esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Poliittinen väkivalta hyväksytty, en voi osallistua mielenilmaisuun

Luin kauhulla Marko Parkkolan kokemuksia osallistuttuaan "Rajat kiinni" mielenilmaukseen, joka siis tähtää rajavalvonnan palauttamiseen Suomen rajoilla perusteettomien turvapaikanhakijoiden vyöryn hillitsemiseksi ja hyvinvointivaltion säilyttämisen puolesta.

 

http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203964-olin-mielenos...

 

Marko Parkkola kuvitteli rauhanomaiseen dialogiin ilman viranomaisten lupaa paikalle ilmestyneisiin suvatsevaisten kanssa, mutta hänen kimppuunsa hyökättiin jengillä. Kasvonsa peittäneet suvaitsevaiset hakkasivat ja ryöstivät omaisuutta. Marko Parkkola saattoi terveydentilansa takia vain ottaa iskuja vastaan ja toivoa, että ne loppuvat tai, että tapahtumaa valvova poliisi toimisi yleisön hengen ja terveyden pelastamiseksi.

 

Mielenilmaisua seuranneet poliisit eivät puuttuneet joukkohakkaamiseen eivätkä myös ottaneet rikosilmoitusta vastaan pahoinpitelyn uhriksi joutuneelta.  Lakanaan pukeutunutta miestä kyllä jahdattiin, vaikka ei vielä oikein tiedetä mistä miestä voisi syyttää ja mies oli pukeutunut lakanoihin tuntia ennen turvapaikanhakijoiden tuloa Lahden Hennalaan.

 

Valtamedian mukaan mielenilmaisussa ei tapahtunut oikein mitään ja joukkohakkaaminen mitätöitiin myös median toimesta.

 

Poliitikoista harva on tuominnut poliittisen väkivallan, vaikka lakanoihin pukeutuminen tuntia ennen turvapaikanhakijoiden bussin saapumista Lahden Hennalaan sai poliitikot lähes hysteerisiksi. 

 

Poliittisen väkivallan hyväksyminen on siis rantautunut Suomeen ja viranomaiset, poliitikot ja media suojelee tekijöitä ja hyväksyy väkivallan osaksi poliittista vaikuttamista. Maahanmuuttopolitiikkamme on niin epäonnistunutta, että sen läpi runnominen edellyttää väkivallan hyväksymistä ja käyttämistä.  Koko yhteiskuntamme häviää kun tähän asti on kunnioitettu demokraattista prosessia ja ihmisten perusoikeuksien harjoitamista.

 

Olin menossa tämänpäiväiseen "Rajat kiinni" mielenilmaisuun vaimoni ja lasten kanssa, mutta  en voi vaarantaa omaa tai perheeni henkeä ja terveyttä vain siksi, että haluamme osoittaa tukea lastemme tulevaisuuden puolesta.  Viesti on tarpeeksi selvä ettei hallitun maahanmuuttopolitiikan ja lasten tulevaisuuden puolesta tule ilmaista tukea. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Poliisi kai selvittää kuka harjoitti väkivaltaa ja ketä kohtaan. Ihan "sattumalta" oli videokamerat valmiina ja ihan "sattumalta" Sisun varapj oli mielenosoittajien keskuudessa kuvaamassa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Eli jos sinua kuvataan mielestäsi pahoissa aikeissa, saat hakata kuvaajan, tai ainakin se pitäisi laskea lieventäväksi asianhaaraksi?

Kyllähän tuo haiskahtaa politikoinnilta. Hyvin samanlainen kummallinen tapaus, kuin SVL:n tempaus Jyväskylässä. Kun etsii selityksiä tapahtuneelle, saa oikeastaan vain kasan toisistaan selvästi poikkeavia kertomuksia, joilla on ilmiselvä tarkoitus palvella omaa ideologista agendaa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei ole tiedossa kuka hakkasi ja ketä. Mutta se on tiedossa että hän meni ihan itse sinne vastamielenosoitukseen kuvaamaan vaikka poliisi oli järjestänyt että porukat pysyy erillään. Ehkä myöhemmin selviää kuka oli mukana tuossa jupakassa ja mitä tapahtui.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #9

Bodil, sinulla menee kronologia väärin. Poliisille ei oltu ilmoitettu vastamielenosoitusta, joten nämä suvaitsevaiset ovat menneet siis mielenilmaisun keskelle. Suvaitsevaiset peittivät kasvonsa koska tiesivät ettei toimintansa kestä päivän valoa.

Videosta voimme nähdä kuinka Parkkolaa hakataan joukolla eikä Parkkola tee vastarintaa eikä kannatakaan. Poliisi kieltäytyy puuttumasta joukkohakkaamiseen, vaikka on turvaamassa mielenilmausta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

"Poliisi kieltäytyy puuttumasta joukkohakkaamiseen, vaikka on turvaamassa mielenilmausta."

Uutisten mukaan poliisi erotti osapuolet, onko sinulla jotain muuta, vahvistettua tietoa?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #42

Katso se video. Siinä n. 6 ihmista hakkaa yhtä ihmistä. Ei poliisia mailla halmeilla.

Mutta ei kai sellaisesta voi kieltäytyä, mitä ei ole todistamassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #45

Hakkaamiseen puuttuivat video perusteella mielenosoittajat.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #42

Seija:
"Uutisten mukaan poliisi erotti osapuolet, onko sinulla jotain muuta, vahvistettua tietoa?"

Antti Ukkonen tuossa jo kertoikin olennaisimman, mutta poliisi ei toiminut hakkaamisen aikana kuten videosta hyvin näkyy.

Poliisin ei olisi alunperin pitänyt päästää suvaitsevaisia lähellekään kun eivät olleet ilmoittaneet mielenosoituksesta sekä kasvot oli peitettynä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Niinpä kertoi: "Ei poliisia mailla halmeilla." Ts. tilanne ilmeisesti meni nopeasti ohi.

"Poliisin ei olisi alunperin pitänyt päästää suvaitsevaisia lähellekään kun eivät olleet ilmoittaneet mielenosoituksesta sekä kasvot oli peitettynä."

No mistäpä poliisi saattoi arvata että joku ryntää joukkoonsa, kuten paikalla ollut Aamulehden toimittaja kertoi käyneen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suomen Sisun varapuheenjohtaja ilmoittaa poliisin yrittäneen provosoida häntä. Löytyisiköhän todistajaksi "sattumalta" toinen Sisun jäsen.

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/katso-videolta-mita-...

Jukka Nieminen

Niinhän sitä sanotaan että valheella on lyhyet jäljet... asian faktapuoli tuntuu kovasti eroavan tästä tunteenomaisesta jeesustelusta jota ao. on täällä esittänyt. Enemmän tulee mieleen tietoinen provokaatio ja sitä seurannut mediatempaus, oletusarvona että ihmiset ovat niin tyhmiä että nielevät kaiken.

Tiedä sitten kenen uskottavuus tässä on kokenut kolauksen, mutta ainakaan itse en ole otettu jos minua yritetään lavastuksella puijata. Ajattelen yleensä sellaisista ihmisistä että he ovat kunniattomia lurjuksia ja tietoisia petkuttajia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Niin no, Parkkolan videon kuvaajaksi mainittu Seppo Lehtokin liittyy Suomen Sisuun:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Kuvaajaksi on kuulemma ilmaantunut joku toinen henkilö joten tältä osin katkaistaan siivet.

mutta video on ollut mielenkiintoinen. Sen perusteella uskallan väittää että todellisuudessa pahoinpitelijä on ollut Parkkola itse ja muut ovat rynnänneet pahoinpideltävän apuun pelastaen hänet Parkkolan riskeistä kourista.
Mielenosoittajista minulla ei videon perusteella ole pahaa sanottavaa. Suomen laki antaa mahdollisuuden hätävarjeluun silloin kun lähimmäinen on joutunut pahoinpitelyn uhriksi - tosin voimankäytön kohtuullisuus pitää ottaa huomioon. Parkkola on videosta päätellen iso ja riski mies ja kestää kyllä muutaman mustelman, ja - omien sanojensa mukaan - väkivaltalajien harrastajana lienee sellaisiin tottunutkin. Ihmettelen kyllä että aivovauriosta kärsivä mies ylipäätään harrastaa moisia lajeja?

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #5

En ole niin salaliittoihin uskova henkilö, mutta mielenkiinnosta kysyn miksi Parkkolla olisi terveydentilansa takia lavastanut joukkohakkkaamisen, joka on MRI-kuvien perusteellakin äärimmäisen vaarallinen tilanne ko. henkilölle.

Parkkolan pitäisi olla äärimmäisen varovainen päähän kohdistuvien iskujen suhteen, josta seurauksena voi olla hengenvaarallinen tila.

Parkkola on selvästi avannut dialogia ja rakentanut siltoja ymmärtämättä suvaitsevaisten olevan väkivaltaisia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #38
Esa Niemi Vastaus kommenttiin #46

Kallonsisäisiä (hyvälaatuisia?)kasvaimia, jotka eivät kestä iskuja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Parkkola on käsittääkseni entinen puheenjohtaja, vaikka mielipiteensä ja linjansa olisivatkin pysyneet samoina.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Suomen Sisun 1. varapuheenjohtajuudesta ei taida löytyä sivuillaan julkaistua tietoa, tämä netistä löytyy:

Hallitus

Marko Parkkola, Teemu Lahtinen, Jenna Simula, Nuutti Hyttinen, Markku Svensk

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sisu

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #8

Huomasin tuon itsekin, mutta vittaus on jo yli vuoden vanha.

Parkkola on myös muistaakseni itse kertonut Puheenvuorossa, ettei kuulu enää Sisun hallitukseen. Eikä muistaakseni edes koko yhdistykseen, vaikka en ole siitä ihan varma.

Käyttäjän amgs kuva

Bodil, mitä tapahtuu videon ulkopuolella ja ennen videointia? On olemassa sellainen versio, että väkivallan uhri olisi itse tehnyt jotkan. Silti väkivalta ei ole missään nimessä hyväksytty.

Toiseksi ketkä ne mustahupupäiset tyypit olivat siis ne, jotka kävivät ihmisen kimppuun? Joku arvioi, että anarkistit. Niiden typerysten teon perusteella nyt kaikki, jotka osallistuivat muuten rauhalliseen marsiin saavat kuulla olevansa vaikka mitä. Yleistykset myyvät. Tämä tapaus on kuitenkin surullinen esimerkki joidenkin kansalaisten jyrkistä linjoista ja valmiudesta väkivaltaan. Surullista. :( Uhat ovat siis tämän esimerkin perusteella kotoperäisiä. Poliisilla on paljon tekemistä noiden ääripäiden kanssa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Vaikeaa sanoa mitä siinä tapahtui ja ketkä nuo naamioituneet tyypit ovat.

Näin se varmaan on että suurin uhka tulee tällä hetkellä kantisten taholta. Ottaisivat oppia vaikkapa Oulun turvapaikanhakijoiden mielenosoituksesta.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #15

Bodil, sinä esität omia kauhuskenaarioitasi ja uhkakuviasi ilman todisteen häivääkään. Jos vuonna yksi ja kaksi jälkeen suuren nakkisodan jossain Joensuussa muutama tolvana skini oli jossain määrin väkivaltainen, niin sinä tyynesti yleistät sen koskemaan koko suomen valtaväestöä.

"Näin se varmaan on että suurin uhka tulee tällä hetkellä kantisten taholta"

Todellakin. Ja todisteita oli missä? Miksi muuten noin ylipäätään noilla vasemmistoanarkisteilla on naamiot? Taitavat ihan itsekin tietää että ovat laittoimissa puuhissa, vai mitä arvelet?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #29

No, totta tuo varmaan tällä kertaa on. Kyllä minä voin uskoa, että joukkopahoinpitelyyn osallistuneet ovat kantiksia.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Eiköhän nuo väkivallantekijätki saaneet omiltakin palautetta, tosin sisältönä että kuvaaja olisi pitänyt hakata myös ja viedä todistusaineisto.

Toinen ikävä asia on se, että he pitivät niin hirveää ääntä, ettei kukaan kuullut mitä asiaa heillä oli...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Jos nyt ihan rehdisti myönnetään mistä on kysymys. Kaksi ”eri laidoilla” oleva ryhmittymää provosoivat toisiaan aina tilanteen mukaan, ”todistaakseen” että toinen osapuoli on kovasti taipuvainen väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Joka kerta kun ”käämi palaa” niin toinen voi todeta olleensa oikeassa. Näkemykset ovat niin kaukana toisistaan ettei mitään ”yhteistä tietä” ole tiedossa lähiaikoina, tuskin ikinä. Toiset ovat sitä mieltä että rajat vapaasti auki ja toiset taas sitä mieltä ettei Suomen kantokyky kestä aivan mitä tahansa mistä koituu kustannuksia.

Valtiovalta on kuitenkin ”yleiseurooppalaisen” päätöksensä tehneet kaikessa hiljaisuudessa Brysselin ohjeiden mukaisesti. Odotan mielenkiinnolla milloin Saksa alkaa ”jakaa” tulijansa seuraavaan kohteeseen..

Näin ollen ”rajat auki”-porukan väkivalta on sallittua kun on niin ”ylevät periaatteet” kun taas toisen osapuolen periaatteet rinnastetaan lähinnä Hitlerin natsisaksaan tai vähintään rasismiin?!? Monikansallisen median myötävaikutuksella!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Videolla näkynyt nujakka siis tosiaan oli kahden ääripään välinen? Itsekin olen hiukan sitä mieltä, vaikka se ei väkivaltaa oikeutakaan.

Kummassakaan mielenosoituksessa ei muuten vaadittu rajoja auki.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

"Itsekin olen hiukan sitä mieltä, vaikka se ei väkivaltaa oikeutakaan." Juuri näin, ei oikeuta.

"Kummassakaan mielenosoituksessa ei muuten vaadittu rajoja auki."

Puhuin kokonaisvaltaisesti koko "ilmiöstä". Ympäri Suomea "marssitaan" saman asian tiimoilta ja ainakin uutisissa selvästi sanottiin, että osa "mielenilmaisijoista" haluaa juuri vapaata liikkuvuutta. Ei pidä olla naiivi, samat tahot ovat järjestäneet useita "mielenilmauksia" samanaikaisesti ympäri Suomea ja "väärää mieltä" olevat samaan aikaan vastamielenilmauksia.

Mistä linkistä ton videon voi katsella?

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #20

Löyty jo, se olikin tossa aiemmin

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #20

No, jos Tampereen rasisminvastaista mielenosoitusta katsotaan niin en tiedä kuka sen järjesti. En löytänyt tapahtuman facebook-ryhmää.

Rajat kiinni-mielenosoituksen järjestäjissä taas oli mm. eräs nuoren naiskansanedustajan pitkällisestä nettihäiriköinnistä tunnettu lähisukulainen.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #30

Itse en ole eläissäni osallistunut yhteenkään mielenilmaukseen. Silti tämä kiinnostaa noin ideologisella tasolla ja kuinka härskisti tätä pelataan poliittisella tasolla.

Hyvä esimerkki on se KKK-tyyppi josta tuli heti kerralla koko Euroopan julkkis.

Nyt poliisi selvensi asiaa; kuva oli otettu tuntia aiemmin ennen kuin dösät saapuivat. Raketit "ampui" joku muu taho puistossa. KKK-tyyppi ei heitellyt kiviä.

Eli mikä on rikos? Minunkin mielestä tuollainen asupelleily on lapsellista, mutta mikä on rikos? Puhumattakaan siitä että "Suomen maine" on mennyt!

Jos annettiin virheellistä tietoa, niin miksei sitä uutisoida julkisesti yhtä näyttävästi ja euroopanlaajuisesti kuin se virheellinenkin materiaali? Olisi suotavaa jo pelkästään "Suomen maineen" palauttamiseksi!

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #33

"Poliisin mukaan epäillyllä ei ole yhteyksiä ääriryhmiin. Tämänhetkisen käsityksen mukaan epäilty on tavallinen, tällä hetkellä työtön nuori mies.

Esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että mies olisi käyttänyt ilotulitteita tai heitellyt kiviä. Epäilty kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Epäillyllä ei ole ollut kaapua päällään, kun turvapaikanhakijoiden bussi on saapunut Lahden Hennalaan."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220454522_u...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #34

Pitäisikö nyt vaan nuhdella ankarasti kun ovat näköjään nuoria henkilöitä. Eikös laki ole kaikille sama;

"Kahden tuomitun rangaistusta on alennettu, koska he ovat tehneet teon nuorina henkilöinä.

- Lisäksi rangaistusta on kohtuullistettu kaikkien kolmen tuomitun vastaajan osalta heidän rikosepäilyjensä vuoksi saaman poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi, käräjäoikeus toteaa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/83509-tapanilan-ra...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #34

Aikaisemmin tätä kaveria oli epäilty julkisesta kehottamisesta rikokseen ja Suomen lipun häpäisystä, mutta syytteistä on näemmä luovuttu. Ihan hyvä kuitenkin että kaveria vähän ryöpytetään julkisuudessa, oppiipa olemaan.

Poliisi myös selvittää jutun mukaan onko kyseessä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Muistin muuten juuri sinä videolla jonkun kantaneen lippua, jossa vaadittiin kansakunnatonta ja rajatonta maailmaa, niin että ei väitteesi ollut ihan tuulesta temmattu.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #36

Suomen lippu on lainsäädännössä hyvin tarkkaan määritelty;

http://www.suomalaisuudenliitto.fi/?page_id=260

Esimerkiksi tämä ei ollut kuulemma Suomen lipun häpäisyä (?);

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1420880236231...

Kyllä se "sketsi" silti näin "impivaaralaisena" huumorintajua koetteli...

On valitettavaa että maamme itsenäisyys alkaa nykyisin olla liian monelle itsestäänselvyys.

En kykene uskomaan euroopankokoisen liittovaltion toimivuuteen, valitettavasti moni siihen uskoo

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Asiaa spekuloiville kotisalapoliiseille ote viestiketjusta http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.f...

"Olin paikalla, kun Markoa pahoinpideltiin. Mäenpään Juha kuvasi vieressäni tapahtuman ihan sattumalta ja onneksi videokameralla. Tiedustelin asiaa tapahtuman jälkeen paikalla olleilta mellakkapoliiseilta. He ajoivat minut pois. Tapahtuman tarkempi kuvaus löytyy täältä: (http://waltamedia.fi/millainen-on-oikea-rasisti/)

Vesa-Matti Saarakkalalle tiedoksi, että toivoisin sinun järkevänä päättäjänä ottavan nämä poliisin toimet esille ja käynnistävän ihan oikeasti tutkimukset virkavallan välinpitämättömyydestä.

Poliisi teki niin Koskipuistossa kuin poliisiasemalla virkavirheen, kun se ei korviaan lotkauttanut Marko Parkkolan pahoinpitelyyn eikä ottanut tapausta edes käsittelyyn. Mielestäni poliisin toiminta Tampereen Koskipuistossa oli ala-arvoista ja puolueellista. "Rajan kiinni" -ryhmä käyttäytyi ihan rauhallisesti ja asiallisesti. Minkäänlaista häiriköintiä ei ilmennyt. Rähinöitsijät olivat toisella puolella ja poliisi heidän takanaan". Erkki Valtamäki

Olen todella huolestunut tämän yhteiskunnan tilasta. Koko virkakoneisto on valjastettu maahanmuuttokriittisiä vastaan.

TEE VESA-MATTI JOTAKIN. SINÄ JOS KUKAAN SIIHEN PYSTYT.

Lisäksi poliisi on asiasta nyt varmasti tietoinen ja aloittanee tutkinnan.

"Poliisi soitti tänään. Varaavat ajan minulle ensi viikoksi kuultavaksi. Kirjasivat nyt ilmoituksen puhelimitse alustavasti". Marko Parkkola

Olen erittäin iloinen, että poliisi tarttuu tähän ja tutkii tämä juuriaan myöten. Paikalla oli varmasti niin monta silminäkijää, että naamiomiehet löytyvät kohtuullisen hyvällä menestyksellä. Tutkintaa ennen voin salaliittoselvittelijöille toivottaa kaunista syksynjatkoa.

Ei tätä enempää kannata lietsoa. Tilanne rupeaa olemaan lietsomattakin jo kovin kuuma. Lisänä vielä se, että oli syy mikä hyvänsä, se ei oikeuta kymmentä miestä potkimaan ja hakkaamaan silmittömästi ihmistä jatkaen tätä vielä kun uhri on maassa makaamassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Poliisi teki niin Koskipuistossa kuin poliisiasemalla virkavirheen, kun se ei korviaan lotkauttanut Marko Parkkolan pahoinpitelyyn eikä ottanut tapausta edes käsittelyyn."

Parkkolan mukaan, #145:

Poliisi soitti tänään. Varaavat ajan minulle ensi viikoksi kuultavaksi. Kirjasivat nyt ilmoituksen puhelimitse alustavasti.

- Eiköhän poliisi ilmoita oman kantansa kun asia on käsitelty. Ja kun poliisi soittaa niin tuskin kirjaamattomasta tapauksesta.

http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.f...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Näköjään kannatti nostaa asia otsikoihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

"Näköjään kannatti nostaa asia otsikoihin."

Siltä vaikuttaa, jäljet osoittavat sylttytehtaalle. Parkkolahan ilmoitti lähtevänsä mielenosoitukseen Tornioon.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

http://yle.fi/uutiset/tampereen_mielenosoituksissa...

"Koskipuistossa taas revittiin banderolleja. Myös mielenosoitusta ja mielenosoittajia läheltäkin kuvanneen Marko Parkkolan ympärillä syntyi kahakka. Parkkolan blogikirjoituksen mukaan rasismia vastustaneet naamioituneet mielenosoittajat iskivät hänet maahan ja veivät häneltä puhelimen.

Kaikki sai rasismia vastustaneen mielenosoituksen järjestäjien mukaan alkunsa siitä, kun Parkkola ei pyynnöistä huolimatta suostunut lopettamaan mielenosoittajien kuvaamista. Järjestäjien mukaan Parkkola otti yhden mielenosoittajista kuristusotteeseen, jonka jälkeen he kaatuivat maahan ja rasismia vastustaneet erottivat heidät toisistaan."

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #19

Hmm... ahaa. Siis potkimalla ja lyömällä sitä tehdään toimenpiteitä joilla erotetaan? Ja Parkkola ihan itse siis aiheutti kahakan? Ja miksi vasemmistoanarkisteille on sallittu se mikä muilta pitäisi mielestäsi kieltää?

Bodil. Miten tuo nyt meni niinkuin mielestäsi? Huhhuh. Tosin, eipä voi Yleäkään oikein ylistää tuosta uutisoinnista...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä kun luulin tulevani lukemaan Puheenvuoron juttuja, nyt vaan näyttää siltä, että on mennyt Suomi24 tasoiseksi tämäkin aihe. :)

Idioottien määrä on vakio molemmissa puolissa, aina kun tollaset ''maailmanparantajat'' kokoontuu puolin ja toisin, aina siitä jotain seuraa.

Toinen puoli on niin sivistynyt, että melkein paskantaa kukkasia, ja toinen puoli taas ei näe kuin mustia miehiä.

Ihan sama ketä löi ja kuka löi ja kehen sattui, vai ei sattunut, tai sitten sattuikin, syyllisiä kaikki.

Olis parempi olla keuhkoomatta täällä ja vetelämässä linkkejä, kun kukaan ei oo puolueeton.

Ja aina parempi, kun tällaiset ihmiset pysyisivät vaan sisällä netin ääressä, silloin ei kehenkään satu.

Jatkakaa ''poliisityötä'' - Totuus on siellä jossain.......

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän tämä ole mitään verrattuna siihen paljonko Parkkola on keuhkonnut, poliisikin on kertomansa mukaan yrittänyt provosoida.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Totuus taitaa olla, että itse kävi päälle banderollin takana ja sitten hänen päällensä käytiin. On kuitenkin yhden kaverin päällä itse tappelussa, joten ei ollut täysin ottavana osapuolena. Ei voi luottaa tuollaisten kavereiden kertomuksiin yhtään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olihan siellä ulkopuolisiakin todistajia, Aamulehden toimittajakaan ei varmaan ollut ainoa paikalla ollut toimittaja:

Paikalla oleva Aamulehden toimittaja raportoi, että tilanne kärjistyi Koskipuiston Rosson takana olevalla alueella. Noin 100–200 rasismia vastustanutta oli lähestynyt rajat kiinni -mielenosoittajia, joita on noin parikymmentä. Yksi rajat kiinni -mielenosoittaja oli rynnännyt toisen leirin sekaan ja saanut siellä iskuja osakseen.

Heti tämän jälkeen kypäräpäiset poliisit muodostivat rintaman kahden leirin väliin. Tämän jälkeen tilanne rauhoittui.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195000413476/arti...

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Rajat kiinni -mielenosoituksessa ei ollut "pariakymmentä" mielenosoittajaa, vaan ehkä satakunta.

Käyttäjän ilkkatalarmo kuva
Ilkka Talarmo

Esa, on päätöksesi on valitettavaa, koska nyt kun koskaan meiltä suomalaisilta pitäisi löytyä se sisimmäinen sisu. Päätöksesi on samalla ymmärrettävää.

Muuten, nyt minunkin asiaanliittyvät blogikolumni on alettu sensuroimaan. Ehkä ne löytyy sitä kautta, kun klikkaa naamani. Ne eivät näy puheenvuorolistasta.

Esa Niemi

Ilkka, kun poliittinen väkivalta selvästi hyväksytään tällä tavoin, niin useimmat meistä pysyvät poissa koska haluavat ilmaista mielipidettään kokematta väkivallan uhkaa tai, että poliisi suojelisi mielipiteen ilmaisijoita.

Venäjälläkään moni ei mene osoittamaan mielipidettään Putinista koska se voi käydä hengen tai terveyden päälle poliisien ja median katsoessa sivulle.

Väärät mielipiteet ovat katoavaisia...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ikäviä huhuja tulisi niitä kuulleiden parhaansa mukaan yrittää ampua alas, elleivät pidä paikkansa. Tietääkö joku onko totta puoltakaan sometiedoissa, että se Oulun ruokakapinan pääpukari, joka tähdännee jonkin tuntemattoman kohteen lisäksi tv:n Kuppilat kuntoon -juontajakokiksi, on tunnistettu Irakin armeijan korkeaksi upseeriksi. Kaikki eivät siis olisikaan rauhanomaisia luksuskahvilanuoria, niin kuin asiantuntijat olettavat: Sisäministeriön/CMI:n ongelma: Ahtisaaren karjalanpiirakka vs. Baghdad Café: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204021-s...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pääministeri Juha Sipilän ( kesk.) johdolla suunniteltu ns. pakotettu lainsäädäntö on myös poliittista väkivaltaa, joka on mielestäni huomattavasti vakavampaa laatua kuin mielenilmaisuissa toistaiseksi sangen rajallisena havaittu väkivallan hyväksyminen.

Kristalliyön suomalainen versio antaa vielä odottaa itseään.

Esa Niemi

Näiden funktio lienee vallan anastaminen piilovaltaa edustaville tahoille ja demokratian tai demokraattisen prosessin häiritseminem, jotta ihmiset eivät voi harjoittaa perusoikeuksiaan ja kansanvaltaa.

Maahanmuuttopolitiikkamme ei kestä avointa keskustelua tai arviointia, vaan se edellyttää demokratian tukahduttamista.

Suomalaiset ovat jo heränneet, että tämä politiikka ei ole Suomen tai suomalaisten edun mukaista, vaan vahingoittaa Suomea ja suomalaisia.

Elias Määttänen

Suomi on kaunis matkailumaa, jossa lakeja, eu-sopimuksia ja -asetuksia noudatetaan pilkun tarkasti.

Kiirus on, nyt menee lujaa, jarrua ei paineta. Antaa tulla lisää väkea vaan, päätä tyynyyn ei laiteta. Mittari näyttää kahtasataa, mutta ilman huolen häivää, eletään kuin ei tulisi huomispäivää.

Kiirus on Maahanmuuttovirastolla. Kyse on verorahojen käytöstä. Kaiken kiireen keskellä vastaanottokeskusbisnestä ei kilpailuteta, vaikka niin pitäisi, koska keskusten ylläpito yleensä ylittää hankintalain kilpailutusrajan 134 000 euroa. Yritykset saavat sopimuksensa suorahankintana veronmaksajien piikkin. Kiirus on, nyt on kultainen tilaisuus perustaa uusi matkailukeskus.

Uudisasukkaiden muut palvelut on sentään kilpailutettu. Terveyspalvelut Terveystalo ja Lääkärikeskus Aava. Ateriat Amica. Vartiointipalvelu ISS-palvelut. Siivous Lassila & Tikanoja, marraskuusta alkaen Sol. Ajoneuvopalvelut on räätälöinyt Easy Km Oy. Tulkkipalvelut tulevat Helsingin seudun asioimistulkkikeskuksesta, Helsingin tulkkipalveluista, Monetrasta, Semantixista ja Turun seudun tulkkikeskuksesta. Sähköt Energia Myynti Suomi Oy:n ja Energi Danmark ryhmittymästä.

Sisäministeriössä vakuutellaan, että tilanne on hallinnassa. Kiireellä on valmisteltu asetus, jolla voitaisiin pakkokeinolla perustaa kuntaan matkailukeskus. Kiire on selittää, että ei tämä uusien matkailukeskusten perustaminen loukkaa paikallista demokratiaa eikä kuntien itsemääräämisoikeutta. Valtion velka kyllä kantaa tulevaisuudessakin.

Poliisillakin on kiire ja täystyöllisyys. Töitä riittää uudisasukaiden palvelemisessa ja tarpeiden tyydyttämisessä. Uudisasukkaiden turvallisuus pitää turvata. Pitää varautua uusilla työkaluilla kuten paineilmatoimisella projektiililaukaisimella tilanteisiin, joissa joukkoja pitää hajottaa, jos tulee yhteenottoja. Muutama ihmissalakuljettaja ja laittoman maahantulon järjestäjäkin on jo ehditty ottaa kiinni kaiken kiiren keskellä.

Mitään vaaraa, että tilanne majoituskeskuksissa lähtee lapasesta ei ole, poliisi tietenkin vakuuttaa.
Kaiken kiireen keskellä poliisilta löytyi myös aikaa ja resurseja yhden valkoiseen lakanaan sonnustautuneen kotomaisen nuorukaisen etsimiseen, mutta kiirettä ei näytä olevan laittomasti mieltään osoittaneen, mustiin naamiotuneen joukon tekemän väkivaltaisen mellakan selvittämiseen Tamperella. Vihaiset mustiin kaapuihin naamiotuneet anarkistit kadulla mellakoimassa ja ihmisten kimppuun käymässä ovat olleet keskuudessamme jo pitkään aikaa, mutta somen ja takkunetin aikakaudella mustahahmotyypit on faktisesti yhä voimistuvampi ilmiö ja ilmapiiri on tullut sallivammaksi tälle ilmiölle. Onko poliisikin rasisti, vai mistä tämä johtuu? Onko sivistys- ja koulutustasomme laskenut jo ennen kuin leikkauksia on edes alettu tehdä?

Kiirus on myös uudisasukkailla. Olisi järjetöntä jäädä kotimaahan kun on tämmöinen kultainen tilaisuus. Nyt kannattaa harkita, mistä maasta hakee turvapaikkaa. Tornion takaportti on auki troijanhevoselle. Naapurimaassa ei papereita kysellä, siellä on hyvä tilaisuus nukkua muutama yö majoitustilaksi muunnetussa tukholmalaisessa yökerhossa tai vaikkapa Södermalmin moskeijassa ja jatkaa sieltä Tornioon. Joillakin on niin kiire ja niin paljon omaa, vierasta, laina, lahjoitus rahaa, että sitä riittää taksilla ajoonkin. Seuraa rahaa, sitä pitäisi saada lisää ja heti, ilmaisen ruuan lisäksi. Jasmiini riisiä kiitos, ei niitä ikuisia perunoita. Persialaista teetä, hiusgeeliä ja ilmaiset tupakit olisi hyä olla myös, ette tarvitse kerjätä paikallisilta asukkailta.

Jo divisioonan verran uudisasukkaita ihasteleekin nyt hienon matkaillumaamme ystävällisiä ihmisiä, valioluokan palvelua, valioluokan kaunista luontoa, joka perjantaina näytti parhaat puolensa. Muonasta muistetaan kiittää kohteliaasti, tiskaamisessa autetaan ruuantarjoajia ruokailun jälkeen. Samoin kiitetään yksityisistä lääkäripalveluista, eipähän tarvitse jonottaa suomalaisten rasistireppanoiden kanssa terveyskeskuksissa.

SPR:stä näyttää tulleen tänä vuonna lakkautetun Matkailun edistämiskeskuksen seuraaja. MEK:n (nykyinen FINNpro) tarkoituksena oli tukea matkailua Suomeen ja Suomessa. Uudiasukkaat ajelevat busseilla, taksilla, vuokraautoilla, asuvat kohta kylpylässä, hotelleissa ja näin edistävät kuihtuvaa matkailuelinkeinoa, pientä salakuljetus ym, bisnestä siinä sivussa., mutta mitä pienistä. Yksi pieni mutta, kaikki rahoitetaan valtion velkarahalla, ei paljoa paina tässä vauhdissa.

Asyl ja salaam. Rajat auki ja ovia ei tarvitse lukita. Siinä taikasanat. Meille vakuutetaan joka päivä, että hätä ei ole tämän näköinen ja eihän troijan hevosen suuhun saa katsoa. Uudisasukasporukoista ole mitään häiriöitä asukkaille. Lapset ja naiset voivat aivan rauhassa ja turvassa kulkea edellenkin pimeällä, mitään ei tarvitse pelätä. Uudisasukkat vain kiertelevät sivistyneesti ovelta ovelle esittäytymässä ja mainostamassa, miten hyvää palvelua majoituskeskuksissa saadaan. Jos joku uudisasukas tulee pimeällä lähelle, älkää peljätkö, hän haluaa vain halata sinulta vihan pois, halaa malla pidättäytyä väkivallasta ja kannustaa rauhaan. Jos nyt kuitenkin jotain sattuisi jostain syystä tapahtumaan, SPR:n hätäilymajoitukeskuksesta toivotaan että oltaisiin yhteydessä hätäilymajoituskeskukseen, sieltä tullaan sitten hätiin, jos ehditään. Pahin ongelma on kotoperäiset rasistit, ei uudet asukkaat.

Yle kilpailee SPR:n kanssa matkailun edistämisen kanssa ykköstilasta. Ylellä on kiire toivottaa kaikki uudisasukkat tervetulleiksi. Tärkeää on myös huolehtia, että Suomi luokitellaan asenteellisesti yhä enemmän lähemmäs maita, joista turvapaikanhakijoia tulee. Pottumainen White trash reppana kansa kissavideoineen ja ikuisine perunoineen pitää nyt aivopestä ja alistaa palvelemaan uudisasukkaita.

Ylessä on kova kiire selittää, että joukolla pakoon sotia, köyhyyttä ja nälkää lähteneet hyvin koulutetut, hyvinkäyttäytyvät, suvaitsevaiset, jalomieliset, terveellisesti syövät, homoja ja muukalaisia ja vierasta kultuuria rakastavat, SPR:n kutsumat vieraat, pääösin nuoret miehet, ovat kaikenlainen taloudellinen ja kultuurinen piristysruiske pienillekin paikkakunnille.

Ylessä ollaan kovasti huolestuneita siitä, että yhden valkoiseen lakanaan puketuneen kotimaan eläjän päähäpistosta on nyt maan matkailumaine on kokenut kovan kolauksen, siinä sivussa on saattanut mennä myös jonkun ex-maan johtajan YK-virkakin sivu suun. Onhan Suomi ja maailma muutakin kuin yksi kaapumies. Unohtunut on kiireessä jo tämäkin yksi Palestiinassa noi 2000 vuota siten sattunut tapaus, kun valkoiseen kapuun pukeutunutta juutalaista miestä oman maan viranomaiset jahtasivat kansankiihoittajana, hänet haluttiin kivittää kuoliaaksi ja lopulta kun saatiin kiinni hänet ripustettiin puuhun kuoleman varoittavana esimerkkinä uppiniskaiselle kansalle, joka ei hyväksynyt vieraan vallan miehitystä.

Tekopartaisen, peruukkipäisen, mustalla värillä silmänsä reunustaneen, pitkään kaapuun pukeutuneen makkaramiehen drag-show on jo menneen talven lumia. Tuhkasta nousee nyt uusi fenix. Pelastuksen, rauhan, turvallisuuden ja suvaitsevaisuuden tuovat nyt hedelmällisestä puolikuusta tulleet kutsuvieraat, parrattomat sotalapset, nuoret miehet ja pitkään kaapuun pukeutuneet naiset. He pelastavat matkailubisneksen. Ja jos kaikki menee hyvin, kotoutuminen onnistuu, niin siinä sivussa myös huoltosuhteen ja työllisyyden....jos, jos, jos, jos, jos. Heitä ei pysäytä enää mikään, he valloittavat lopulta koko maailman, lopulta kaikki olemme he. Parasta siis vaan alistua erilaisiin kaapuihin, ja pysytellä mieluiten mustana kuin valkoisena.

Parasta siis vain alistua tähän korkeammalta tulevan tahtoon ja otaa vastaan kaikki mitä se tullessaan tuo.

Elias Määttänen
Petteri Hiienkoski

Jos pakolaisvirtoja haluttaisiin aidosti hillitä, puututtaisiin tietenkin pakolaisuuden syihin. Jokainen tämän ymmärtää.

Siitä syystä pakolaisuuden syihin ei halutakaan puututa. Pakolaistulvan tyrehtyminen olisi maahanmuuttokriitikolle peräti suuri menetys, koska tällöin muukalaisvastaisuus menettäisi poliittisen käyttövoimansa. Mellakat ja väkivaltaisuudet hyödyttävät näitä poliittisia tahoja.

Sen takia ainakaan maahanmuuttokritiikistä ja muukalaisvastaiduudesta kannatuksensa ammentavien ei missään tapauksessa kannata puuttua maahanmuuton ja pakolaisuuden syihin! Miksi tappaa lypsävää lehmää?

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän MattiSimola kuva
Matti Simola

Tästä videostani näkee, (1.09 - ) kuinka Parkkola ei mennyt anarkistien sekaan, vaan anarkistit tunkeutuivat meidän sekaamme. Kohdassa 2.05 rauhallisesti käyttäytyneeltä Parkkolalta riistetään kamera käsistä: https://www.youtube.com/watch?v=Im4EuV-NWaA

Toimituksen poiminnat