esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Leopard-panssarivaunu

Tästä uutisoi maassamme ensimmäisenä Uusi Suomi

Taas sitä nähtiin; ties monesko kerran jo näin tapahtui. Tänä aamuna "Ilta"-Sanomat uutisoi näyttävästi: "Isis kylvää tuhoa – hyödynsi sodassa Suomenkin armeijan käyttämän aseen heikkoa kohtaa".

US-blogistanin uskollisille lukijoille tämä ei ollut uutinen, koska: Tästä uutisoi maassamme ensimmäisenä Uusi Suomi.....

Leopardin heikko kohta (16.12.2016)

Leopardin heikko kohta...

Suomi osti vuonna 2014 Hollannin Leopard-panssarivaunut (malli 2A6) varsin edullisesti. Hintaan 200 miljoonaa saatiin peräti 100 kpl Leopardia, joista pitkään sanottiin, että se on maailman paras. Varmasti hyvä kauppa.

Eurooppa heräilee sotilaalliseen tyhjiöönsä

Hollannissa poliitikot ovat havahtuneet ruususen unestaan ja huolestuneet maan asevoimien suorituskyvyn alasajosta. Hollanti muutti mekanisoidut joukkonsa paremmin kriisinhallintaan sopiviksi moottoroiduiksi yksiköiksi. Samalla maailmalle myytiin runsain määrin modernia ja erittäin suorituskykyistä kalustoa lähes pilkkahinnalla.

 

Suomen etu on, että hollantilaisten herääminen tapahtui näin myöhään ja saimme hankittua edullisesti huippuluokan taistelupanssarivaunuja.

 

Puolustusvoimat teki hyvän hankinnan: Leopardeja lisää

Valtio kärvistelee budjettiongelmiensa kanssa, mutta silti yhteiskunnan pitäisi pyöriä jotenkuten normaalisti. Rahan puute vaivaa myös Puolustusvoimia.

Siksi Puolustusvoimat on tehnyt järkevän ratkaisun. Uusien panssareiden sijaan ostetaan käytettyjä. Olen maallikko, mutta silti rohkenen todeta, että Hollannista ostetut Leopard 2A6 panssarit ovat täysin käyttökelpoisia ja riittävän nykyaikaisia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä