esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakuutuskuori

Ehdotus hallitusneuvotteluihin: Vakuutuskuoret verolle

Vakuutuskuori on osakesijoittamista vakuutusyhtiön hallinnoiman tuotteen kautta.

Vakuutuskuori aikaansaa verotuksen lykkääntymisen, kunnes varoja nostetaan.

Lisäksi pääomatulovero jää lopullisesti valtiolta saamatta, jos vakuutuskuori siirtyy perintönä.

Vakuutuskuoriin on sijoitettuna yli 40 miljardia euroa.

Varakkaiden veroparatiisi Suomessa - kapitalisaatiosopimus

Olen muutaman kerran kirjoittanut varsin hankalasti ymmärrettävästä kapitalisaatiosopimuksesta, joka tarjoaa varakkaille suomalaisille mahdollisuuden siirtää verotusta todella pitkälle tulevaisuuteen tarjoten kohtuuttoman edun verrattuna muihin sijoitusmutoihin. Koitan nyt havainnollistaa esimerkin avulla millaisesta diilistä on kysymys ja kuinka sen avulla voidaan olla vaikkapa 20 vuotta maksamatta veroja saaduista tuotoista.

Ministeri Orpo, oliko sijoitusneutraliteettityöryhmä menossa väärään suuntaan?

Petteri Orpo asetti viime kesänä työryhmän pohtimaan sijoitusmuotojen verotuksen neutraliteettia ja alkuun vaikutti siltä, että aiottaisiin puuttua kapitalisaatisopimuksiin ja vakuutuskuoriiin niiden kohtuuttoman veroedun vuoksi. Nyt Orpo vaikuttaa ohjaavan toimintaa aivan toiseen suuntaan. Työryhmä sai hiljattain jatkoaikaa huhtikuun loppuun ja samalla sai Orpolta jälkikäteen tehtäväkseen miettiä myös sijoitussäästötilien toteuttamista. Eilen sitten uutisoitiin kuinka säätiöiden verovapautta halutaan laajentaa myös pääomarahastoihin.

Kapitalisaatiosopimus korruption mahdollistajana

Suomessa käytössä oleva kapitalisaatiosopimus toimii lähes samoin kuin hallintarekisterimalli, jota tänne ei haluttu. Verohallinnon ja mm Osakesäästäjien Keskusliiton vaatimuksista huolimatta tämän mallin muuttamiseksi ei käsittääkseni ole tapahtumassa mitään. Itse mietin onko osasyynä tähän se, että se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet anonyymiin sijoittamiseen mm poliitikoille.

Sananvapaus uhattuna Puolassa – ja Suomessa

# Jo on aikoihin eletty sananvapauden mallimaassa Suomessa, kun Ylen toimittajat eivät uskalla mainita pääministeriä nimeltä ainakaan näissä sananvapausasioissa. Illan pääuutisena oli – Puolan sananvapauden kriisi, kun yleisöä ja kriittisiä toimittajia ei enää lasketa seuraamaan parlamentin istuntoja. Tulkitsin tämän jonkinlaiseksi aasinpotkuksi kohti äksyilevää pääministeri Juha Sipilää ja hänen tossunsa alle ajettua Ylen johtoa.

Sipilän kapitalisaatiopimus ja sidonnaisuudet eilisen blogin perusteella

Pääministeri Sipilä on eilen illalla blogikirjoituksessaan avannut kapitalisaatiosopimuksensa sisältöä ja hyvä niin. Tätä ennen ei ole voitu olla varmoja siitä, mihin sen sisällä olevat varat on sijoitettu. Hänen kertomansa mukaan Nordea Capital Private -kapitalisaatiosopimuksen sisällä hänellä on ainoastaan Nordean tuottokori eikä muita sijoituksia.

Journalistien paljastettava Sipilän vakuutuskuori

# Pääministeri Juha Sipilän ja median yhteentörmäys pitää tässä sananvapauden ykkösmaassa ratkaista ainoalla oikealla tavalla eli salailua vähentämällä ja avoimuutta lisäämällä. Kysymys on ennen kaikkea pääministerin taloudellisten sidonnaisuuksien paljastamisesta.

Pääministeri Sipilän sijoitukset nostettava päivänvaloon

Pääministeri Sipilä on uskovainen mies, lestaadiolainen. Hänen siis pitäisi olla myös moraaliltaan korkealla. 

Siksi on outoa, että hän ei kerro minne on miljoonansa sijoittanut. Eikä Sipilä myöskään pidä ongelmallisena, että hänen itsensä ei tarvitse maksaa tuotoista veroa vuosittain. Kunhan sitten joskus maksaa, jos maksaa. Korkoa korolle verottomasti on Sipilän mielestä ok.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä