esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seurakuntien talousahdinko

Turvallisuusuhka: seurakunnat käännyttävät turvapaikanhakijoita vääräuskoisiksi?

Lapin Kansa 21.10.16: "Muslimeista kristityiksi kääntyneiden turvapaikanakijoiden määrä lasketaan jo sadoissa...Seurakunnissa annetaan monille turvapaikanhakijoille opetusta, jota voi kutsua aikuisrippikouluksi...Osa pakolaisista saattaa kuvitella, että kristitty saa turvapaikan muslimia helpommin...jos kristityksi kääntyminen merkitsee esimerkiksi hengenuhkaa tai vankilaa turvapaikanhakijan kotimaassa, siitä voi tullakin joillekin turvapaikkaperuste."

Kuntaliitos pakottaa myös seurakunnat liitoksiin

Kirkkolain mukaan kunnassa saa olla vain yksi seurakunta tai seurakuntayhtymä. Kuntauudistuksen myötä myös seurakunnat joutuvat, tahtomattaankin, yhdistymään seurakuntayhtymiin.Yhdistyminen tuo mukanaan monia kuluja ja ongelmia.

Verotus joudutaan harmonisoimaan, yhdenmukaistamaan. Käytännössä se tietää useimmissa seurakunnissa veroprosentin nousua, yhdenmukaistaminen kun melkein aina tarkoittaa kalleimman verotuksen käyttöön ottoa kaikissa yhtymään liittyvissä seurakunnissa.

Kirje Juha Sipilälle

Puheenjohtaja 

Juha Sipilä

Suomen Keskusta, Eduskunta

Avoin kirje  17.1.2014

Keskustelin tänään Pertunmaan seurakunnan kirkkoneuvoston jäsenen Jarmo Tonterin kanssa.

Hänen kertomansa  mukaan neuvoston jäsen Raimo Mattila (kesk)  ei jäävännyt itseään ennen kirkkoneuvoston kokousta, vaan sen jälkeen, vaikka osallistui aktiivisesti keskusteluun ja vaati mm Jarmo Tonteria ryhtyään laittomuuksiin , eli laittamaan Pertunmaan seurakunnan omistamat Sähköyhtiö Suur- Savon Sähkön osakkeet myyntiin facebookiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä