esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Amerikan vaalit

Trump ja Suomi - viisi mahdollista muutosta

Donald Trump on uusi Yhdysvaltain presidentti. Mitä se tarkoittaa maailmalle ja Suomelle?

USA presidentinvaalit – kohta ohi ja tulos selvillä

Vihdoin se on ohi. Näin varmasti moni ajattelee ehkä kaikkien aikojen erikoisimmasta ja likaisimmasta vaalista, tai niin se on monessa mielessä tuntunut suuren mediahuomion myötä. Monessa mielessä valinta tehdään huonon ja huonon välillä, sekä erityisen paljon äänestetään jotakin vastaan sen sijaan, että äänestettäisiin jonkun puolesta. Ellei nämä vaalit mene ”jatkoerään” kuten vuonna 2000, on tulos hyvin pian selvillä, mutta uskon että moni asia tulee esille vielä tulevissa vaaleissa niin Ranskassa kuin Saksassakin.

Ilman ennakkoluuloja – Trump vs Clinton

On ollut monella tapaa mielenkiintoista seurata Yhdysvaltojen vaalien tapahtumia ja siihen liittyvää toimintaa niin ehdokkaiden, puolueiden kuin median osalta. Tietyiltä osin sitä on koko ajan sanottu ennen kuulumattomaksi, jota se onki ollut, mutta minusta se on ollut sitä monilla tavoilla ja osilla. Kuitenkaan se ei ole ollut täysin poikkeuksellista, vaan samoja piirteitä on selvästi nähtävissä niin meillä, kuin monessa muussa maassa ja menneissä kuin myös tulevissa vaaleissa. Minkälainen olisi siis kylmän viileä analyysi tai pohdinta tilanteesta, ilman niitä ennakkoluuloja.

Iowassa kansalainen on kuningas

 

ja demokratia Suomea parempaa!

Iowan vaalin kummallisuus on vaalikokous Caucus. Pieni osavaltio lähettää vain yhden prosentin verran kansallisiin kokouksiin, eikä välttämättä määrää suuntaa kuten seuraava New Hamshire, mutta se on kiilannut itsensä ensimmäiseksi järjestämisjonossa. Muiden osavaltioiden esivaaleissa käydään jättämässä lippu uurnaan ja poistutaan. Mutta Iowassa kokoonnutaan jokaisessa 1681 äänestysalueessa vaalikokouksiin. Kokoukset pidetään yleensä yleisissä tiloissa, kuten kirkoissa, kouluissa ja kapakoissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä