Kari Rajamäki http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/156485/all Thu, 08 Oct 2015 13:21:05 +0300 fi Rajamäki: Ovatko perussuomalaiset Thorsin linjoilla? http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204374-rajamaki-ovatko-perussuomalaiset-thorsin-linjoilla <p>SDP:n ex-kansanedustaja Kari Rajamäki esittää Iltalehdessä aiheellisen kysymyksen ovatko perussuomalaiset ex-maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin linjoilla.</p><p>&nbsp;</p><p>Maahanmuuttoministeri Astrid Thors esitti vuonna 2008 turvapaikanhakijoille opiskelu- ja työnteko-oikeutta, jotta lisäisimme turvapaikanhaun vetovoimatekijöitä ja saisimme maahan lisää perusteettomia turvapaikanhakijoita, joita emme pääse palauttamaan koska opiskelu ja työpaikka.</p><p>&nbsp;</p><p>Sen sijaan, että perussuomalaiset vaatisivat Dublin-sopimuksen käyttämistä ja turvapaikanhakijoiden palauttamista takaisin Ruotsiin, jolle hakemukset kuuluvat lähes poikkeuksetta, niin perussuomalaiset esittävät turvapaikanhakijoiden vetovoimatekijöiden lisäämistä ja palauttamisen vaikeuttamista.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;-&nbsp;Maahanmuuttoministeri&nbsp;<strong>Astrid Thors</strong>&nbsp;(r) pyrki 2008 tekemään ulkomaalaislakiin muutoksen, jolla kuka tahansa turvapaikkaa Suomesta hakeva saisi heti oleskelu- ja työluvan.</p><p>Esitys kuitenkin kaadettiin eduskunnassa laajalla rintamalla.</p><p>-&nbsp;Se oli uskomaton prosessi, joka nyt on taas päällä! Nyt perussuomalainen työ- ja oikeusministeri&nbsp;<strong>Jari Lindström</strong>&nbsp;toistaa Thorsin linjaa, että perusteettomankin turvapaikan hakijan pitäisi päästä heti töihin.</p><p>-&nbsp;Eli nyt kun maahanmuuton hallinta on pettänyt, pitäisi joidenkin mielestä luoda halpatyömarkkinat. Puhutaan maahanmuuton innovaatiohypystä, kun maassa on puoli miljoonaa työtöntä.</p><p>Rajamäki kysyy, miten kansallisen eheytemme käy.</p><p>-&nbsp;Kotouttamis- ja työllistämishankkeet on suunnattava niille, jotka ovat todellisen turvapaikan tarpeessa. Nyt perusasiat heittävät pahasti häränpyllyä.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820486737_uu.shtml" title="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820486737_uu.shtml">http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820486737_uu.shtml</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> SDP:n ex-kansanedustaja Kari Rajamäki esittää Iltalehdessä aiheellisen kysymyksen ovatko perussuomalaiset ex-maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin linjoilla.

 

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors esitti vuonna 2008 turvapaikanhakijoille opiskelu- ja työnteko-oikeutta, jotta lisäisimme turvapaikanhaun vetovoimatekijöitä ja saisimme maahan lisää perusteettomia turvapaikanhakijoita, joita emme pääse palauttamaan koska opiskelu ja työpaikka.

 

Sen sijaan, että perussuomalaiset vaatisivat Dublin-sopimuksen käyttämistä ja turvapaikanhakijoiden palauttamista takaisin Ruotsiin, jolle hakemukset kuuluvat lähes poikkeuksetta, niin perussuomalaiset esittävät turvapaikanhakijoiden vetovoimatekijöiden lisäämistä ja palauttamisen vaikeuttamista. 

 

 

 

"- Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) pyrki 2008 tekemään ulkomaalaislakiin muutoksen, jolla kuka tahansa turvapaikkaa Suomesta hakeva saisi heti oleskelu- ja työluvan.

Esitys kuitenkin kaadettiin eduskunnassa laajalla rintamalla.

- Se oli uskomaton prosessi, joka nyt on taas päällä! Nyt perussuomalainen työ- ja oikeusministeri Jari Lindström toistaa Thorsin linjaa, että perusteettomankin turvapaikan hakijan pitäisi päästä heti töihin.

- Eli nyt kun maahanmuuton hallinta on pettänyt, pitäisi joidenkin mielestä luoda halpatyömarkkinat. Puhutaan maahanmuuton innovaatiohypystä, kun maassa on puoli miljoonaa työtöntä.

Rajamäki kysyy, miten kansallisen eheytemme käy.

- Kotouttamis- ja työllistämishankkeet on suunnattava niille, jotka ovat todellisen turvapaikan tarpeessa. Nyt perusasiat heittävät pahasti häränpyllyä."

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100820486737_uu.shtml

]]>
10 http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204374-rajamaki-ovatko-perussuomalaiset-thorsin-linjoilla#comments Astrid Thors Kari Rajamäki Maahanmuutto Pakolaisuus Turvapaikanhakija Thu, 08 Oct 2015 10:21:05 +0000 Esa Niemi http://esaniemi0.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204374-rajamaki-ovatko-perussuomalaiset-thorsin-linjoilla