esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Turvapaikanhakijat Saksassa: tappeluja, takseja, rahaa ja tyytymättömyyttä

Nykyajan turvapaikanhakijat ovat varsin vaativia eikä mikä vain kelpaa kuten Suomessa juuri nähtiin ettei ilmainen ruoka kelvannut kuin koiranruoaksi.

 

Saksan sisäministeri hämmästelee nykyajan turvapaikanhakijoiden käytöstä Saksassa.

 

"Saksan sisäministeri ihmettelee turvapaikanhakijoiden käytöstä

 

Ministeri Maizièren mukaan nykytulijoista monet ajelevat taksilla ympäri Saksaa ja valittavat majoituksesta ja ruoasta.

 

- Nyt on paljon pakolaisia, jotka uskovat voivansa mennä itse minne tahansa. He lähtevät majoituspaikoista, tilaavat taksin ja heillä on hämmästyttävän paljon rahaa ajaakseen satoja kilometrejä Saksan läpi, Saksan sisäministeriThomas de Maizière sanoi saksalaisella ZDF-kanavalla.

Sisäministerin mukaan Saksaan saapuneiden tulijoiden käyttäytyminen on muuttunut viime aikoina.

- Kesään asti pakolaiset olivat kiitollisia siitä, että olivat meillä. Nyt on paljon pakolaisia, jotka lakkoilevat, jos heidän majoituksensa ei miellytä ja jos ruoka ei sovi heille, Maizière kommentoi.

Saksassa on viime päivinä huolestuttu myös turvapaikanhakijoiden majoituspaikoissa tapahtuneista tappeluista, joissa näyttää olleen kyse etnisistä tai kulttuurisista erimielisyyksistä."

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015100220454151_ul.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja turvapaikanhakijoita lähtee todennäköisesti liikkeelle lisää kun Venäjä aloitti iskut Syyriassa:

Kansainvälinen julistus Venäjää vastaan: Syyrian iskut lopetettava heti

Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Qatarin, Saudi-Arabian, Turkin ja Britannian yhteisessä julistuksessa vaaditaan Venäjää ”lopettamaan heti hyökkäykset Syyrian oppositiota ja siviiliväestöä vastaan”. Venäjää vaaditaan myös keskittämään toimintansa ISIS-jihadistijärjestön vastaiseen taisteluun.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kv_julistus_v...

Esa Niemi

Seija, nämä turvapaikanhakijat tuskin hakeutuvat pakolaisleireille, jossa suojelua on tarjolla.

EU:n turvapaikkapolitiikka taas tukee Islamic Staten sotataloutta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hakeutuvat minne hakeutuvat, mutta Venäjän aloittamat sotatoimet lisäävät pakolaisvyöryä.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #17

Venäjä pyrkii varmasti rajoittamaan sotatoimet sotilaallisiin kohteisiin. Jos sotilaallisiin kohteisiin iskeminen lisää pakolaisvyöryä paikallisesti, niin miten se liittyy Saksan perusteettomiin turvapaikanhakijoihin, jotka nimenomaan kieltäytyvät tarjotusta turvapaikasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Puhu sinä vaan Venäjän puolesta, mikä lienee tarkoituskin mutta. Venäjän kohteena piti olla ISIS, vaan kuinkas sitten kävikään:

Venäjä ilmoitti ennen ilmaiskujen aloittamista aikovansa hyökätä vain ISIS-järjestöä vastaan. Maltillisiin oppositioryhmiin kohdistuneiden iskujen jälkeen Venäjä on pyörtänyt puheitaan ja todennut aikovansa iskeä muihinkin kohteisiin.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/fox%20news%20...

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #19

Voin kommentoida vain omia kirjoituksiani siltä osin kuin olen kirjoittanut, mutta Venäjän puolesta puhumiseen liittyvät seikat eivät liittyne minuun.

En tunne tarkkaan Venäjän iskemiä kohteita sen enempää enkä voi kommentoida näitä muulla tavoin kuin oletuksena näiden olevan sotilaallisesti strategisia kohteita.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämän viikon pikku-uutinen: Saudi-Arabian johtaman koalition (?) ilmapommituksissa Syyriassa kuoli 131 siviiliä hääseurueesta.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Törmäsin hyvään kirjoitukseen aiheesta:

"On kurjaa, että pakolaiset eivät ole kuin ennen.

Aito pakolainen on riutunut, hiljainen ja pyyteetön. Hänen silmissään näkyy kipu. Hän on vaaraton ja varaton.

Köyhä, joka näyttää köyhältä. Ihminen, jolta on mennyt toivo. Nainen, joka ymmärtää paikkansa.

Kyllä me länsimaissa asuvat haluamme auttaa.

Ojennamme kätemme nöyrästi päänsä painaville, itkuisin silmin kiittäville ja kiitollisuutta vannoville.

Autamme naisia, tyttölapsia ja hellyttäviä mummoja. Pörröisiä koiranpentuja tai laihaa kissaparkaakin voimme auttaa.

Miehistä tai nuorukaisista ei ole niin väliksi.

Emme halua eteemme vahvaa kansalaista vaan heikon pakolaisen.

Uskomme, että nainen on nöyrä. Nainen taipuu, suostuu ja tottelee. Lähettäkää meille naisia.

Auttaminen on kohottava tunne. Olemme valmiita siihen, kaipaamme sitä.

Siivoamme vaikka kaappimme, jotta saamme kokea sen. Minäkin autoin!

Kunhan tulijat käsittävät, että ei ole heidän asiansa pyytää, vaatia tai olettaa mitään.

Heidän on ymmärrettävä, että tässä on kyse meistä, ei heistä. Tässä kriisissä me kohoamme, nousemme ja jalostumme.

Pakolaisen sanavarasto saa mielellään olla lyhyt. ”Kiitos” riittää."

http://suomenkuvalehti.fi/ylamaan-kettu/2015/10/01...

Esa Niemi

Bodil, pakolainen on yksinkertaisesti henkilö, jolle on myönnetty pakolaisasema perustellun vainon tai uhan takia.

Henkilöt, jotka ovat kieltäytyneet mm. YK:n pakolaisleireillä tarjoamasta turvapaikasta ja heidän odotukset ovat korkealla ruoan ja hotellitähtiluokituksen suhteen ovat kaikkea muuta kuin pakolaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Bodilin jutut ovat yhtä älyttömiä kuin aina ennenkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Makkonen menee henkilökohtaisuuksiin kuten usein ennenkin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

No joo. Ei pitäisi mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta ihmettelen, kuinka naiiveja täällä voidaankaan olla, kun tosiasiat ovat silmien edessä ja videoklippejä lehdet ja netti pullollaan. Aggressiiviset nuoret miehet vatimassa rahaa, valittamassa rouasta ja palvelujen laadusta, kiukuttelmassa huonosta siivouksesta. Talouden mittarit kertovat, että valtion menot kasvavat joka päivä suunnilleen 30 miljoonan euron vauhtia ja vauhdin voi odottaa kiihtyvän, kun yksitynen liiketoimina on iskenyt silmänsä vastaanottobusinekseen. Ja meilä vain löytyy henkilöitä, jotka ovat sitä mieltä, että tätä kehitystä ei pidä mitenkään kritisoida eikä siihen pidä pyrkiä vaikuttamaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän ne miehet laitettu järjestykseen ja kerrottu sekin ettei nälkälakkokaan auta. Toisaalta hyvä että kiukuttelivat näkyvästi ja marssivat poliisiasemalle, sen uutisen käsittelyssä hoitui kaikenlainen kiukuttelu kerralla.

http://yle.fi/uutiset/ruokaa_vastaan_mieltaan_osoi...

Jani Virtanen

Ei olla niin naiveja. Ei kukaan ole. Jos olisi niin naivi, tulisi kusetetuksi koko ajan elämässään.

Hei, valitetaan tupakkiaskin ja falafelin(!) hinnasta, uhotaan että lähdetään takaisin kun on niin ja näin sekä ilmainen ruoka ei kelpaa: yksinkertaisesti niin typerää ihmistä ei ole, että ei tajuaisi tässä tapauksessa todellisia motiiveja.

Kyseessä on poliittisen korrektiuden tekopyhyys. Sama ilmiö oli ennen vanhaan neukkulan kanssa: ei voinut olla huomaamatta asioiden surkeata tilaa mutta silti oli pakko keksiä jotain onnetonta ja elää omien valheittensa kanssa. Mulla on työkaveri joka on SPR:n vapaaehtoinen mutta hänellä alkaa olla vähän "flirttailua rasismin kanssa".

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kuka nyt tässä on naivi? Jos uskoo kaiken mitä netissä lukee ja ainoa kosketus turvapaikanhakijoihin on jotain videoklippejä. Suomessa on noin 17000 turvapaikanhakijaa ja heistä noin 70 järjesti rauhallisen marssin. Turvapaikanhakijat ovat ihmisiä siinä missä mekin.

Ei kukaan olisi halunnut että tänne tulisi näin paljon turvapaikanhakijoita mutta nyt tilanne on tämä ja sitten toimitaan sen mukaan.

Käy itse tutustumassa turvapaikanhakijoiden arkeen. Vastaanottokeskusten ympärillä on kaikenlaista vapaaehtoistoimintaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

Naiivia on väittää aggressiivista vaatimusten esittämistä rauhalliseksi marssiksi.
Naiivia on väittää Oulun tapausta ainoaksi, kun useista muista vastaanottokeskuksista tulee tietoja samanlaisesta käyttäytymisestä.
Naiivia on olla ajattelematta nykyisen suuruisen maahanmuuton seurauksia.
Naiivia on olla näkemättä, että turvapaikkamekanismia käytetään tavallisen siirtolaisuuden oikotienä ja etuuksien hankinnan välineenä.
Naiivia on ehdottaa veden äyskäröintiä veneeseen sellaiselle, joka on huolestunut veden tulvimisesta veneeseen.

Sen sijaan naiivia ei enää ole Bodil Rosengrenin tapa suhtautua joukkoväkivaltaan kuittaamalla se heitolla: "Ei ole mikään ihmisoikeus mennä vastamielenosoituksen sekaan kuvaamaan kännyllä. Et ole mikään uhri vaan itse halusit että näin käy".

Se on kyynistä.

Jani Virtanen

Jos olen menossa kokkareille, en ole tyytyväinen jos saan siellä kevytmaitoa. Oletin saavani ilmaista viinaa. Tosin en kiukuttele vaan lähden veke.

Jos olisin paremman elintason perässä, en olisi tyytyväinen vain johnkin"suojeluun" koska en sitä ollut hakemassakaan. Täysin naivia odottaa tällaisilta jotain kiitollisuutta, hitto soikoon. Ei niin tyhmää ihmistä todellisuudessa ole, ettei tajuaisi minkä perässä tänne ja saksaan tullaan. Tulevat tosin pettymään ja järkevintä olisi lähteä heti takaisin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saksa on paska maa, totesi keihäänheittäjä Seppo Rätykin aikoinaan.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Maahanmuuttopolitiikka ja siihen liittyvät turvallisuuspoliittiset asiat on hoidettu enemmän kuin huonosti. Se, kenen pitäisi ottaa vastuu tästä on tietysti Suomen hallitus. Siitä, kenen täytyisi ottaa vastuu koko pakolaiskriisistä. Ensinnäkin tietysti jokaisen Euroopan maan johtajan pitää ottaa vastuu ja tilanne hallintaan oman maansa turvapaikkapolitiikasta, joka väistämättä vaikuttaa muihinkin valtioihin, erityisesti Schengen-alueen sisällä. Kuitenkin viime kädessä koko pakolaiskriisistä päävastuun ja laskun pitäisi langeta Yhdysvalloille liittolaisineen siksi, että heidän ahneutensa ja maailmanvalloituspolitiikkansa vuoksi tilanne Lähi-idässä on mikä on, tosiasia on ettei mikään Länsimainen Demokratia istu näille eri uskontolahkoille, tämä nähtiin Irakin valloituksessa, kun sinne syntyi valtatyhjiö, ja ääriuskonnonollinen Isis pääsi voimistumaan, olemassa olevaan valtatyhjiöön. Tämä on aiheuttanut täydellisen sekasorron Lähi-itään, ja pakolaisvirran Eurooppaan. Yhdysvallathan on pessyt kätensä koko ongelmasta, eivätkä ymmärtääkseni edes vastaanota pakolaisia kriisialueilta kuin "kourallisen", jos sitäkään. Syyrian sota ei ratkea, ellei diktaattori Bashar al-Assadin hallinnon kanssa neuvotella, koska tätä valtakoneistoa/hallintokoneistoa,sekä armeijaa tarvitaan ainakin vallanvaihtoajan, muuten siitä seuraa vielä kovempi verilöyly, ja pakolaisvirran vyöry Eurooppaan, tätä Putin ja Venäjä ajaa takaa. "Pysyvästi al-Assad ei voi tietenkään sotarikollisena jäädä Syyrian johtoon" Ristiriidat Euroopan sisällä ovat jo niin vakavia ja johtajuus kadoksissa, että seurauksena voi olla väkivallan ja levottomuuksien ja ääriaineisten ryhmien vahvistuminen Suomessakin. Jos ei tätä saada kuriin, niin tulijoita on kuin "sopulilauma", ja silloin tätä ei hallitse kukaan. Apu pitäisi koordinoida yk-pakolaisavun kautta, pakolaisleireille, niin kauan kuin saadaan kriisipesäkkeet Lähi-idästä poistettua.

Toimituksen poiminnat