esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

ISIS tienaa turvapaikanhakijoilla, joilla rahoitetaan konfliktien kierrettä

ISIS tienaa EU:n "pelastusoperaatiolla" valtavia summia sodankäyntiin ja levittämiseen. 

 

EU:n "pelastusoperaatio" Välimerellä vain kiihdyttää ISIS:n väkivaltakierteen levittämistä ja kiihdyttämistä.

 

EU:n turvapaikkapolitiikka tulee julistaa epäonnistuneeksi. EU:n politiikka vaarantaa maailmanrauhan. Epävakaa Eurooppa on Putinille helppo pala. 

 

Palautetaan turvapaikanhakijat YK:n pakolaisleireille, niin tämä hulluus loppuu ja ISIS heikkenee. 

 

 

"ISIS Makes a Fortune From Smuggling Migrants Says Report

Migrants pay thousands of dollars to armed groups in Africa and the Middle East on their journey to Europe

The movement of migrants across the Middle East and Africa towards Europe has generated up to $323 million for the Islamic State in Iraq and Greater Syria (ISIS) and other jihadist groups, a new report has revealed."

...the migration has proved an invaluable business opportunity for groups like ISIS. So valuable that international crime experts believe ISIS might have launched some attacks specifically in order to drive people to flee, and then profit from their flight. "

http://time.com/3857121/isis-smuggling/

 

 

KELA:n osamaksusopimus kelpaa ISIS:lle varmasti myös:

 

"Osa Suomeen salakuljetetuista turvapaikanhakijoista maksaa matkansa sosiaalituellaan. Viranomaisilla on runsaasti viitteitä salakuljetuksen ostamisesta velaksi. – Tutkimuksissa on selvinnyt, että rahamaksuja välitetään lähtömaihin. Heti kun turvapaikanhakija saa toimeentulotukea, hän lähettää säännöllisesti rahaa Western Unionin tai Forexin kautta kotimaahansa, Länsi-Suomen merivartioston rikostorjuntayksikön tutkinnanjohtaja Matti Hägerström kertoo.

Salakuljetusryhmät myyvät matkoja velaksi, sillä kuukausittaisten lyhennysten takeena on joskus väkivallan uhka, useimmiten asiakkaan riippuvuus ryhmän palveluista."

 

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/270403/Osa+turvapaikanhakijoista+maksaa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

EU:n pelastusoperaatio on myös pelastanut kymmeniä ja satoja tuhansia ihmisiä varmalta kuolemalta meressä ja se on saavutus jota ei voi kiitellä tarpeeksi.

Salakuljetukset loppuvat sillä hetkellä kun halukkaille järjestetään turvattu reitti tulla Unioniin ja paikka jossa odottaa turvapaikkahakemuksen käsittelyä. Sen jälkeen ei salakuljettajilla ole bisnestä.

Kriisialueiden rauhoittaminen on tietenkin pitemmän aikavälin tavoite. Se vaatii meiltäkin kehitysavun nostamista uudelle tasolle.
Lisäksi se saattaa vaatia sotilaallista väliintuloa ja ennakoivaa interventiota aivan uudessa laajuudessa. Myös Suomen mukanaoloa entistä vahvemmin ettei enää profiloiduta vapaamatkustajina kuten tähän asti.
Se sitten maksaakin paljon.
Tähän astihan meillä on yleisesti vastustettu sellaista sotilaallista toimintaa joten osaltamme olemme vastuussa.

Toivoa sopii ettei itärajan takana ala romahdella oikein kunnolla. Olisikin kohtalon ironiaa nähdä nuivalistomme vakuuttamassa maailmalle miten itse huolehdimme tänne tulevista miljoonista; taakanjakoa muilta unionin kanssajäseniltä ei tarvita.

mikael torppa

Se jos mikä on kohtalon ironiaa että kun suvaitsevaisto kannattaa suvaitsevaisuuden nimissä maahanmuuttoa niin se samalla tukee ideologiaa joka ei suvaitse vääräuskoisia - ei edes suvaitsevaistoa. Tarkemmat perusteet löydät tästä linkistä - https://aikapommi.wordpress.com/mita-lannen-tulee-...

Esa Niemi

Tomi, EU:n pelastusoperaatio tapattaa valtavan määrän ihmisiä. Vielä useampi loukkaantuu, ryöstetään, raiskataa, pahoinpidellään, ihmiskaupataan, orjuutetaan, elinkaupataan jne.

Ihmisten ajaminen Välimereen on turhaa ihmishenkien menettämistä, kun heidät voidaan hoitaa pakolaisleireilläkin ja sieltä uudelleensijoittaa. Kyse ei välttämättä olekaan ihmishenkien pelastamisesta, vaan jostain ihan muusta.

Salakuljettajilla on aina bisnestä ellei salakuljetuksesta tehdä turhaa ja siitä ettei nämä ihmiset ole kaupallistettavissa millään tavoin. Jos ne ovat vain ihmisiä eikä tuhatlapppusia, niin he ovat suojassa pakolaisleireillä.

Tätä väkivallan ja kuolemankierrettä on ihan turha rahoittaa, sillä se tässä mittakaavassa jo uhka maailmanrauhallekin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Niin kauan kuin ne ihmiset ovat turvallisuutensa kannalta väärällä mantereella salakuljetus jatkuu. Vasta kun ne saadaan määränpäähänsä turvallisesti odottamaan hakemuksensa käsittelyä ja palauttamista/muuttoa eteenpäin viedään salakuljettajilta bisnes.
Epätoivoisessa tilanteessa olevat ihmiset ovat valmiita yrittämään epätoivoisia tekoja vaikka mahdollisuudet olisivat 1/100. Tärkeintä tässä tilanteessa on vaikuttaa siihen ettei yksikään kuole yrittäessään.

Menepä sanomaan noille Välimerellä partioiville italialaisille, kreikkalaisille sun muille rajamiehille ja -naisille, myös suomalaisille tuo sama. Voit saada vastauksia syytöksiisi.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #12

Tomi, kerrotko asiantuntevana miksi kieltäytyä YK:n tarjoamasta turvapaikasta pakolaisleirillä, jossa kuitenkin suojelu onnistuu?

Mikä on syy ohittaa tai jättää YK:n suojelu, vaikka ei se tietenkään mikään 5 tähden lomakeidas ole golfkenttineen.

Epätoivon sijaan näyttää siltä, että nämä matkustavat varallisuutensa perustella maksaen toistakymmentätuhatta euroa, joka on tähtitieteellinen muslimimaissa pl. öljymaat.

Jos haluat oikeasti välttää kuolemat, niin silloinhan ihmisistä ei pidä tehdä taloudellisesti hyödynnettävissä olevaa massaa ja palauttaminen YK:n suojeluun tekisi näistä kelvottomia kaupankäyntiin.

Jos ihmishenkien säästäminen on sinulle tärkeää, kuten epäilemattäkin on, niin YK:n suojelussa ei kuole tässä määrin. Aloitat varmasti ihmishenkiä säästävän politiikan tukemisen etkä sellaista, joka juuri aiheuttaa kuolemaa.

"EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin entinen päällikkö Laitinen sanoo, että nykytilanne on rajavalvojan kannalta "turhauttava".

Yhtäältä EU yrittää arvojensa mukaisesti pelastaa Välimeren ylitse hengenvaarallisilla aluksilla salakuljetettavia tulijoita. Toisaalta viranomaisten keräämät tilastot osoittavat, että EU:n tarjoama apu vain lisää tulijoiden määrää, Laitinen toteaa."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/306316-tu...

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Tässä sitä ollaan:

ISIS nyhtää pakoon pyrkiviltä rahat ja pääsee samalla eroon valtaamiensa alueiden oppositioaineksista. Ja hankkii kätevästi elintilaa kannattajilleen. Vastaisen varalle soluttaa sopivasti joukkoon omia asiahenkilöitään.

Media herkuttelee ihmisten kärsimyksillä. EU:n komissio puolestaan seuraa katseella ja pureskelee hermostuneena kynsiään.

Tilanne muistuttaa monelta osin toisen maailmansodan loppua, jolloin saksalaisia puhdistettiin Neuvostoliiton valtaamista maista.

Aika nopeakin helpotus saataisiin aikaan, jos rajoitetulla sotilaallisella operaatiolla vallattaisiiin ja turvattaisiin alue Syyriasta ja sinne rakennettaisiiin kunnolliset pakolaisleirit. Näiltä ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa aikanaan. Turkki onkin omasta puolestaan ehdottanut tämän tapaista, mutta siihen ei ole tartuttu.

Jos vielä riittävän suurin yhdistetyin voimin saataisiin ISIS nurin, niin päästäisiin hankkimaan rauhaa. Tähän tarvitaan Venäjän ja USA:n sopimus,joka turvaaa Venäjän minimi-intressit. EU kyllä tulee sitten perässä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Lännen (USA/EU) ja Venäjän intressit menevätkin pahasti ristiin Syyrian konfliktissa. Saattaa olla niin että länsimaiden minimi-intressi on pelkäästään savustaa Venäjä alueelta ulos. Se olisi myös Suomen etu muiden mukana.

Asia on vaikea. Kuinka moni olisi todellakin valmis IS-järjestön vastaiseen täyteen sotilaalliseen operaation pakolaisalueiden rauhoittamiseksi jos se samalla merkitsisi lännen ja Venäjän välistä sotilaallista konfliktia laajenemisriskeineen? Monikymmen/satakertaisine pakolaismäärineen nykyiseen verrattuna?

Nyt kun on tullut tavaksi puhua taliudesta niin halvemmaksi se ei ainakaan tulisi.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Tomi,
Kuten yritin kirjoittaa, täysi sotilaallinen operaatio edellyttää Venäjän ja USA:n välistä sopimusta, joka turvaa Venäjän minimi-intressit. Venäjä tarvitaan mukaan.

Mitähän etua Suomelle näet siitä, että Venäjä savustettaisiin ulos Syyriasta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #6

Al-Assad on Isiksen ohella osasyyllinen koko kriisiin. Pommittamalla omaa kansaansa ajettiin maa kaaokseen. Venäjä on vuosikausia tukenut Syyrian hallintoa ja tekee niin edelleen.
Jos al-Assad olisi kaadettu ajoissa olisi Syyrian yhteiskunnalla ollut mahdollisuuksia järjestäytyä, joko yksin tai ulkopuolisen avun turvin eikä koko nykyisenkaltaista katastrofia olisi koskaan päässyt syntymään.

Tukemalla al-Assadia Venäjä on nyt osasyyllinen noihin Syyriasta tuleviin pakolaisvirtoihin. Se on muuten mielenkiintoista että nämä nykymaailman kriisipesäkkeet ovat poikkeuksetta lähes kaikki olleet itänaapurin tukemia alunperin.

Nyt lännellä ei ole mahdollisuuksia muuta kuin rajoitettuihin voimankäyttökeinohin, ja niinhän se tekee mm yhteistyössä peshmergojen kanssa. Erikoisjoukoin ja ilma-asein.

Vaatii aikamoisen taikurin keksimään miten nykykriisistä päästäisiin pienemmillä vahingoilla pois. Vaihtoehtona voi olla myös kriisin paheneminen.

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #8

Ilmeisesti, jos puhut totta Ketola, niin Venäjä rekrytoi USA:n hyökkäämään tekaistuilla syillä Irakiin 2003, josta muuten tulee iso osa pakolaisia tällä hetkellä, myös Suomeen.
Libyan hyökkäys 2011, johon USA sai YK: mandaatin, niin Venäjä ei käyttänyt veto-oikeuttaan sen estämiseksi eli se on ilmeisesti siihen sen vuoksi syyllinen.

Logiikka ontuu.

mikael torppa

Mikä etu Venäjän joukkojen savustaminen Syyriasta ulos olisi kun näyttää siltä että Venäjä on Syyrian hallinnon kanssa ainoat jotka taistelevat "oikeasti" Isis-järjestöä vastaan.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4696268,... - Ynetin mukaan venäläislentäjät operoivat Venäjän ilmavoimien koneilla ja taisteluhelikoptereilla ja taistelevat Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallituksen puolella kapinallisia ja ISIS-jihadisteja vastaan.

USA:han tukee taas kapinallisia Syyriassa jotka taistelevat hallitusta vastaan niin kuin Isis-järjestö. Usa on siis periaatteessa Isis:in kanssa samalla puolella Syyrian hallintoa vastaan.

Monet korkea-arvoiset virkamiehet ovat myös todenneet ettei Isis-järjestöä pysty tuhoamaan vain ilmaiskuilla. Miksi Usa siis käy vain ilmasta käsin Isis-järjestöä vastaan? Kenties siksi ettei Isisiä voi tuhota ilmasta käsin? Ja miksi Usa:lla ja Isis:illä on yhteinen vihollinen Syyriassa? Ja miksi Obama näyttää olevan kaiken kukkuraksi muslimi? http://www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY

Mitä jos seuraavilla asioilla olisikin yhtäläisyys ja kenties yhteinen päämäärä:

1) Maailman vaikutusvaltaisin mies on muslimi (amerikan presidentti)

2) Isis on perustanut Syyriaan ja Irakiin islamilaisen valtion.

3) Meneillään on toisen maailmansodan jälkeen suurin Eurooppaan kohdistuva kansainvaellus joka koostuu pääsääntöisesti muslimeista.

4) Isla­milainen valtioteoria jakaa maailman kah­teen vaikutuspiiriin: islamin alueeseen (dar al-islam) ja sodan alueeseen (dar al-harb). Islaminuskon korkein päämäärä on tehdä jihadin kautta koko maailmasta islamin aluetta (dar al-islam) jossa on shari’a-laki käytössä.

Esa Niemi

Halvin vaihtoehto on tuhota ISIS:n talous ja ISIS joutuisi monen rintaman sotaan samalla kun koneisto vaatii aina vain enemmän resursseja vrt. natsi-Saksa 1944 kahden rintaman sota.

Kaikkien konfliktien sydän on sotatalous ja sitä kautta mahdollisuus sotia. Somaliassa Al Shabaabin taloutta onnistuttiin tuhota kieltämällä rahalähetyksiä ja Al Shabaab heikkeni kun AMISOM vahvistui.

USA kielsi hawala-rahalähetykset jo aiemmin, mutta suurimmat rahalähetykset tuli Euroopasta, mutta niitä kutsuttiin tällä kehitysavuksi. Kun USA muutti terrorismilakeja ja se asetti Eurooppalaisille pankeille tiukempia vaatimuksia, niin hawala-rahalähetysten/ ns. kehitysavun lähettäminen vaikeutui ja samoin Al Shabaabin tilanne. Tämän ns. kehitysavun vaikeuttaminen aiheutti myrkyn Euroopassa, mutta säästi ihmishenkiä Somaliassa eikä mennyt kauan kun Al Shabaab menetti mm. Mogadishun ja monet tärkeät kaupungit.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Aineksia kasaantuu, sopimuksesta ei ole tietoa. Parin päivän ajan on puhuttu Venäjän lentovoimista Syyriassa pommittamassa ISIStä:

http://freebeacon.com/national-security/russia-dep...

Esa Niemi

ISIS:llä ei ole enää oikein kohteita, joita pommittaa. Kyse lienee vain Putinin näytöksestä tai asetekniikan kokeilusta reaalielämässä.

Natomaiden pommitukset ISIS:n asemiin todettiin jo tehottomiksi eikä kenelläkään ole osoittaa mitään järkeviä maalitauluja. Lentopommituksilla ei siis vaikuteta tapahtumien kulkuun, vaan motiivi on jokin muu.

Toimituksen poiminnat