esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Järjestötoiminta

Yhdistystoimintaa vai yritystoimintaa?

Markkinaneutraalisuus vaikuttaa yhdistystoimintaan siinä missä yritystoimintaankin. Monet yhdistykset ovat eriyttäneet yritystoimintansa muusta toiminnastaan ja maksavat veronsa kuten kuuluukin. Nämä yhdistykset eivät sekoita yritystoiminnan periaatteita niin pahasti kuin jos pitäisivät kaiken toimintansa yhdistystoimintana markkinoilla kilpaillessaan. Yhdistystoimintaa ei sido kilpailulainsäädäntö esimerkiksi hankintojen suhteen.

Kaikkea toimintaa halutaan verottaa

Suomea sanotaan yhdistysten luvatuksi maaksi. Järjestötoiminta on hyvää kansalaistoimintaa ja osa maamme palveluinfrastruktuuria. Tulevaisuus vain alkaa näyttää hyvin synkältä järjestöjen kannalta.

Tuntuu siltä, että talouden kiristyessä maassamme halutaan verottaa kaikkea mikä vähänkin liikkuu ja toimii. Onko tämä nyt sitä kokoomuslaista yhteiskuntapolitiikkaa vai Vanhasen jakovaraa?

Poliittiset opiskelija- ja nuorisojärjestöt näkyvät kohuilla

 

Eipä ole hetkeen poliittisen nuorisojärjestön liittokokous saanut samanlaista mediatilaa kuin olemme nyt saaneet seurata. 64 perussuomalaista nuorta kokoontuivat sunnuntaina Seinäjoelle tekemään henkilövalintoja ja linjaamaan.

Kaiken keskiössä on kekseliäs mies. Hän kuvaa oululaisia kadulla ja osoittaa kuinka huonosti he osaavat ruotsia. Video saa kymmeniä tuhansia katsojia Youtubessa. Hän on tehnyt kiitävän uran politiikassa. Nuorisopoliitikko nousi perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi ja kaikkien huulille.

Kahdeksan konkreettista keinoani kehittää Keskustan Opiskelijaliittoa

 

Keskustan Opiskelijaliitto, osastot ja jäsenistömme ansaitsevat puheenjohtajan, jolla on rautainen kokemus järjestötoiminnasta. Olen toiminut KOL:n liittohallituksen lisäksi myös kahden muun valtakunnallisen järjestön liittohallituksissa. Olen päässyt mukaan Vaasan Keskustaopiskelijoihin, jossa tiivillä porukalla teimme räjähdysmäisen nousun, vaalivoiton ja onnistuneen sukupolvenvaihdoksen osastossa.

UNESCO ja PersKeKo

Seuraava yhteydenotto tuli yllättävästä suunnasta, UNESCO:n pääsihteeri Irina Bokova soitti vuorostaan Alexander Stubbille.

- Pahoittelen, että menen vähän väärässä järjestyksessä, enkä soita Juha Sipilälle, Bokova sanoi. - Jotenkin vain pelkään insinöörejä, vaikka tiedän, että juuri nyt minun pitäisi puhua juuri insinöörin kanssa.

- Ei se mitään, Stubb vastasi. - Juhalla on paljon muutakin mietittävää, on ihan reilua vähän hajauttaa näitä tehtäviä. Mikä sinun mieltäsi painaa?

Millainen kansanedustaja olisin?

Sunnuntaina on vaalipäivä. Minulta on kysytty minkälainen kansanedustaja olisin. Siksipä kerron millainen vaikuttaja olen ja millaista kokemusta minulla on.

Toisten nimissä puhumisen mandaatista

Eduskunnassa 200 kansanedustajaa tekevät koko kansakuntaa koskevat päätökset, ja loput viisi miljoonaa kansalaista joutuvat seuraamaan sivusta. Homman oikeutus tulee siitä, että kaikilla täysivaltaisen kriteerit täyttävillä kansalaisilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan edustajien valintaan.

Amatöörit(kö) vallankahvassa - pohdintoja opiskelijakunnan johtamisesta

Päivän pohdintana on johtaminen opiskelijakunnassa. Itse toimin tällä hetkellä hallituksen puheenjohtajana Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnassa, organisaatiossa joka koostuu työhallituksesta sekä tällä hetkellä yhdeksästä työntekijästä. Tätä sakkia minun pitäisi teoriassa johtaa, ja siksi olenkin kuluvan kevään aikana päässyt paljon mielessäni pyörittelemään miten olla hyvä johtaja ja miten ohjata organisaatiota eteenpäin.

Mistä on pienet poliitikot tehty? - Politiikan perusteet

Monet kansalaiset, jotka eivät tunne poliitikkoja tai eivät ole koskaan toimineet luottamustehtävissä tai poliittisissa järjestöissä, eivät välttämättä ymmärrä, millaista politiikka luonteeltaan on. En väitä tietäväni aiheesta kaikkea, enkä varsinkaan kaikkea sitä, mitä kulisseissa tapahtuu. Aion kuitenkin tuoda esille valistuneimman arvioni sekä sen, mitä omien kokemuksieni kautta asioista tiedän.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä