esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Valitseeko tuleva turvapaikanhakija Fadel Nasser Suomen vai Ruotsin?

Fadel Nasserilla on ongelma lähteäkö Suomeen vai jääkö Ruotsiin.

 

Helsingin Sanomat pohti Suomen mainetta potentiaalisten turvapaikanhakijoiden keskuudessa Ruotsissa kun he eivät vielä tiedä, että Suomi aikoo arvioida uudelleen Irakin turvallisuustilannetta.

 

Virallisen mantran mukaan kyse on hädänalaisista pakolaisista, mutta Fadel Nasserilla on edessä suuri päätös missä viettää loppuelämänsä kun voi kerran valita eri maista. Nasser on kuullut, että Suomen poliisi on paha ja kieli vaikea, mutta kaveri on lähdössä Suomeen. Turvapaikkahakemuksessa tuskin lukee, että hakee turvapaikkaa Suomesta siksi, että kaverikin hakee. 

 

 

 

"Minulle on kerrottu, että Suomen poliisi on paha. Ja kieli on kuulemma vaikea", sanoo turismialalla Irakissa työskennellyt Nasser.

 

Matkatoveri haluaa silti Suomeen, joten pian pitäisi valita. Nasser aikoo nukkua yli yön ja tehdä sitten suuren päätöksensä: missä viettää loppuelämänsä?

 

Monilla Nobelbergetissä on silti Suomesta myös oikein hyvä kuva. Esimerkiksi Suomen päätös arvioida Irakin turvallisuustilannetta uudelleen ei tunnu vielä kantautuneen tänne asti."

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1443588813639?ref=hs-prio-A3

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Jokainen pelästytetty surffari on miljoonasäästö.

Lumipukumiehet, taas teitä tarvitaan rajaa vartioimaan!

Esa Niemi

Jokainen perusteeton turvapaikanhakija, joka ei tule Suomeen on miljoonasäästö.

Lakanoiden jäljittäminen työllistää poliisia, joten sen osan voi skipata.

Niemi Seppo

Ensimmäinen pointti on, mistä ei karkoteta. Jos vakka sattui bisneksestä jäämään kassa taskuun

Esa Niemi

"Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan ulkomaalaislain porsaanreikä on muodostumassa ei-toivotuksi vetotekijäksi Suomelle.

Räsänen mukaan korkeimman hallinto-oikeuden viime vuonna tekemä päätös tilapäisen oleskeluluvan myöntämisestä henkilöille, joita ei ole onnistuttu poistamaan maasta, on saattanut johtaa pykälän hyväksikäyttöön.

– Päätöksen jälkeen myönnettyjen tilapäisten oleskelulupien määrä on kymmenkertaistunut, Räsänen sanoo.

Suomi on Räsäsen mukaan ainoa maa, jossa järjestelmä on voimassa. Sen perusteella maasta poistamispäätöksen saanut henkilö, jolla ei ole lakiin tai kansainvälisiin sopimuksiin pohjautuvaa perustetta jäädä Suomeen, voi itse päättää maahan jäämisestään, mikäli hän tulee tietystä maasta ja vastustaa paluutaan kotimaahansa."

http://yle.fi/uutiset/rasanen_ulkomaalaislain_pors...

Toimituksen poiminnat