esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tehy

Nollatoleranssi ensihoitotyötä tekeviin kohdistuvaan uhkailuun ja väkivaltaan 

Ensihoidon tehtävissä autetaan avun tarpeessa olevia hädänalaisia ihmisiä ja pelastetaan henkiä. On kohtuutonta, että heidän joutuessaan uhkailun ja väkivallan kohteeksi seurauksena on ainoastaan sakkoja. Ensihoitotyötä tekevän pahoinpitelystä rangaistaan tällä hetkellä pahoinpitelyrikoksena. Vastaavasti julkista valtaa käyttävän virkamiehen, kuten poliisin, väkivaltaisesta vastustamisesta seuraa neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

 

Ihan väärät kohteet

Monelta taholta ja myös pääministerin esikunnasta on viime aikoina päivitelty, että julkisten alojen naiset kohdistavat työtaistelunsa väärin. ”Lapset, sairaat ja vanhukset kärsivät toimistanne!”

Pysähdytäänpä tähän ja otetaan toisenlainen esimerkki. Jos pääministeri saisi päähänsä keventää työtulojen verotusta uudella verovähennyksellä, niin pitäisikö siitä aloittaa samanlainen älämölö. ”Kohdistuu väärin ja syrjii!” Niin tekee, koska verovähennyksistä hyötyvät pääasiassa ne, jotka maksavat veroja.

Miesvaltaista hallitusta vastaan muodostumassa laaja AY-naiskoalitio

Vuonna 2015 näimme mielenkiintoisen työmarkkinasirkuksen, kun Sipilä kertoi kätilöiden kanssa käydyn keskustelun jälkeen tulleen siihen johtopäätökseen, että pakkolait perutaan. Pakkolait olisivat leikanneet terveydenhuollon ammattilaisilta jopa 3000€ vuodessa. Kyseessä oli tyypillinen Suomalaisten työnantajaliittojen kouluttama taktiikka, jossa ensin esitetään joku niin ylimitoitettu juttu, josta puoletkaan läpi mennessään olisi suuri voitto.

Joukko alkaa kerääntyä, olisiko aika perääntyä?

Saamme lähes päivittäin lisää tietoa, miten eri liitot aikovat painostaa oikeistohallitusta perääntymään työelämää heikentävien lakiesitysten eteenpäin viemisessä.

Hoitajien ylityökielto vaarantaa potilasturvallisuuden.

Eilen tuli jälleen kerran hieraistua näin sairaanhoitajamiekkosena silmiään, kun Suomen suurimman sairaanhoitopiirin Johtava Ylilääkäri Petri Bono totesi, että 

"Kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaarantaa pitkittyessään potilasturvallisuuden - -".

Pitäisikö jättää tämä nyt hautumaan tähän hetkeksi. 

Vai toistetaanko vielä kertaalleen se mitä Johtava Ylilääkäri Petri Bono totesi?

"Kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaarantaa pitkittyessään potilasturvallisuuden".

Minne menet Tehy?

Kevättalvella mieleni oli raskas. Olin päätymässä eroamaan ammattijärjestöstä, jota olin aikaisemmin pitänyt tärkeänä, vastuullisena ja ammatillisesti yhdistävänä yhteisönä. Loimaan kassan kautta työttömyysturva kaiketi järjestyisi, mutta ammatillinen edunvalvonta, profession kehittäminen ja yhteistyö jäisivät toteutumatta. Eropäätökseni alkoi olla valmis, mutta väliin riensi Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto. Merasto rauhoitteli, että malta vielä hetki, katsotaan yhdessä ihan vähän eteenpäin. Jätin päätökseni hyllylle ensi syksyyn saakka.

Pannaan, eiku LAKKOILLAAN Suomi kuntoon!

Mitä tuolla perjantain mielenilmauksella halutaan saavuttaa?

Liikenne, vienti ja tuonti, koulutus ja erityisesti alko halutaan sulkea päiväksi.

Kertoa että ottaa päähän niin vietävästi, jopa vituttaa? Mie en ole keksinyt, että kuinka tuo velkakehitys voidaan kääntää. Puhutaan innovaatiosta, tutkimuksesta ja kehityksestä. Missä ne innovaatiot, tutkimus ja kehityskin on ollut kaikki nämä vuodet Nokian jälkeen kun rahoitus on ollut kunnossa? Roviokin irtisanoo.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä