esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU-parlamentti

Toiseksi suurin demokratia

Euroopan Unioni on ainutlaatuinen poliittinen ja taloudellinen rakennelma. Vaikka sen perustukset eivät ole välttämättä ihan suorassa, ja kattokin vuotaa paikoin, kaikkine ongelmineen EU on maailman toiseksi suurin demokratia, jonka parlamentin vaaleissa on 400 miljoonaa äänioikeutettua. Vain Intian parlamentin vaaleissa äänioikeutettuja on enemmän, 900 miljoonaa.

The "Strasbourg Roadshow" goes on...?

Niin Saksan liittokansleri Merkel kuin Itävallan kansleri Kurz ilmoittivat äsken, että EU-parlamentin Strasbourgin kokouspaikka pitää sulkea, vihdoinkin. Itävalta on EU:n tuleva puheenjohtajamaa, puoleksi vuodeksi.

Rekkakaupalla tapahtuva muuttosirkus maksaa eurooppalaisille veromaksajille vuosittain 200 miljoonaa euroa ja aiheuttaa sen lisäksi huomattavat saastepäästöt. Ranska (Gallian kukko) onnistui aikoinaan saamaan läpi itsekkään ja varsin typerän vaatimuksensa: EU-parlamentin pitää kokoontua vähintään 12 kertaa vuodessa Strasbourgissa...

Paavo Väyrynen ja kirkkoherra Eija Nivala eduskuntaan kesäkuussa

Nyt se on selvää. Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan kesäkuussa. Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin lähtee kansanedustaja Mirja Vehkaperä. Väyrysen varamiehenä keväästä 2015 istunut Mikko Kärnä joutuu siirtymään sivuun. 

Asiaan on saatu eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavolan mukaan varmuus kun eduskunta on kuullut asiassa perustuslakiasiantuntijoita. Heidän mukaansa Väyrysellä on laillinen oikeus palata hoitamaan kansanedustajan tehtäviä.  

Ihmelääke EU:lle tai edes prioriteettien tarkastus

Törmäsin EU-puolue EPP:n (suomesta Kok, KD) julkisuustempaukseen taannoin. He kyselivät kansalaisten mielipiteitä toiminnastaan, EU:sta ja niin edelleen. Jaoin mietteeni lyhyellä videolla jonka he laittanevat ö-mappiin, mutta voinpa jakaa aatteitani näin blogimuodossakin. Perusvinkkini on tämä: prioriteetit kuntoon EU:n johtotyössä. Kansalaiset hieman korkeammalle tällä listalla.

Journalismin pelko on tyhmyyden alku

Uudelleensyntynyt Jeltsin käänsi EU-parlamentarismin ylösalaisin

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on jälleen kerran väläyttänyt. Hän pitää EU-parlamenttia naurettavana. Viimeisimmästä edesottamuksesta uutisoivat tänään lukuisat mediat. Syynä tähän Junckerin edesottamukseen oli europarlamentaarikkojen heikko osallistuminen tämänaamuiseen istuntoon, jossa oli tarkoituksena, komission läsnä ollessa, esitellä puheenjohtajuuttaan päättäneen Maltan aikaansaannoksia. Juncker kertoi Maltan pääministerin puheen jälkeen pitävänsä EU-parlamenttia naurettavana.

Panaman Sampo

                Euroopan parlamentissa persumepit ovat kannattaneet veroparatiiseja enemmän kuin kokoomus. Esim kun Sampo Terho 2014 vastusti parlamentin äänestyksessä suuryritysten maakohtaisten verotietojen avaamista  sitä vastuusti kolmesta kokoomusmepistä ainoastaan Sarvamaa. 

Pohjois-Korealainen "Suomiloikkari" puhuu EU-parlamentissa!

ETYJ-kokouksen alla Suomen mediat "huusivat" suoraan ääneen, että Suomeen on loikannut pohjoiskorealainen, jolla on tietoa ihmiskokeista. Uutisen mukaan henkilö puhuu lähia-aikana EU:n parlamentissa.

Olen yrittänyt seurata koska EU parlamentissa puhe pidetään ja millaiset ovat näytöt?

Onko joku Uuden Suomen lukijoista tietoinen puheesta, ja jos on niin vosiko siitä joku kertoa. Taisipa Uusi Suomikin aikanaan levittää tätä uutista?

Yhtenäisvaluutasta yhteiseen valuuttaan

Euroopan komissio julkaisi äskettäin raportin ”Euroopan talous- ja rahaliiton loppuun saattaminen”. Sen on valmistellut komission puheenjohtaja tiiviissä yhteistyössä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan, euroalueen puheenjohtajan, Euroopan keskuspankin pääjohtajan ja Euroopan parlamentin puhemiehen kanssa.

Yhtenäisvaluutasta yhteiseen valuuttaan

Euroopan komissio julkaisi äskettäin raportin ”Euroopan talous- ja rahaliiton loppuun saattaminen”. Sen on valmistellut komission puheenjohtaja tiiviissä yhteistyössä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan, euroalueen puheenjohtajan, Euroopan keskuspankin pääjohtajan ja Euroopan parlamentin puhemiehen kanssa.

Kyllönen ahkeroi, Väyrynen ottaa rennosti

Vasemmistoliiton "topakka akka" Merja Myllönen viihtyy selvästikin myös Meppinä, koska hän on tuoreen 18.4. julkaistun rankingin mukaan ahkerin suomalaisista europarlamentaarikoista. Koko parlamenttikin huomioiden hän kuuluu listan kärkipäähän sijalla neljäkymmentäyksi. Hän ei myöskään lähtenyt ääntenkerääjäksi eduskuntavaaleihin, vaan hoitaa konstailematta sitä työtä johon hän on valtuutuksen kansalta saanut.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä