esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Irakissa ei muusta puhutakaan kuin Suomesta ja Juha Sipilän talosta

Pääministerin kyselytunnilla pääministeri Juha Sipilä vahvisti, että levittäisi edelleenkin todellisuudesta irrallaan olevaa mielikuvaa maailmalle, että Suomessa saa upeita taloja ilmaiseksi vain ilmestymällä tänne.

 

Jos ilmainen elämä pääministerin upeassa talossa koskisi suomalaisiakin, niin paikalle ilmeistyisi paljonkin asukasehdokkaita, mutta Irakista lähtee jo isompia määriä paremmasta elintasosta haaveilevia.

 

Pääministerin vastuuton lausunto lähettää monia ihmisiä vaaralliselle matkalle ja tämän takia kuolee ihmisiä. Lisäksi ISIS saa lisää rahaa ihmissalakuljetuksesta kun Sipilän markkinointipuhe puree Irakissa ja asiakkaita riittää. ISIS käyttää saamansa rahat väkivaltakierteensä levittämiseen ja kiihdyttämiseen. 

 

Suomeen tulevista YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytyneistä turvapaikanhakijoista valtaosa on juuri irakilaisia. Turvapaikasta kieltäytyminen kertoo vain, että matkan motiivi on muu kuin suojelu.

 

 

Pääministerin kyselytunti 20.9.2015:

Toimittaja:

"Herätitte suurta huomiota, kun luovutitte Kempeleessä omakotitalonne pakolaisten käyttöön, että ne voivat käyttää sitä. Käsi sydämellä vastaus tähän, pitäisittekö saman puheenvuoron vielä uudestaan, jos voisitte harkita, sillä Irakissa kuulemma siitä puhutaan hyvin paljon. Tänne tulee irakilaisia, ja katsoin viikko sitten Malmössä, kun haastateltiin näitä Suomeen tulijoita, että Irakissa ei muusta puhutakaan kuin Suomesta, ja nimenomaan tämä teidän tarjouksenne on luonut tätä Suomi-kuvaa. Siihen näkyi puuttuneen tänään myös puoluetoverinne Paavo Väyrynen blogissaan.  "


Pääministeri Sipilä:


"Ilman muuta pitäisin saman puheen."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sipilä Irakin suosituin politiikko ja kuuluisin Eurooppalainen ;)

Esa Niemi

Tämän pitäisi viimeistään pysäyttää pääministeri miettimään sanojensa vaikutusta, mutta kieltäytyy edelleenkin ymmärtämästä vastuutonta lausuntoaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Irakissa elää 36 miljoonaa ihmistä. Siellä kaikki eivät osaa edes lukea. He eivät todellakaan keskustele Sipilän kämpästä Kempeleellä päivät pääksytysten. Tämä oli taas nyt vaihteeksi todella todellisuudesta irrallaan oleva kirjoitus.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Petra tieto kulkee ilman, että osaa kirjoittaa tai lukea sanaakaan.

Esa Niemi

Petra, irakilaisten keskuudessa leviävät puheenaiheet eivät edellytä lukutaitoa.

Toimittajan mukaan Sipilän omakotitalosta puhutaan Irakissa ja se on varsin todenmukainen eikä todellisuudesta irrallaan oleva huomio.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juu, 36 miljoonaa irakilaista lukee Puheenvuoroakin päivittäin. Kaikki pyörii Sipilän ympärillä Irakissa. Kaikilla 36 miljoonalla ihmisellä on aikaa ihmetellä maailman menoa, ja ainoastaan ja vain Suomessa olevaa "suuren maailman meininkiä". Hitto te olette sekaisin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #9

Tällaiset kommentit ovat ongelman vähättelyä. Laitetaan ongelma maton alle ja ollaan hiljaa niin se katoaa. Otetaan kaikki tänne pyrkivät vastaan ja ollaan hiljaa. Mitään ongelmia ei ole.

Tämä on yritys vaientaa keskustelua ja nolata vastapuoli.

Jos vaikkapa 2000 ihmistä puhuu aiheesta se synnyttää tilanteen josta voidaan sanoa että muusta ei Irakissa puhutakaan. Veikkaan että määrä on suurempi johtuen sosiaalisesta mediasta.

Olisiko Orpo ryhtynyt mihinkään toimiin elleivät kansalaiset olisi ottaneet asiaa puheeksi? Tuskinpa, hänen mielestään suomalaisten on hyvä tutustua muihin kulttuureihin. Hän on ollut täysin osaamaton ja kyvytön ja on todella outoa että kansalaisten pitää puuttua asiaan joka kuuluu sisäministerille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Onneksi te viisi olette järjissänne.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Petra Petra, älä nyt sekoile ... tottahan moniosaajat osaavat myös lukea. Tai ainakin ne jotka osaavat kertovat niille muille tuhannnen ja yhden yön satuja.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Lähi-idän lehdistössä on melko paljon juttuja sekä myös valokuvia tapaus Sipilään liittyen. Valtaosa on arabiankielisiä, mutta jos ei sitä hallitse löytyy monilla lehdillä englanninkieliset versiot. Lisäksi on puhtaasti englanninkielisiä. Usein näistä voi lukea Suomen tapahtumista ennekuin oma valtamedia niistä kertoo. Arvostelusi paikallisten lukutaidosta on peräti nolo. Irakissa lukutaito on reilu 85% ja luetun ymmärtäminen on luultavasti korkeampi kuin täällä meillä.

pekka numminen

Raimo Nurmi, Petra Nyqvist kuuluu niihin, jotka tietävät kaiken meitä muita paremmin ja ovat aina oikeassa. He myös saavat haukkua ja arvostella muita, koska ovat niin paljon meidän muiden yläpuolella.

Joten jos Petra väittää että nämä i-phonet käsissä Suomeen saapuvat nuoret miehet ovat lukutaidottomia (edes osa heistä), niin toki se on totta.

Jos vaikka minä väittäisin että somalit ovat huomattavalta osin lukutaidottomia... Moinen olisi törkeää rasismia, eikä auttaisi yhtään, vaikka esittelisin mitä tilastoja...

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Itseasiassa irakilaisista yli 80% ja yli 15-vuotiaista miehistä 90% on luku- ja kirjoitustaitoisia, eikä internet todellakaan ole mikään tuntematon käsite etenkään nuorten keskuudessa. Ja miksei Irakissa keskusteltaisiin maailman menosta aivan kuten muuallakin? Sipilän teosta uutisoitiin näyttävästi mm. Al Jazeeran toimesta, joka tavoittaa alueella kymmeniä miljoonia ihmisiä, maailmanlaajuisesti satoja miljoonia.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Nyqvist ei selvästi ymmärrä kuulemansa eikä lukemaansa, vaikka onkin lukutaitoinen suomalaisen koulujärjestelmän ansiosta.

Nyqvistin kirjoitukset ovat enimmäkseen täysin todellisuudesta irrallaan olevia sepustuksia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Nyqvistin kirjoitukset ovat enimmäkseen täysin todellisuudesta irrallaan olevia sepustuksia."

Mikä blogeistani sisältää sepustuksia?

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi Vastaus kommenttiin #45

"Sekoileva" blogisti... Kas kun et alkanut kysellä mitähän muuallakin maailmassa meistä/ minusta sanottaisiin ?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #46

En ymmärrä yhtään mitään, mitä yrität sanoa.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi Vastaus kommenttiin #47

Etpä tietenkään. Ymmärrän ettet ymmärrä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No mutta tässä yhteydessähän kannattaa haukkua Paavi samaan kasaan. Sehän teki saman tempun. En tiiä onko Soini tuosta Paavia moittinut. Paavolla sitä ois pokkaa Paaviakin vähän ojentaa. Kyllä voi olla ylpeä maamme johtavien poliitikkojen vaikutusvallasta maailmalla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ilkka, joko olet saanut maahanmuuttajia Oklahoomaan katukiviä tekemään ?

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Päämimisteri näyttää olevan edelleen täysin todellisuuden ulkopuolella. Hän antaisi edelleen samanlaisen kutsun.

Sisäministeriksi pitäisi nyt valita mahdollisimman nopeasti Päivi Räsänen. Orpo ja Sipilä ovat täydellisen taitamattomia ja kyvyttömiä selviämään ongelmista jotka he ihan itse ovat synnyttäneet.

Tästä tulee mieleen valtionyhtiö Morenian kauppa jossa myyjä ei tiennyt mitä oli myymässä eikä ostaja tiennyt mitä oli ostamassa. Sotkua selvitellään jälkikäteen ja kustannukset ovat suuret.

Taakanjakoon suostumisen ja Sipilän kutsun takia turvapaikanhakijoista syntyy miljardikulut samaan aikaan kun suomalaiset säästävät ja kituuttavat ja leikkaavat omasta elintasostaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ovensuukysely Irakissa. "Kuka on Juha Sipilä?" . Mikähän olisi tulos?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan voisi tehdä ovensuukyselyn Suomessa, että kuka on Suomen pääministeri.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Irakilaisilta voisi kysyä missä sijaitsee Suomi niminen valtio, tuskin tietänevät.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #38

Arto, miksi heidän täytyisi tietää missä Suomi sijaitsee kun pyytää vain ihmissalakuljettajia viemään Suomeen, jossa jaetaa upeita taloja ilmaiseksi.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

Mielestäni Sipilän teko on hyveellinen ja epäitsekäs. Mitä tahansa hyvää ja ihmisystävällistä Suomessa ikinä voisikaan tapahtua, olisi se omiaan luomaan Suomesta mielikuvan paikkana, jossa saattaisi haluta asua.

Keskustelukulttuurissa ilmenee tarpeetonta vastakkainasettelua ja kyvyttömyyttä sietää kognitiivista dissonanssia. Puolueettomasta kannasta on mahdollista löytää samaistuttavia piirteitä keinotekoisen vastakkainasettelun molemmin puolin, hämmentyneenä voisi tulkita niiden tukevan juuri omaa agendaa, vastakkainasettelun lieventymisen sijaan.

Kirjoitus tuntuu sisältävän premissin, että kun Sipilän tekoon on liitettävissä joistakin näkökulmista tarkasteltaessa myös negatiivisia seurauksia, niin tämä jotenkin osoittaisi kaikenlaisen välittämisen epäonnistuneen. Minusta olisi aiheellista murehtia jos maailmassa ei olisi enää tilaa jaloudelle, nihilismissä piehtaroimisen ja syyllistämisen sijaan.

Esa Niemi

Henri, ihmisten lähettäminen vaaralliselle matkalle todellisuudesta irrallaan olevan mielikuvan takia on täydellisen vastuutonta, jonka seurauksena ihmisiä tulee kuolemaan tätä haavekuvaa tavoitellessaan.

Ihmisten tapattaminen ja ISIS:n sponsoroiminen tuskin on kovin hyveellistä ja epäitsekästä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Joko muuten on Sipilän kodissa turvapaikan hakijoita? Kuka tietää?

Sipilällä saattaa olla liiketoimintaa Irakissa?

Esa Niemi

Hemmo, käsitän, että vasta loppuvuodesta ja siitä tulee oma media show, joka leviää maailmalla markkinoimassa Suomeen tuloa vielä lisää.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kenenkähän vastuulla on valita ne Sipilän entiseen kotitaloon muuttavat turvapaikanhakijat. On meinaan lievät paineet valitsijalla. Ei oikein passaa asuttaa "17-vuotiaita" tai yleensäkään turviksia, joiden tarinat eivät ole pitäviä. Jos sinne muuttaa vain irakilaisia, niin ihme rasismia kun ei somalit kelvanneet jne.

Jouko Silvennoinen

Henri tiedätkö joko Sipilä on saanut spr:n statuksen taloonsa, joka tulee ja jokaisesta asukkaasta sen jälkeen tipahtaa maksu ,se siitä hyvänteväisyydestä.
Mutta ihanaa mielenilmauksemme näkyy myös tuottavan tulosta, Irakiin saakka mennyt lukutaitoisille tieto ettei kaikki Suomen kuninkaat halua tänne heitä, ja jokainen kolme lukutaitoista levittää sanaa näille lähes 36milj. lukutaidottomalle ilosanomaa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Sipilän teko oli ihan selvä kutsu mutta se ei ollut kutsu kaikille maailman turvapaikanhakijoille, vaan se oli kutsu meille suomalaisille. Kutsu tehdä jotain hyvää.
Ja kyllä, kyllä meillä taitaa aika vahva pääministeri olla, koskapa kampittajilla ei ole juuri muita keinoja vastustamiselle olla, kuin kääntää tämän luokan asioita päälaelleen.
TehemmäVäyryset ja nukuthan yön yli.

Esa Niemi

Ilkka, Sipilän kutsua on vaikea rajoittaa koskemaan tiettyä kansalaisuutta ja se leviää köyhissä maissa kertoen, että täällä annetaan upeita taloja ilmaiseksi kaikille tänne tulijoille.

Sipilän tulisi osoittaa kykyä harkintakykyyn ja lopettaa tälläiset jutut, jotka konkreettisesti lähettää ihmisiä vaaralliselle matkalle ja sponsoroi ISIS:ä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Vaikka en puolueita, enkä varsinkaan pääministeripuoluetta minään viisastenkivinä pahemmin arvostakaan, täytyy nostaa hattua Sipilälle ja Orpolle.
Nämä kun näyttävät kykenevän asialliseen, analyyttiseen ja kiihkottomaan toimintaan tämänkertaisen haasteen edessä.

Toisin kuin eräätkin tahot joilla näyttää nyt olevan paniikkivaihde päällä. Voidaan puhua rehellisesti hallitsemattomasta paniikista.
Itse olen tottunut pitämään suomalaisuutena rauhallisuutta ja kykyä toimia kiihkottomasta, joten sellaisia panikoitsijoita pidän lähinnä pelkureina jotka ovat nyt tehneet housuunsa lapsuusajan vahingon heti ensimmäisen haasteen koittaessa, ja jättämään muut pulaan.

Esa Niemi

Sipilä ja Orpo joutuvat muiden lailla myöntämään ettei vastaanottokyvyn ylittävä maahanmuutto tule onnistumaan. Se ei ole onnistunut Ruotsissa eikä Saksassa eikä missään muuallakaan.

Sipilän täytyy vain määrittää kuinka suurilla tai pienillä vahingoilla Suomi halutaan säilyttää.

Historia tulee tuomitsemaan nykyisen maahanmuuttopolitiikan ja Sipiläkin kertoo muistelmissaan ettei silloin ymmärtänyt tilanteen vakavuutta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Vastaanottokykymme ei ollenkaan ylity joskin vauhti on kova. Miksiköhän valtamedia vaikenee niistä jotka ovat lähteneet pois?

Parempi valmistautua siihen että jatkoss määrät vain kasvavat. Sä olet yksi niistä jotka ovat valmiita pyrkimään pakoon ja jättämään muille hommat.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #36

Tomi, eli me kykenenemme kotouttamaan ja työllistämään kaikki tänne aiemmin tulleetkin.

Meillä ei ole ollut vastaanottokykyä edes aiemmille pienemmille määrille ja kotouttaminen + työllistäminen on kesken monen kohdalla entuudestaankin.

Vastaanottokykyä on ylitetty jo vuosia ja siksi se tuotti tuhatpäin syrjäytyneitä maahanmuuttajia ennen näitä isompia määriä.

Mistä asunnot jopa 200 000 per vuosi tuleville?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Arvelen, ettei katugallupissa tavantallaaja Irakissa tiedä, että Suomi -nimistä maata on olemassakaan.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Sie Kuikka vaikutat senverran fiksulta tyypiltä ni Osaisiko sie kertoa että miksi just niitä irakilaisia sinne Suomeen ilmestyy vaikka tavantallaajat Irakissa ei tiiä ees Suomea olevan olemassa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Noissa muslimimaissa on ihmeen fiksua porukkaa.

Jo 80-luvulla Suomeen tuli irakilaisia, joita ei kiinnostanut lähteä Irania vastaan sotimaan. Yksikin koulutti itsensä täällä tekniikan lisensiaatiksi saakka, jonka jälkeen työura jatkui Nokialla.

Iranissa käydessä jätkät tunsivat Suomen hyvin. Jari Litmanen oli se henkilö, josta siellä (ainakin miehet) puhuivat. Vaikka siinä vaiheessa ura oli jo ehtoopuolella, parhaimmillaan hän oli niin hyvä, että hän oli edelleen yksi suurista. Itse en häpeäkseni tuntenut nimeltä yhtään iranilaista jalkapalloilijaa mutta sentään tiesin, että yksi pelasi Bayern Müncheninissä.

Kuala Lumpurissa taas Suomi tunnettiin Mika Häkkisestä. Ainakin taksikuskit. Hänenkin osaltaan tuolloin ura oli jo ohi mutta edelleen hän oli ykkönen vaikka Räikköselläkin taisi olla jo voitto Sepangista.

Indonesiassa Pekanbarun kentällä konetta odotellessani ryhdyin juttelemaan nuoren naishenkilön kanssa. Hän taas tiesi Suomen siitä, että Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa. No, ehkä yliopisto-opiskelijoilla on laajemmat tiedot.

Saudeissa sentään tapasin miehen, joka sanoi kerran käyneensä Suomessa. Eikä ollut kuulemma pitänyt maasta. (JK. En nyt muista, oliko hän aito saudi vai vain keskijohdon normiarabi... No, irakilainen ei ainakaan. Siihen aikaan Saudeista ei varmaan Irakiin menty kuin M16 kourassa, joten tuskin irakilaisetkaan kovin kovassa huudossa olivat.)

Vielä viime vuonna tekin Perussuomalaiset vähättelitte Sipilää, että häntä ei kukaan tunne Suomen ulkopuolella ja Soini on suomalaispoliitikoista tunnetuin maailmalla. Niin muuttuu maailma, Eskoseni.

Litmanen ja Häkkinen. Jalkapallo ja formula taitavat olla kaksi maailman laajimmin seurattua urheilulajia. Sipilä on hyvässä seurassa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"- Suomi on erittäin hyvä. Tulen rakastamaan sitä. Irakissa kaikki ihmiset puhuvat nyt Suomesta, Ghanem kertoo."

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yk-va...

"Sotaa pakoon lähteneet nuoret miehet, joiden joukossa on myös 16-vuotias nuorukainen, kertovat, että Somaliassa kaikki puhuvat Suomesta.

– He sanovat, että Suomesta saa helposti luvan jäädä. Ruotsi ja Saksakin ovat hyviä maita."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144227645030...

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Onkohan sulla joku väärä linkki noissa kun ne on kuulemma Irakissa lukutaidottomia eikä eikä edes tiedä Suomea tai että missä Suomi on. Näin minulle on kerrottu. ;-)

Esa Niemi

Juha:
"Arvelen, ettei katugallupissa tavantallaaja Irakissa tiedä, että Suomi -nimistä maata on olemassakaan."

Jos edes 1% tietää ja lähtee Suomeen, niin se on jo 360 000 irakilaista + perheenyhdistämiset.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Kyllähän tuon Sipilän jalous tulee tappamaan ihmisiä matkalla, se on varma. Ja tuohan oli avoin kutsu kun tietävät palautuskäytännöt ja mies ei ymmärrä vieläkään mitä teki.
Nyt pitäis nimittää Niikko tai Immonen sisäministeriksi ja Sipilän tilalle mielellään joku eiuskovainen.

Ps. Ruotsi on Suomea pitemmällä monikulttuurisuudessa sillä Ruotsi luokittelee Bagdadin alueen turvalliseksi ja Suomi taas ei. Ja onhan nämä ruotsalaiset neuvotelleet karkoitussopimuksetkin kuntoon Irakin, Somalian yms. Kanssa. Eli Suomea on johtanu kauheet tunarit.

Esa Niemi

Hyvä huomio tuo, että ääriliberaali Ruotsikin vetää tiukempaa politiikkaa kuin Suomi.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Astrid Thorsia saamme kiittää, että Suomella ei ole karkoitussopimusta Irakin kanssa. Somaliasta puhumattakaan.

Tästä taas huomaamme että pakkoruotsi on täysin hyödytön, kun Thors ei ymmärtänyt miten Ruotsissa vastaavat sopimukset tehtiin. Eli ylipäätänsä ei hoitanut hommiaan ja ollut kuulolla muihin Pohjoismaihin.

Muuten onko Norja jo "sulkenut" rajansa. Eiks Pohjanmerellä riittäisi öljynporauslautoilla töitä vaikka millä mitalla afrikkalaisille ja "lähi-itälaisille " eli arabeille ?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Sipilä haistaa rahan sijoittajana ja miljoonamiehenä ja antaa ihmismassojen vyöryä kotiin asti ;)

Marko Parkkola

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1506269329...

Missähän on lähin vastaanottokeskus Tampereelta? Olen kai jossain poliisin rekisterissä, anakin ampuma-aserekisterissä, joten voisin hakea taksikortin itselleni.

Toimituksen poiminnat