esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta SKP

Podcast-sarja eurovaaliehdokkaista: Tiina Sandberg (SKP)

Tein neliosaisen podcast-sarjan eurovaaliehdokkaista. Tarkoituksena oli ehtiä haastattelemaan jokaisen puolueen yksi ehdokas, mutta valitettavasti aikataulu ei antanut periksi. Neliosaisessa sarjassa puolueina on mukana satunnaisgeneraattorin kautta: SDP, KD, SKP ja Vasemmistoliitto.

 

Toisessa osassa haastattelin Suomen kommunistisen puolueen Tiina Sandbergia. Sandbergin mukaan Suomen naapurissa asuu 200 kiloinen bodari, jonka kanssa kannattaa olla hyvissä väleissä.

Helsingille satoja miljoonia ylijäämää, mutta palveluista tingitään

Kokoomus jyräsi Helsingin budjettineuvotteluissa

Helsingin kaupunginhallituksen tänään hyväksymä budjettiesitys vuodelle 2019 osoittaa järkyttävää piittaamattomuutta asukkaiden tarpeista. Budjettiesitys on yli 260 miljoonaa euroa ylijäämäinen, mutta monien palvelujen määrärahoja jopa supistetaan reaalisesti ja asukasta kohti tämänvuotisesta.

Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata

Katselen tuossa edessäni pöydällä pinon päällimmäisenä lepäävää pientä, käytettynä taannoin hankkimaani kirjaa ja mietin, miten paljon elämiseen tarvitaan teoriaa.

Kirja on julkaistu kohta sodan jälkeen, sen on kirjoittanut J W Keto, kustantanut Työväen kirjarengas, ja kirjan nimi on "Marxin sosiologian peruspiirteet".

Vappuna marssitaan yhdessä, miksei muulloinkin?

Tämä kysymys on putkahtanut mieleeni useasti marssilaulujen tahtiin punalippujen alla astellessa. Työväen juhlapäivä kokoaa meidät aina niin sopuisasti yhteen. Siis meidät, jotka itsemme näihin punalippujoukkoihin luemme.

Helppo on työläisen vappuna paikkansa valita, samassa rintamassa ollaan. Juhlahumun jälkeen työväki sitten  jakautuukin, demarit 50 000, vasemmistoliittolaiset 10 000 ja kommunistit 3000 jäsenen poteroihinsa. Onko tosiaan jokaisella oltava oma potero, eikä riittäisi yksi, vaikka pitkäkin, rintamalinja?

Terjoshkin – Tereshkin – ”Tervonen”, mies joka valvoi

Terjoshkin – Tereshkin – ”Tervonen”, mies joka valvoi

”…aina välttämätön V.P. Terjoshkin” (Kimmo Rentolan ilmaus)

 

Mies, joka tunsi Suomen asian paremmin kuin omat taskunsa.

*

Terjoshkin, V.P,

NKVD-läinen Suomi-spesialisti,

Martta Koskinen – Yrjö Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija

Martta Koskinen – Yrjö Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija

*

”Leinon suojelusenkeli, hiljainen ompelija Martta Koskinen”.  Näin runollisesti Suomen viimeistä teloitettua naista luonnehtii historioitsija Kimmo Rentola.

Kuvia: https://picasaweb.google.com/113679801467129695575/MarttaKoskinenYrjoLeinonSuojelusenkeli#6159443487459247570

*

Miksi 5 vuoden kommunisminvastaisen sotimisen jälkeen 24 % äänesti SKDL:oa 1945?

Miksi 5 vuoden kommunisminvastaisen sotimisen jälkeen 24 % äänesti SKDL:oa 1945?

*

Johdanto

Aikakaudet vaihtuvat.  Joskus vain jäät lähtevät ryskyen.  Routa liikkuu, kuten Matti Kuusi kirjoitti. 

Tässä idea mitä hienoimmin toteutettuna:

Kaivopuisto äänestää kuitenkin

Nykyiset eduskuntapuolueet ovat leikanneet peruspalveluista, kasvattaneet työttömyyttä ja heikentäneet turvallisuutta sitomalla Suomea yhä enemmän sotilasliitto Natoon. Julkisen sektorin paisumista kauhistellaan unohtaen samalla, kuinka juuri julkinen sektori mahdollistaa tasa-arvoiset ja saavutettavat hyvinvointipalvelut jokaiselle tulotasoon katsomatta. Valtionvelan kasvulla pelotellaan, vaikka Suomella on varoja huomattavasti velkaa enemmän ja velkaakin kansainvälisesti verrattuna vähän.

Kokoomuksen korjausliike on pelkkä kupla

Kokoomuksen noustua pääministeripuolueeksi olivat lupaukset suuria: työttömyyden piti laskea viiteen prosenttiin, ja nuorisotakuun väitettiin turvaavan nuorille työ- tai opiskelupaikka. Nyt työttömiä on liki sata tuhatta enemmän kuin hallituskauden alussa, ja nuorisotyöttömyyskin on vain kasvanut.

Työttömyyden kasvattamisen lisäksi hallitus ja nykyiset eduskuntapuolueet ovat päätöksillään muun muassa kiihdyttäneet julkisten palveluiden alasajoa sekä edistäneet tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille. Aika kyseenalaisia saavutuksia, vai mitä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä