esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenneverkkouudistus

Polttoainevero on kaiken ydin

Viime aikoina on mediassa vellonut myrskyinen keskustelu liikenneverkon uudistamisesta. Kun pahimmat laineet ovat jo tasoittuneet, ei se kuitenkaan sitä tarkoita, että asia olisi haudattu. Ei sinne päinkään. Vain ministeri Anne Berner kärsi julkisuudessa waterloon.

Mistä siinä kaikessa oli kyse? Kyseenalaistaa autoilijoiden osuus tienkulutuksen rahoittamisessa, vaikka polttoaineverokertymä on valtion budjetissa ollut jo 7 miljardia, yli 6 miljardia enemmän kuin mitä on tehtäviin käytetty.

Naisen paikka

On tässä nyt jo vuosia, vuosikymmeniäkin ehditty tuumailla tätä vanhempainvapaiden kustannusten jakamista tasaisemmin. Pieniä parannuksia on toki tehtykin, mutta todelliset uudistukset eivät oikein tunnu etenevän.

Valtion tiet ja maakuntien tiet – maakunnat väylänpitäjiksi?

19.1.2017 liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner julkisti selvityksensä liikenneväylien ylläpidosta tulevaisuudessa. Keskeistä siinä oli pääosin valtion omistama osakeyhtiö, joka hallinnoi teitä ja kerää niiden käytöstä maksua. Jos ei muuten, niin hattua voi nostaa rohkeudesta ja tarpeeksi kunnianhimoisesta skaalasta. Sitten asiaan:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä