esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Välimeren siirtolaiset

Välimeren siirtolaisuuden taustatrendejä

Afrikkalaisten siirtolaisten työntyminen Eurooppaan johtuu monien maiden omista ongelmista, mutta lisäksi on yleisiä taustatekijöitä voimistamassa muuttovirtaa.

 

Keskeinen taustaongelma on, etteivät maat kehity tarpeeksi. Resurssit hukataan vallan pönkittämiseen.

 

Miksi Italia ei auta?

Italia on kieltäytynyt päästämästä 600 siirtolaista, joita heille tarjosi Lääkärit ilman rajoja-järjestön pelastusvene Aquarius.  "Tällaista ei ole koskan ennen tapahtunut", sanoi pelastuksen koordinaattori Nicola Stalla.  Ranskan Macron arvosteli kovin sanoin sitä että Italia ei ottanut siirtolaisia vastaan, mutta EU:ssakin oli erilaisia mielipiteitä.

Bill Gateskin haluaa suljetumman Euroopan

Onko Bill Gatesistakin tullut suvaitsevaiston pilkkaama "elämäm koululainen" - mihin maailma on menossa?! Bill Gates esittää saksalaislehdistölle, että Euroopan tulee vaikeuttaa maanosaan pääsyä. Resursseja tulee lisätä ongelmien juurisyihin puuttumiseen kehitysyhteistyön avulla. Gates varoittaa, että Euroopan anteliaisuus vain kiihdyttää ihmisten lähtöä Afrikasta ja syventää Euroopan siirtolaiskriisiä. Saksa ei pysty vastaamaan siirtolaiskriisin haasteisiin: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4665198/Bill-Gates-warns-open-do...

Orjakauppa 2.0

Ihmissalakuljetus on nykyisellään maailmanlaajuisesti suurempaa rikollista liiketoimintaa kuin huumekauppa ja asekauppa yhteensä. Sen arvoksi arvioidaan jopa yli 100 miljardia euroa ja luvut ovat kasvussa. Ihmissalakuljetus on erityisen iljettävää, koska siinä muutetaan ihmisten hätä ja unelmat rikollisten ansaintavälineiksi. Ilmiöön liittyy myös kaiken tasoista hyväksikäyttöä. Esimerkiksi Libyan kautta Eurooppaan pyrkivät naiset on käytännössä kaikki raiskattu useaan otteeseen matkan aikana.

Siirtolaiskriisi ei ratkea nykyisillä lääkkeillä

EU:n Välimerioperaation painopiste on tällä hetkellä Libyan rannikon välittömässä läheisyydessä, josta viranomaiset ja vapaaehtoisjärjestöt kuljettavat ihmissalakuljettajien uhreina olevia laittomia siirtolaisia Italiaan ja Maltalle. Nämä siirtolaiset eivät ole pääosiltaan kansainvälisen suojelun tarpeessa. Tilanne on kestämätön ja hyvää tarkoittavalla sekä jalolla operaatiolla on ainoastaan edistetty niitä ilmiöitä, joita sillä on haluttu torjua. Tarvitaan uudenlaisia keinoja.

Ei rajoja auki tai kiinni vaan raolleen

Lienee kai turhaa toistaa itsestäänselvyyksiä siitä, kuinka polarisoitunutta ja ääripäiden hallitsemaa keskustelu maahanmuutosta kokonaisuudessaan tällä hetkellä on. Paraatiesimerkkinä toimikoon Tampereen eilinen "kaksoismielenosoitus", jossa rajoja vaadittiin vaihtoehdoitta joko auki tai kiinni. Sama meininki on parhaillaan käynnissä Torniossa rajanylityspaikan liepeillä.

Väsyneitä kliseitä ja sisällötöntä sanahelinää

Humaanitaarisen siirtolaisuuden levitessä pahemman kerran käsiin on reaktio keskustelurintamalla ollut jokseenkin hätkähdyttävä. Ilmapiiri on jyrätty Armadan lailla takaisin osapuilleen 2000-luvun alkupuolelle, sillä keskusteluun ovat löytäneet uudelleen tiensä kaikki kuluneimmat ja invalideimmat "argumentit", jotka on aukottomasti sellaisiksi todettu niin ikään jo aikoja sitten.

Pelastusoperaatioiden vuoksi enemmän hukkuneita Välimerellä?

Viime vuosina on toteutettu laajoja pelastusoperaatioita Välimerellä. Salakuljettajien avulla Eurooppaan siirtyviä siirtolaisia on pyritty pelastamaan kuolemalta.

Pakolaiset ja elintasopakolaiset - tosiasioiden tunnustaminen ja ratkaisu

Ainoa oikea tapa hoitaa pakolaisongelmaa ja taakkaa on perustaa leirejä lähimpiin rauhallisiin maihin vaikka länsimaisella rahalla kun muualta ei apua irtoa vrt. Venäjä ja Lähi-idän rikkaat öljymaat.

Ihmiset saavat olla omalla ilmasto- ja kulttuurialueella sekä kotimatka on lyhyempi kun tilanne sen sallii.

Kaikkein tärkeintä tässä kuviossa kuitenkin on että kaikki myös oikeasti hädänalaisimmat saisivat turvaa ja apua, eivät rikkaimmat ja röyhkeimmät.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä