esaniemi0 Meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuutto. Suomessa lienee n. 5,5 miljoonaa mielipidetä vastaanottokyvystämme, tässä yksi.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtioneuvosto

Erityisavustajista eristysavustajiin

Valtioneuvoston on seuraavalla hallituskaudella palkattava varsinaisten ministereiden erityisavustajien lisäksi ministereille eristysavustajia. Eristysavustajille on tarvetta, koska ministerit yhä enemmän joutuvat kahnauksiin median, ja miksei myös kansalaisilta tulleen palautteen vuoksi.

Eristysavustajat olisivat suojapuskuri kansalaisen ja ministerin välissä. Joskus olisi hyvä, että ministeri eristettäisiin mediasta, etenkin somesta, ja jopa perhepiiristään jonkun mediakohun vaimentamiseksi.

Suuri episodi vai vakava kriisi?

Sisäministeriön skenaarioissa vuodelta 2017 kuvataan kolme tilannetta, jossa Suomeen tiedetään seuraavan 12 kuukauden aikana tulevan joko

1)  10.000 tai alle  ”normaalitilanne”

2) 100.000 on ”suuri episodi” tai

3) 1.000.000 on ”vakava kriisi” joka liittyy vakavaan globaaliin ja / tai alueelliseen kriisiin.

(Valtioneuvosto julkaisu sivu 179, linkki alempana)

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on erotettava

Oikeusministeriö on esittänyt tänään valtakunnansyyttäjä Matti Nissistä erotettavaksi. Se on vain ja ainoastaan oikea ratkaisu. Valtioneuvosto päättää hänen kohtalostaan huomenna, mutta ylimielisyys, jolla Nissinen on toiminut on jotain sellaista, mitä oikeusvaltiossa ei voida hyväksyä. Nissinen itse kertoi YLE:n haastattelussa joulukuussa 2016, että moraali ja etiikka alkavat siitä mihin laki loppuu..[..]... Syyttäjälaitos on pantu paljon vartijaksi.

Suomen ministereille määrättävä syntyperävaatimus

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 11.10.2017 presidentin syntyperäisyyden aiheuttaneen eduskunnassa kiistaa Laura Huhtasaaren (ps) ja Pilvi Torstin (sd) välille. Torsti ehdotti syyskuussa jättämässään lakialoitteessaan perustuslain muuttamista siten, että presidentiksi valittavan henkilön ei enää tarvitsisi olla syntyperäinen Suomen kansalainen, vaan myöhemminkin kansalaisuuden saanut henkilö voisi tulla valituksi presidentiksi. Huhtasaari puolusti syntyperävaatimusta.

Paskimmat ja oivaltavimmat Suomi 100 -tuotteet?

'Eeppisimpiä' Suomi 100 -tuotteita kerätään nyt Instagramissa: Juhlavuoden nimissä myydään muun muassa rikkasettejä, puukkoja, makaronipusseja, vessapaperia ja dildoja... Virallisen Suomi 100 -logon on saanut kylkeensä muun muassa jauhelihapaketti ja ikkunanpesin. Monet yrittäjät ovat ottaneet Suomi 100 -teeman käyttöönsä myös epävirallisesti, kertoi HS Nyt 1.6. 2017.
 

1. PASKIMMAT? 

Perussuomalaisista kenttänsä näköinen

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus hajosi noin kahden vuoden yhteistyön jälkeen. Henkilökohtaisesti olen pettynyt hallituksen hajoamiseen, koska se oli omien poliittisten tavoitteiden toteutumisen kannalta paras mahdollinen kokoonpano.

Olen keskiverto keskustalaista maahanmuuttokriittisempi sekä EU- että eurokriittisempi. Tulevassa hallituksessa näillä asioilla tulee olemaan erilainen painoarvo, kuin mitä kaatuvassa hallituksessa. Olen myös vapaamman alkoholipolitiikan ja vapaan kielivalinnan kannattaja ja uusi hallitus ei tule näitä tavoitteita tukemaan.

Taas vahvaa tukea uusien yhteistyömallien etsimiselle

Helsingin Sanomissa tänään  sunnuntaina 10.4.2016 julkaistun uutisen mukaan "Vapaaehtoistyötä tekevät järjestöt kertovat, että nykyauttajat haluavat auttaa pop up -tyyliin lyhyitä keikkoja tekemällä."

Tämä uutinen antaa vahvaa tukea teesilleni, jota olen esitellyt jo aiemmin:

Vaikka yksipuolinen vapaaehtoistyö onkin hyvä asia, niin se ei ole  lainkaan riittävä eikä kestävä tapa ratkaista aineellisen hyvinvoinnin tuottamia lukuisia ongelmia, erityisesti yhteistyön roimasta heikentymisestä aiheutuvia.

LAITON FORTUMIN CARUNA-KAUPPA?

Kaksi vuotta sitten toteutetulla kaupalla Fortumin Suomen sähköverkko siirtyi 2,55, miljardilla eurolla kahden 80 prosenttisesti ulkomaisen finanssisijoitusyhtiön, First State Investmentsin ja Borealis Infrastructuresin omistukseen. Viidesosan, eli 20 prosentin osuuden omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva ja LähiTapiola Eläkeyhtiö. Yhtiö on viime päivät ollut kaikkien huulilla rajujen-, sähkönsiirtomaksujen jopa yli 50 prosentin korotusten johdosta.

Maan etuun on sitouduttava

Perussuomalaiset ovat hallituksessa vaikeaan mutta samalla tärkeään aikaan. Suomi tarvitsee päättäjiä, jotka sitoutuvat maan etuun. Perussuomalaisten vaikutus näkyy hallituksessa vahvasti. Myös maahanmuuttopolitiikkaan meillä on ollut suuri vaikutus. Siihen on tullut ja tulee tänäkin vuonna merkittäviä tiukennuksia. Me emme ole pyytäneet 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen. Päinvastoin – kun hallitus alkumetreillä muodosti kannan EU:n ehdottamaan sisäiseen taakanjakoon, me äänestimme hallituksessa hallituksen linjaa vastaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä