esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Transatlanttiset suhteet

Elisabeth Rehn, tosimiehen saappaissa.

Elisabeth Rehn loi Suomen kannalta merkittäviä linjauksia Suomen puolustuspolitiikassa. Hän oli myös kansanedustaja sekä Suomen ja Euroopan ensimmäinen naispuolinen puolustusministeri. Tänään mm. Iltasanomat kertoo siitä, kuinka vaikea ja painostava oli se tie jonka Rehn sai kulkea, kun Ilmavoimille oltiin hankkimassa Yhdysvalloista 64 kappaletta F/A-18 Hornet -hävittäjää, 13 miljardin markan kauppahinnalla.

Republikaanijohtajan McConnellin Nato-kysymys on otettava vakavasti huomioon.

Pääministeri Juha Sipilän Washingtonin-matkalla republikaanijohtaja Mitch McConnell teki Juha Sipilälle suoran kysymyksen, miksi Suomi ei liity Natoon? Sipilä totesi viitaten Elinkeinoelämän valtuuskunnan samana päivänä julkaisemaan kyselyyn, jonka mukaan vain 23 prosenttia suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä. Pääministeri selvensi Suomen asemaa myös laajemmassa geopoliittisessa merkityksessä.

Tasavallan presidentti on puhunut rapakon takana

Presidentti Niinistö on pitänyt merkittävän ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisen puheen USA:ssa  Brookings-instituutissa Washington D.C.:ssä 27.9.2018.  Puhe käsitteli EU:n , USA:n ja myös Suomen ulko-, turvallisuus ja puolustuspoliittisia rooleja ja suhteita. Puheessa käsiteltiin myös Kiinan ja Venäjän vastaavia rooleja. Puhe oli melko suoraa, konkreettista ja kiertelemätöntä. Suorastaan poliittista selkokieltä. 

EU:n näytön paikka

Eurooppa omaksui eilen Sofiassa ainakin verbaalisesti aiempaa itsenäisemmän roolin suhteessa Trumpin Yhdysvaltoihin. Linjan käytännön toteuttaminen voi kuitenkin olla vaikeaa. Eilen esimerkiksi Total ilmoitti, ettei se kykene nykyoloissa viemään eteenpäin isoa etelä-Parsin maakaasuesiintymän hyödyntämiseen tähtäävää yhteishanketta. Ristiriitaiseen tilanteeseen on joutunut myös Belgiassa pankkien maksuliikennettä ylläpitävä Swift, jota Yhdysvallat vaatii sulkemaan palvelunsa iranilaispankeilta.

Epävakauden aikana Suomi tarvitsee ankkureita

”Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet tavakseen toivoa, että Etykistä tulisi Euroopan uuden turvallisuusjärjestelmän perusta. Kun täällä vierailleelta Englannin pääministeriltä kysyttiin, voisiko näin tapahtua, tuli vastaus: ”Ehdottomasti ei. Nato pysyy meidän turvallisuuspolitiikkamme perustana.” (…) Hän saattaa pitkällä aikavälillä olla väärässä – voihan Etykistä kehittyä vaikka mitä ja Nato näivettyä keskustelukerhoksi”
 

”Transatlantti” on huiman kaukana itärajastamme!

Nykyinen toistaiseksi ulkoministeri Timo Soini on vaarallinen mies kansalliselle turvallisuudellemme. Herääkin epäilys, että Timo on suunnittelemassa ”kataisia” |1 ja poliittista pakoa Suomesta, sillä jo omat kannattajat puoliksi jättäneet – ainakin toistaiseksi |2. Timo keksi hirmuisen idean USA:n takaamasta rauhasta ja turvasta Itämerelle! |3

Amerikkalaisdiplomaatti: "EU voi painua v***uun"

Syyskuussa 2013 virkaansa nimitetty yhdysvaltalaisdiplomaatti, Euroopan ja Euraasian asioista vastaava apulaisulkoministeri Victoria Nuland on keskustelussaan toisen yhdysvaltalaisdiplomaatin, Ukrainassa asemapaikkaansa pitävän Geoffrey

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä