esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Arkkipiispa Kari Mäkinen

Turvallisuusuhka: seurakunnat käännyttävät turvapaikanhakijoita vääräuskoisiksi?

Lapin Kansa 21.10.16: "Muslimeista kristityiksi kääntyneiden turvapaikanakijoiden määrä lasketaan jo sadoissa...Seurakunnissa annetaan monille turvapaikanhakijoille opetusta, jota voi kutsua aikuisrippikouluksi...Osa pakolaisista saattaa kuvitella, että kristitty saa turvapaikan muslimia helpommin...jos kristityksi kääntyminen merkitsee esimerkiksi hengenuhkaa tai vankilaa turvapaikanhakijan kotimaassa, siitä voi tullakin joillekin turvapaikkaperuste."

Juhlat Kapernaumissa

Kuka tarvitsee vodkapaukun arkiaamuna klo 6.45? Miksi virka-asuntoon ja kotiin hankitaan huomattavat määrät viiniä – kirkon luottokortilla? Moraalista saarnaavat arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin piispa Irja Askola nauttivat Kapernaumin juhlista.

Arkkipiispa pelaa Suomen ISIS-verkoston pussiin?

Antakaa heille anteeksi, sillä arkkipiispa et consortes eivät tiedä mitä he tekevät!

Arkkipiispan hauska lipsautus Aidosta avioliitosta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen oli tänään 9.4.2016 YLE:n Ykkösaamussa Seija Raution haastattelussa ottamassa kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

Saako ihonväristä syyllistää - jos se on valkoinen?

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo suoraan, että meillä suomalaisilla myös on "valkoisen miehen taakka", ja että emme ole oikeutettuja kaikkeen siihen hyvinvointiin, mitä meillä täällä on. http://yle.fi/uutiset/arkkipiispa_kari_makinen_meilla_taalla_on_enemman_kuin_meille_kohtuullisesti_kuuluu/8799975

(Omaa palkkaansa hän ei silti halua pienentää, koska hänen mielestään vapaaehtoinen luopuminen omastaan ei ole oikea tapa auttaa.)

- Arkkipiispa valehtelee kuin pahimmatkin sananselittelijät?

Arkkipiispa Kari Mäkinen esiintyi Ylen Ykkösaamussa 9.4.2016 kuin pahimmatkin Panama-yhteyksien selittelijät - selviä tosiasioita ja omia virheitään tunnustamatta, vastuutaan vältellen, syyttömiä syyllistäen ja  tuputtaen poliittisesti muodikkaita mutta älyllisesti epärehellisiä syy-seuraussuhteita muka nykyisen pakolaiskriisin aiheuttajiksi. Herra Mäkinen kierteli kysymysten ytimiä, vastaili kysymysten vierestä ja lopulta toimittajan painostamana asiallisesti ottaen ymmärtääkseni valehteli*.
 

Kirkon sitouduttava noudattamaan lakia aina – ei vain "lähtökohtaisesti"

Edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) aiheutti vuonna 2013 kohun pitämällä kansanlähetyspäivillä puheen, jonka tulkittiin tarkoittaneen raamatun olevan lain yläpuolella. Räsänen otti puheessaan voimakkaasti kantaa myös aborttia vastaan. Puhe aiheutti laaja paheksuntaa ja eropiikin kirkosta.

Maailmanekumenian haaste nyt: globaaliturvapaikka terrorismilta kaikille!

Onko poikkiuskonnollinen terrorisminvastainen Yleisuskonpuhdistus2.0 pelkkää utopiaa? Olisiko ymmärrystä tällaiselle globaalikampanjalle löydettävissä johtavien kirkonhenkilöiden piiristä? Entä muiden uskontosuuntien vastuullisten ikään, sukupuoleen yms. katsomatta?

Ylivieskan kirko paloi, mitä tulevaisuudessa?

Ylivieskan kirkon tuhopoltto pääsiäisviikon lanka lauantaina ja sai aikaan varsinaisen spekuloinnin vyöryn sosiaalisessa mediassa. Surullista oli että arkkipiispa Kari Makinen joutui henkisen kivityksen kohteeksi koska esiintyi televisiossa paloiltana. Ylivieskassa kuitenkin suunnataan nyt tulevaisuuteen ja on ehdotettu uuden kirkon rakentamista talkoovoimin palaneen tilalle. Myös Maaseudun Tulevaisuudessa ehdittiin aiheesta uutisoida ja uutta kirkkoa ehdotettiin hirrestä.

Julkinen kysymys arkkipiispalle

Helsingissä oli lauantaina kaksi mielenosoitusta. Toisessa osoitettiin mieltä maahanmuuton puolesta ja toisessa sitä vastaan.

Jälkimmäisessä mielenosoituksessa kannettiin myös kristinuskon symbolia ristiä. Suomen ev.lut. kirkon nimissä Twitterissä kirjoitettiin näin: "Jos jokin on väärä paikka ristille ja muille kristinuskon symboleille, niin ."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä