esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Syyrian pakolaiset

Mikä on vastuumme kiintiöpakolaisista?

Joensuun kaupunki päätti nostaa kiintiöpakolaisten määrän vuoden 2017 yhdeksästä henkilöstä 45:n vuosina 2018-2019. Määrä on 5-kertainen aiempaan nähden. Vuosina 2014-2016 heitä on tullut 30 henkilöa, siihenkin nähden kasvu on +50%. Onnistummeko kotouttamisessa? Vastuu on meidän, uusjoensuulaisista.

Mikä on Obaman touhun kokonaiskuvaa hieman syvemmältikin?

Kyllähän Venäjä on kuitenkin täysin kiistaton este, että Syyriaa ei terroristirikollisilla ole saatu kynnetyksi 100% ISIS luokan muslimivaltioksi koko maailmalle riesaksi.  Ilman Venäjän paljastuksia Obaman ja Turkin touhuista, muu maailma olisi vieläkin epätietoinen! 

Syyrialaispakolaisten osalta kiintiöihin tulossa iso kasvu

”Paikalliseen pakolaiskiintiöön tulee siten iso lisäys, sillä aiemmin Rauma on tarjonnut kuntapaikat 20 syyrialaispakolaiselle.”

Rauha meidän aikanamme?

Olisin jotenkin innostuneempi, jos väsyneen oloiset ulkoministerit Kerry ja Lavrov eivät olisi ilmoittaneet tulitaukosuunnitelmasta nimenomaan Münchenissä:

http://www.nytimes.com/2016/02/12/world/middleeast/us-and-russia-announc...

Esimerkiksi kurdeja tai Daeshia ei neuvotteluissa nähty.

Sain postia Valkoisesta talosta - Pariisin iskut ja pakolaiskriisi

Liittyen hiljattain maailman huippujohtajille lähettämääni ehdotukseen Syyrian kriisin ratkaisemiseksi, olen alkanut saada toistuvaa sähköpostia Valkoisesta talosta. 

Pakolaisvirran syiden alkujuurilla - kansa vaatii päitä vadille

Euroopassa riehuva pakolaiskriisi on saanut tunteet kuumiksi, mutta ani harva kirjoittaa pakolaisvirran alkulähteistä ja perimmäisistä syistä. Elokuussa 2013 The Economist-julkaisu kirjoitti arabikeväästä alkaneesta Syyrian sisällisodasta artikkelin, jossa toivottiin väkevää interventiota ja Assadin lyömistä, sillä kemiallisten aseiden käyttö oli ollut julkisuudessa Obamalle se punainen viiva, jonka jälkeen hänellä olisi oikeus puuttua voimalla tapahtumiin.  

Venäjä: Emme selviäisi pakolaistulvasta (jonka taas aiheutimme)

IL:n uutisessa kerrotaan Duuman jäsenen ja Irkutskin alueen kuvernöörin korostaneen, ettei Venäjä selviä syyrialaisista pakolaisista, mikäli he päättävät suunnata Venäjälle. Venäjä onkin monin kiemuraisin tavoin (illegaalitoiminkin) pedannut asioita niin, että pakolaisvirrat ovat ohjautuneet ihan muualle, sinne missä ne heikentävät paitsi ihmisten elinoloja myös demokraattisen ihmisoikeuksia kunnioittavan Euroopan ja länsimaiden mahdollisuuksia vastata nykyisen uusstalinistisputinilaisen suurvallanlaajennushankkeen uhkaan.

Valittamiselle on yleensä aihetta

Ajatellaanpa hetki tilannetta, jossa joukko lapsia kerääntyisi koulun ulkopuolelle osoittamaan mieltään kouluruuan huonosta tasosta. Osa lapsista on saanut edellispäivän kalakeitosta vatsavaivoja. Ruoka-allergioita ei oteta huomioon lainkaan, ruoka on monien mielestä yksipuolista ja tarjoillaan usein kylmänä. Lisäksi heitä ärsyttää se, että muissa kouluissa tehdään omaa ruokaa, mutta heidän on tyytyminen laitoskeittiön antimiin.

Maahanmuuttoviraston johtaja johtaa harhaan - Dublin edellyttää palauttamista

Uusi Suomi kertoi eilen uutisessaan maahanmuuttoviraston Dublin-yksikön johtajan Kukka Krügerin näkemyksistä turvapaikanhakijoiden palauttamiseen liittyen. Krüger oli sanonut Ylelle, että käännytys on vain mahdollista, jos turvapaikanhakijalla on merkkejä siteistä toiseen Dublin-maahan.

Euroopan pakolaiskriisi - Mistä se syntyi ja miksi?

Euroopan pakolaiskriisi on jakanut EUta ja tehnyt siitä jälleen kerran koko maailman naurun kohteen. Toimintaa on moitittu. Moralisoitu. Ikävä puoli moralisoinnissa tällä kertaa ei ole se, että saamme sitä osaksemme, vaan se mihin ja miten se kohdistuu.

 

Jos arvioidaan EUn kykyä toimia, olemme täysin puolustuskyvyttömiä. "Quilty as charged!" Siitä ei ole kysymystäkään. Auttaessamme olemme taas luoneet tilanteen, jossa onnistumme enemmän hankaloittamaan ja aiheuttamaan lisää kärsimystä kuin lopulta ratkaisemaan ongelmia.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä