esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Globaali vastuu

Presidenttiehdokkaat kantavat jokseenkin globaalia vastuuta

Tammikuun lopulla järjestettävien presidentinvaalien eräs keskeinen kansakunnan arvokäsityksiä linjaava kysymys lienee tulevan presidentin suhtautuminen globaaliin siirtolaisuuteen - tasavallan presidentti johtaa maamme ulkopolitiikkaa yhteistoiminnasa valtioneuvoston kanssa ja siinä asemassa hänen henkilökohtaiset näkemyksensä nousevat presidentin toimivallan puitteissa määrittämään myös niitä periaatteita, joilla Suomi operoi kansainvälisiä suhteita hoidettaessa.

Pääministerien uudet vaatteet

Pohjoismaiset pääministerit julkaisivat eilen Bergenissä pitämänsä kokouksen alla yhteisen mielipidekirjoituksen. Siinä pääministerit kehuivat maidensa saavutuksia ja tarjosivat apua maailmanlaajuisten kehitysongelmien ratkaisemiseksi. Sinänsä on erittäin hyvä, että tänä maailmanaikana tuollaiseen aiheeseen kiinnitetään noin painokkaasti huomiota. Samalla on kuitenkin aiheellista kysyä, pitääkö muu maailma meitä vielä kaiken hyvän etuvartiona siten kuin kirjoittajat olettavat.

Vastuu pakolaisista. Mikä ihmeen vastuu? Osa 2.

Muutama päivä sitten kyseenalaistin kirjoituksessani vastuumme pakolaisista. Linkki siihen kirjoitukseen tässä. Tämä kirjoitus on jatkoa tuolle pohdiskelulle.

 

Vastuu pakolaisista. Mikä ihmeen vastuu?

Pakolaisten vastaanottamista perustellaan vastuulla. Että meidän pitää kantaa vastuumme heistä ja heidän tilanteestaan. Meidän pitää kantaa vastuumme maailman tilasta. Mikä ihmeen vastuu?

 

Miten me Suomessa olemme vastuussa vaikkapa Syyrian tilanteesta? Tai Libyan tai Irakin tai Egyptin tai Afganistanin? Tai muiden Lähi-Idän maiden? Mitä sellaista me Suomessa olemme tehneet, että meitä voisi pitää mitenkään vastuullisina noiden maiden tapahtumista?

 

Järjen periaatteita on korostettava

Toinen läsnä oleva on poliittisen systeemin kärki, jonka kasvojen ilmeiden antaman armon alla syntyy satojen miljoonien ihmisten mahdollisuus jatkaa elämäänsä. Se toinen ei ole ihminen vaan kauhistuttava systeemi, jonka valitulla herralla on valta ja mahdollisuus virittää ydinpommi ennen sen raukeamista tyhjäksi. Siten hetken herra on suorittanut tehtävänsä valtion turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Viidenkymmenen miljoonan asteen kuumuuden vallitessa ihmispopulaatio on valmis ja täydellinen.

Mitä on maailman pahin rasismi?

Mikä on merkittävintä tänä päivänä ilmenevää rasismia maailmassa? Ensinnäkin vähemmistöjen vaino. Kristityt ovat maailman vainotuin vähemmistö. Toiseksi suhtautuminen afrikkalaisiin, maailman köyhimpiin ihmisiin on rasistista avustusmäärärahojen jakamisen ja mediahuomion perusteella. Johtuuko tämä siitä, että afrikkalaisia on liikaa ja toisaalta siitä, että heidän kärsimyksiinsä on alettu aikaa sitten suhtautua luonnonlain kaltaisena asiana, josta ollaan jossain määrin vain muodon vuoksi kiinnostuneita.

Kirkkoherrat maahanmuuttopolitiikan strategisteina

Espoon seurakuntien kuusi kirkkoherraa ovat vedonneet pääministeri Sipilään humanitaarisen viisumin käyttöön ottamiseksi. Tällöin ei tarvitsisi turvautua ihmissalakuljettajiin. Lisäksi kirkkoherrat haluavat nostaa pakolaiskiintiötä ja helpottaa perheenyhdistämisiä. Kirkkoherrat muistuttavat, kuinka Sipilä vuosi sitten toimi näiden mielestä esimerkillisesti tarjoten asuntoaan turvapaikanhakijoiden käyttöön.

VALTA JA VASTUU

Käydessäni läpi talousjärjestelmää ja finanssikriisiä olen yrittänyt löytää yhtä tai tärkeintä selitystä tapahtumille tai tilaan johtaneista asioista. Vastaan on tullut niin systeemisiä asioita, ihmisen toiminnasta ja ahneudesta johtuvia asioita, rikollista tai epärehellistä toimintaa niin verojen kierrosta, rahan pesusta kuin korkojen tai markkinoiden manipulaatiota tiedotteisiin liittyen, tai nyt hopean ja kullan hinnan manipulaatiota. Kaikki nämä ovat osa, mutta mielestäni ei se perimmäinen syy.

TEM käynnisti kumppanuuskampanjan kotoutumisen edistämiseksi

"    Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää kumppanuuskampanjan, jossa organisaatiot voivat tehdä maahanmuuttajien kotoutumista edistäviä lupauksia ja aloitteita. Tavoitteena kampanjalla on luoda uusia kotouttavan toiminnan tapoja sekä uudenlaisia kumppanuuksia.

Impiwaaralaisuus - myytti vai utopia :)

Arvovaltaisten tiedotusvälineiden mukaan hallitustunnustelijaksi valikoitunut Keskustan pj. Juha Sipilä on hämmästyneenä lukenut perussuomalaisilta saamiaan vastauksia esittämiinsä hallitusyhteistyötä koskeviin kysymyksiin :

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä