esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Australian SBS

Omakielinen radio on paras kotouttaja

# Helmikuun 14 on Ystävänpäivä, Valentine’s Day. Sen monet tietävät. Mutta mikä päivä on Ystävänpäivän aatto 13.2.? Se ei ole kovin yleisessä tiedossa. Sehän on Maailman Radiopäivä, http://www.diamundialradio.org/ World Radio Day, jota on vietetty eri puolilla maailmaa vuodesta 2012. Samalle päivälle osui tänä vuonna vielä laskiaistiistai.

Maailman Radiopäivä 2017: demokraattisin tiedotusväline

# Helmikuun 13. on Maailman Radiopäivä, http://www.diamundialradio.org/ World Radio Day, jollaisia on vietetty Unescon aloitteesta vuodesta 2012. Toivottavasti tämä upea traditio rantautuu vähitellen kunnolla myös Suomeen. Asiasta on kyllä mainittu tällä kertaa ainakin Ylen lähetyksissä.

 

Satosen Yle-komitea unohti maahanmuuttajaradion

# On hyvä, että Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja Yle-työryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Kok.) ovat tyytyväisiä parlamentaarisen työryhmän saavuttamaan tulokseen.  Kivinen on kokoomustaustainen, mutta hän on puolustanut Suomessa BBC-mallista julkisen vallan radio- ja tv-toimintaa. Näinä kaupallisen yleisradiotoiminnan kriisiaikoina Yle kyllä joutuu sijaiskärsijäksi, koska yhtiön budjetti aiotaan jäädyttää useaksi vuodeksi.

Omakielinen radio on paras kotouttaja

# Jokainen kansakunta muistelee mielellään historiaansa  ”suurvaltakautensa” vaaleanpunaisten silmälasien läpi. Siitä syystä venäläiset nationalistit näkevät ”oikeina” tsaarin kauden tai Brezhnevin imperiumin rajat. Edellinen tilanne panee Suomen jännittämään, jälkimmäinen jopa itäisen Saksan.

   Unkari taas on valmis liittoutumaan jopa Putinin kanssa saadakseen ”Romanialta ja Ukrainalta Unkarille kuuluvat maat”.

Nyt tarvitaan Yle-palvelua venäjäksi

# Maailman Radiopäivänä 13.2.2016 http://www.diamundialradio.org/ voimme todeta, että ulkosuomalaisilla radioasemilla on korvaamattoman tärkeä rooli kansalaisten kotouttamisessa uuteen kotimaahansa.

   Australia on ainoa maa maailmassa, jossa on ymmärretty kunnolla maahanmuuttajien kielillä tapahtuvan radio- ja tv-toiminnan merkitys. Sitä varten on olemassa valtion kustantama Special Broadcasting Service (SBS), jolla on radiossa lähetyksiä yli 70 kielellä, niiden joukossa suomi.

Maailman Radiopäivä: Australian SBS loistava esimerkki

# Maailman Radiopäivänä 13.2.2016 http://www.diamundialradio.org/ voimme todeta, että ulkosuomalaisilla radioasemilla on korvaamattoman tärkeä rooli kansalaisten kotouttamisessa uuteen kotimaahansa. Tässä on lisää tietoa radiopäivän teemoista: http://timouotila1.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/211780-maailman-radiopaiva-2016-demokraattisin-tiedotusvaline

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä