksi, annetaan 112 hätänumero ja sen operaatiot rikollisten käsiin, jotka hinnoittelevat avun ja sinun mielestä tämä olisi upea juttu.

Jos Saksan motiivi on aivoryöstö kehitysmaalta, joka yrittää päästä jaloilleen ja saada yhteiskuntajärjestystä aikaiseksi, niin se olisi täysin moraalitonta. Tästä huolimatta tätä varten on olemassa työ- ja opiskeluluvat.

Jos rikkaat maat saavat ryöstää köyhien maiden osaajat, niin köyhien maiden kurjuus vain pahenee.

Miksi sinä ryöstäisit köyhältä vähäisimmänkin, en ymmärrä?

Miksi antaisit vähemmän varakkaille tarkoitetut resurssit varakkaimpien käyttöön, vain siksi, että toiset ovat varakkaimpia kuin toiset?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tahallaanko ymmärrät väärin?
En puhu itsestäni vaan Saksasta!

Mutta, on myös totta, että jos saadaan edes osa pakolaisista melko nopeasti töihin, heidän vero€uronsa "kantaa" vähemmän koulutettua osaa, jolloin tämä auttaminen ei tule raskaaksi isäntämaalle.
Jonkinlainen tasapaino olisi optimi.

Henry

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #16

Henry, kirjoitat tarinan Saksasta ja mitä olisivat tehneet malliksi muille. Miksi tarinasi esittää aivoryöstön ja varallisuuteen perustuvasta turvapaikkapolitiikasta kun tiedät, että turvapaikka perustuu suojelun tarpeeseen.

Työperäiseen maahanmuuttoon tai sitä tavoitteevaan myönnetään työ- tai esim. opiskelulupia.

Tarinasi falskaa jo siinä, että Saksa myönsi syyrialaisille vain väliaikaisia oleskelulupia. Syyrialaiset lähtivät kohti Ruotsia kun Ruotsi lupasi pysyvän oleskeluluvan.

Edes suomalaisetkaan eivät työllisty nopeasti mihinkään ja perusteettomat turvapaikanhakijat vielä hitaammin. Suomessa on reilu miljoona osa- ja kokopäivätyötä, joten täällä on pulaa työpaikoista.

Jos tiedät Suomen työllisyystilanteen, niin miksi puhut suoranaista sontaa nopeasta työllistymisestä kun sellaista ei ole luvassa?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Suomeen tulevien turvapaikasta aiemmin kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden yllättävä maahanvyöry on saanut uusia talouspoliittisia vivahteita."

En ole aiemmin moiseen määritelmään törmännyt. Miten joku onnistuu täyttämään määritelmän ehdot, että on Suomeen tulevien turvapaikasta aiemmin kieltäytynyt ja nyt vyöryy Suomeen yhdessä muiden samanlaisten kanssa?

Esa Niemi

Jos ei ole ottanut tarjottua turvapaikkaa vastaan, niin on kieltäytynyt turvapaikasta. YK:n pakolaisleirien tai lukuisten Geneven pakolaissopimuksen allekirjoittaneiden maiden ohittaneita tai jättäneitä ihmisiä näyttää tulevan kiihtyvällä tahdilla Suomeen.

Jos nälänhätä olisi turvapaikan kriteeri ja Suomeen tulisi henkilöitä, jotka ovat kielätytyneet useita kertoja tarjotusta ruoasta, niin onko kyse enää nälkää näkevästä, vaikka tällä perusteella haluaisi muuttaa Suomeen asumaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tällaisilla henkilöillä voi olla hyvinkin perusteltu syy epäillä, että heitä on muissa maissa yritetty myrkyttää kuoliaaksi siellä tarjotulla ruolla.
Ja kun ihmisellä lopuksi tänne kauas Suomeen päädyttyään on tarpeeksi kova nälkä, niin hän valmis syömään vaikka pieniä kiviä.

anita frisk Vastaus kommenttiin #15

No nytpä olen sitten kaiken kokenut, eurooppalaiset yrittävät myrkyttää turvapaikanhakijoita! Voisiko saada linkin näille "perustelluille epäilyille", tätä salaliittoteoriaa en aikaisemmin olekaan kuullut.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #15

Joillekin tälläiset tarinat uppoaisivat kuin kuuma veitsi voihin. Voi sitä kyyneleiden määrää kun on joutunut pelkäämään myrkytystä ja voimme päästää valtavia määrää myrkytysten pelkääviä ihmisiä ohi oikeiden pakolaisten.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ja YK:lta on rahasta kova kapelo Syyrian naapurimaiden leireillä.
Ei lapset pääse esim. siellä kouluun.
Ja jos perheen elättäjän on tarkoitus löytää mahd. pian työpaikka ja ottaa perhe turvallisesti tulevaan asuinmaahansa, on noissa leireissä lusiminen vihoviimeinen teko perhettä kohtaan.

Henry

anita frisk Vastaus kommenttiin #17

Leireissä ei ehkä ole mahdollista perustaa varsinaisia kouluja tarvikkeineen, mutta aivan varmasti siellä on tuhansia opettajia jotka voivat lapsia opettaa. Niin tehtiin kuulemma jopa keskitysleireissä. Oppi ja sivistys oli tärkeää jakaa vaikka seuraavan päivän hengissäpysymisestä ei ollut tietoakaan.

Valtamedian mukaan suurin osa esim. syyrialaisista turvapaikkaa hakevista nuorista miehistä on korkeastikoulutettuja. Ehkäpä näin. Se ei kuitenkaan riitä saamaan työpaikkaa, koska syyrialaisia tutkintotodistuksia ei välttämättä Euroopassa sellaisinaan hyväksytä. Kielikysymys toinen este. Suurin osa haluaa Saksaan tai Ruotsiin. Kuinka moni heistä puhuu saksaa tai ruotsia? Paljon iloa ei ole hyvästäkään lääkäristä, jos hänellä ei ole yhteistä kieltä potilaan kanssa.

Miksi muuten jatkuvasti - ja tarkoitushakuisesti - puhutaan sotaa paenneista, kun kyseessä on yksiselitteisesti sisällissota?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #21

Dabaabin pakolaisleirissä Keniassa on yliopistokin.

Koulutusta on ja se on resursseista kiinni.

Pakolaisleireillä voidaan tehdä onnettomuudesta myös voitto inhimillisyydelle tarjoamalla siellä länsimainen koulutus ja kouluttaa ihmisiä yhteiskuntainfran eri tehtäviin.

Pakolaisleiriltä pääsisi mukaan globaaleihin työmarkkinoihin sekä maan jälleenrakennukseen.

Win-win tilanne kaikille.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #17

YK:n rahat on kiinni jäsenvaltioiden maksamista rahoista. Mitä enemmän väkeä tulee Eurooppaan, niin sitä kalliimmaksi kustannukset käyvät, monikymmenkertaistuvat ja jäljelle jääneille ei riitä rahaa.

ISIS tienaa rahaa EU:n politiikalla ja sillä voi levittää ja kiihdyttää väkivallankierrettä, jolla ei ole rajoja, joten nykyinen politiikka tulee maksamaan valtavia määriä sekä vaikuttaa Euroopan turvallisuuteen.

Epävakaa Europpa on Putinille helppo pala, joten ongelmia on luvassa vielä paljonkin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aluksi pieni korjaus, Heinolan reumasairaala loppui konkurssiin koska sairaanhoitopiirit eivät lähettänyt sinne tarpeeksi potilaita vaan yliopistollisiin keskussairaaloihin. Kunnalliset päättäjät määrittelevät sen miten vanhuksia Suomessa hoidetaan, sillä ei ole mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa. Jos kuntapäätäjät katsovat, että lämmitetyn ruohokentän rakentaminen ja sen lämmittäminen talvipakkasella on tärkeämpää kuin palkata hoitaja tai pari vanhainkotiin niin ei se pakolaisten vika ole.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kyllä nämä jotkut jollain tapaa vääntää sen heidän viakseen, usko pois Arto. ;)

Henry

Esa Niemi

Arto, Heinolan reumasairaalan ongelmaksi koitui lähinnä se, että Kela alkoi noudattamaan kuntoutuslain sijaan hankintalakia.

Heinolan reumasairaala joutui pitämään sellaisia valtakunnallisia palveluja yllä, jotka eivät olleet kilpailutettavissa ja rasittivat reumasairaalan kassaa kun kilpailijoilla ei vastaavaa velvoitetta ollut.

Heinolan reumasairaalan annettiin mennä nurin Kelan päätöksellä eikä valtiolla ollut rahaa toiminnan jatkamiseen.

Mikään ei estä valtiota laittamasta vanhuksien asioita kuntoon, mutta kun se ei ole niin tärkeätä kuin tarjostusta suojelusta kieltäytyneiden elämisen kustannukset.

Esa Niemi

Arto:
"Kunnalliset päättäjät määrittelevät sen miten vanhuksia Suomessa hoidetaan, sillä ei ole mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa. "

Puhelun takia jäi kesken, mutta pakolaisuuden kanssahan tällä ei ole muutoinkaan mitään tekemistä.

Pakolaisuus ei edes liity näihin turvapaikanhakijoihin mitenkään kun ovat kieltäytyneet suojelusta.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.suurkeuruu.fi/Uutiset/1194995991909/art...

Tässä erään Ammattilaisen näkemys pakolaisten vaikutuksista pakolaiskeskusten läheisyydessä ja niiden paikkakunnissa, sekä minkälaista "materiaalia" on tulossa lisää.

Itse kukin voi lukea ja todeta onko luotettavampaa tietoa kun suvakkien höpinät joilla ei ole ensikäden tietoa.

Sain linkin eräältä henkilöltä joka toimii itse vastaavissa tehtävissä, ja on luennoitsian "virkaveli"

Käyttäjän AnneRajala kuva
Anne-Mariia Rajala

Tämän kkaiken takana on järjestö nimeltä OIC ja sen alaisuudessa toimiva ISESCO joka määritellyt strategiapaperissaan selkeät ohjeet maahanmuuttaja islamiyhteisöille euroopassa käyttäen hyväksi länsimaista monikuttuurisuuideologiaa ohjeistus on myös annettu Euroopan neuvostolle ja EU-parlamentille. Näihin asiakirjoihin voi tutustua kaikessa rauhassa ja alkaa pian selvitä mikä on heidän taktiikka ollut alusta asti.Nämä kaikki on myös linjassa Muslimiveljeskunnan siirtokuntienrakentamispoitiikan kanssa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tuttavani kärsii pahasta masennuksesta. Mielenterveysyksikkö, josta hän sai hoitoa, suljettiin säästöjen takia. Nyt rakennukseen kaavaillaan vastaanottokeskusta.

Älytöntä miten rahaa yhtäkkiä onkin avata jo kerran rahapulan takia suljetut laitokset.

Esa Niemi

Suomessa on ollut tapauksia, joissa on tapettu sivullinen päästäkseen hoitoon kun muutoin ei ole päässyt.

Jokelan kouluampuja haki apua, mutta ei saanut tuhoisin tuloksin. Tämän jälkeen mielenterveyspalveluista on rahapulan takia säästetty.

Toisille rahaa ei löydy ja toisille on avoin shekki.

Käyttäjän AnneliKoivunen kuva
Anneli Koivunen

Kansalaisten tuella, yli puoluerajojen.
Kansalaisaloite ARVOKAS VANHUUS
Sähköinen kannatus pankki- tai mobiilitunnuksin; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282
Kansalaisaloite Arvokas vanhuus lomakkeen saa tulostettua tästä osoittesta:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoitus...
Kansalaisaloite HOITAJAMITOITUS
Sähköinen kannatus pankki- tai mobiilitunnuksin; https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1198
Adressi Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle
http://www.adressit.com/elakkeensaajan_asumistukea...
http://areena.yle.fi/1-2449125

Esa Niemi

Myös suomalaisillakin jokin ihmisarvo, etenkin kun on kyse suomalaisten rahoista ja tulevaisuudesta.

Toimituksen poiminnat