esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kybersota

"Venäjä sekaantuu Suomen vaaleihin" !?

Suomen media toitotti kuukausia ennen eduskuntavaaleja, että Venäjä sekaantuu jollakin tapaa eduskuntavaaleihin. Monet asiantuntijat jakoivat myötäsukaisia lausuntoja, jotka tukivat median pääväittämää.

Puhuttiin valheuutisista joilla saadaan suomalainen äänestäjä toimimaan Venäjän hallinnosta johdettavan kampanjan tahdon mukaisesti. Venäjä nähtiin jokaisessa äänestyskopissa piirtämässä omaa numeroaan äänestyskorttiin.

Puhuttiin, jopa kybersodasta, jonka Venäjä oli julistanut Suomelle ja hyökkäys tapahtuisi eduskuntavaalien yhteydessä.

Suomea vastaan tehtiin kyberhyökkäys - moniko edes huomasi?

Suomen viranomaisia vastaan tehtiin aivan äsken kyberhyökkäys.  YLE:n mukaan hyökkäys alkoi n. klo 16:30, jolloin useille viranomaissivuille ei päässyt joko ollenkaan tai niille ei päässyt kirjautumaan.  Nurin olivat mm. poliisin, väestörekisterikeskuksen, maistraattien, valtioneuvoston ja esim. suomi.fi, kela.fi ja tem.fi.  Ylen mukaan vain puolustusministeriö oli varautunut palvelunestohyökkäykseen.

Presidentin smackdown

Yhdysvaltain presidentti on ajautunut aste asteelta pahenevaan henkiseen syöksykierteeseen. Kun Trumpin mauttomuuksia arvostellaan, mies reagoi käyttäytymällä vieläkin infantiilimmin. Tässä suhteessa viikonvaihteen painivideo – jonka Trump julkaisi myös presidentin virallisena tviittinä – on varsinainen pohjanoteeraus.

Asevarustelukilpa johtaa sotaan – varmasti johonkin sotaan?

Yhdysvaltain reilu kuukauden presidenttinä johtanut Donald J. Trump kertoi hakevansa reilua määrärahakorostusta kongressilta lisätäkseen armeijansa hyökkäys- ja rynnäköintikykyä – kaikkialle maailmaan |1. Trump on reviiripuolustaja

ISIS on lyötävä kybersodassakin

Jihadismiasiantuntija Atte Kaleva kertoi tänään 17.11.2015 aamu-TV:ssä, miten Euroopan musliminuorisoa rekrytoidaan ISIS-järjestön taistelijoiksi. Vastoin aiempaa uskomusta, kyse ei niinkään ole värväyksestä ylhäältä päin, jossa hämärämies valikoisi moskeijoiden nuorisosta mahdollisia ehdokkaita värvättäviksi.

Näin käyt kybersotaa Isistä vastaan, terveisin Anonymous

Kansainvälisesti hajautettu hakkeriryhmä Anonymous on julistanut sodan Isisille. Nyt on nyymeillä sopiva vastustaja. Anonymousin hyökkäys voi helposti aiheuttaa kaaosta Isisin kyberosastolla, sillä Isisin pääpropaganda- että kommunikaatiokanavia ovat sosiaalinen media, kuten Twitter. Anonymous taas on osoittanut monta kertaa pärjäävänsä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Anonymousilla on siis hyvä mahdollisuus aiheuttaa merkittävää vahinkoa Isisin kommunikaatiolle.

Mikäli tahdotte liittyä mukaan kikkailuun, tässä pienimuotoista alkuopastusta (ihan aloittelijoille):

Verkkovalvonnasta ja kybersodasta

Meillä vasta puhutaan verkkovalvonnasta, kun olisi pitänyt ryhtyä toimenpiteisiin jo kymmenen vuotta sitten. Kybersota oli todellisuutta jo silloin. Ulkoministeriöön kohdistunut verkkovakoilu ei olisi paljastunut kotimaisin voimin. Ulkomainen muu ystävällinen valtio siihen tarvittiin. Meillä on korkein aika perustaa kyberturvallisuusosasto puolustusvoimien yhteyteen, ja valtuuksien tulee olla riittävät, ettei pääse tapahtumaan terrorismivahinkoja. Yksityisyyden suoja ei ole esteenä. Yksilö ei saa kirjoittaa verkkoon sellaisia asioita, joiden katsotaan olevan rikollisia.

Kybersotilas

Kyberturvallisuuteen liittyvät asiat ovat korostuneet viime vuosina yhteiskunnassamme ja aihealue koskettaa vahvasti myös poliisin toimintaa, koska poliisin tehtävänä on ennalta ehkäistä, paljastaa ja selvittää kyberympäristöön kohdistuvia ja sitä hyödyntäviä rikoksia. Viime vuonna aiheen tiimoilta julkaistiin kyberstrategia, joka aiheutti mediassakin melko paljon keskustelua.

Ukraina hävisi cyber-sodan Venäjälle jo kättelyssä

eli ”Näkymätön rintama”

On turha odottaa, että Ukrainan ja Venäjän välille puhkeaisi kyber-sota ennen varsinaisia tulitoimia”, kirjoitti DefenceOne´n teknologiajohtaja Patric Tucker taannoin.  http://www.defenseone.com/voices/patrick-tucker/8219/

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä